fråga våra kirurger

Har du en fråga till våra kirurger?

För oss är varje patient unik! Välkommen att ställa frågor till våra kirurger som är experter med dokumenterade specialkompetenser inom respektive behandlingsområde. Conturkliniken® har utfört plastikkirurgi & estetiska behandlingar sedan 1995 och har över 15000 nöjda kunder. Vi erbjuder behandlingar med fokus på att ge dig som kund ett tryggt, unikt och kvalitativt omhändertagande.

För andra frågor och svar, klicka här

Ring oss Boka konsultation Besök eller Telefon

Steg för steg

Hem | Plastikkirurgi | Kropp | Överarmsplastik | Steg för steg

Så här går det till vid en överarmsplastik

1. Konsultation och planering

På konsultationen kontrollerar kirurgen noggrant Din hälsa och bedömer vilken metod som är den lämpligast för just dig Beroende på vad du själv önskar och vilka förväntningar du har på resultatet. Läkaren kontrollerar dina fett depåer och hudstruktur. Du får se bilder på liknande ingrepp som vi gjort på kliniken och det finns gott om tid för dig att ställa alla frågor du har. Du får muntlig och skriftlig information och behöver du ytterligare konsultationer så ingår det.

2. Förberedelser

Du har i god tid innan operationen fått skriftlig information om de specifika förberedelserna för just överarmsplastik och eftersom det är en operation där man sövs med narkos är det viktigt att man kommer fastande till mottagningen.

3. Själva ingreppet

En fettsugning på armens insida utförs. Huden stäcks genom att man gör ett snitt från armhålan och ner mot armbågen. Huden sträcks och överflöd tas bort.

4. Tiden efter

Överarmsplastik ger ingen stark smärta efter operationen vanligtvis räcker det med enstaka Alvedon tabletter, En viss svullnad kan förkomma kring det opererade området så du kommer att använda en gördel under 4- 6 veckor efter operationen.

5. Risker och bieffekter

Det är ovanligt med komplikationer efter en överarmsplastik om du följer instruktionerna du får från kliniken. Vanligaste är blåmärken och svullnad som successivt försvinner. För att minimera risken för breda ärr skall snitten tejpas i 6 månader.

Kontakta oss gärna på Conturkliniken i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig.