Frågor och svar

Frågor och svar om fettsugning

Boka tid för fettsugning
fettsugning av mage

Här finner du alla frågor och svar angående fettsugning på kropp och hals.

Hur får man bort dubbelhaka?

Hur får man bort dubbelhaka?

Många irriterar sig på fettet under hakan och på halsen, och undrar hur man ska bära sig åt för att bli av med dubbelhakan. Ofta är det här ett område som är svårt att bearbeta med hjälp av träning och kosthållning, och även om man har en vältränad kropp i övrigt kan dubbelhakan bita sig fast. Det är där vi på Conturkliniken kommer in – dubbelhakan är nämligen enkel att bli av med på kirurgisk väg!

Problemet med dubbelhakan kan uppstå oavsett ålder – men orsakerna varierar. För en del handlar det om ren övervikt, medan andra har kort hals där fettet syns extra tydligt, eller så är fettansamlingen genetisk. Åldern kan dock påverka valet av behandlingsmetod.

 • Yngre personer har oftast bra elasticitet i huden, så för att få en vackrare profil på hakan räcker det oftast med en fettsugning
 • Är man lite äldre är elasticiteten i huden nedsatt och det krävs oftast en kombination av fettsugning och lyft

 

Du kan också bli av med dubbelhakan!

Dagens metoder för fettsugning är så precisa och varsamma att det är möjligt att fettsuga små ytor på kroppen, och därmed bli av med dubbelhakan. Med mycket tunna kanyler är det möjligt att genomföra ingreppet – och patienten kan gå hem redan samma dag! Resultatet är en skarpare käklinje som inte ”tyngs ner” av en dubbelhaka. Det kan upplevas både föryngrande och förskönande. Att fettsuga hakan ger i regel ett fint och tillfredsställande resultat, eftersom att huden under hakan är så pass elastisk att den lätt drar ihop sig efter behandlingen.

 

Har du också en dubbelhaka som du gärna blir av med? Boka en konsultation med Conturkliniken!

Hur mår man efter en fettsugning?

Efter en fettsugning mår de flesta bra. Man kan vara lite öm i det behandlade området, men det är mycket sällsynt att man känner någon direkt smärta. Det kan liknas vid en kraftigare träningsvärk. Blåmärken på det behandlade området är mycket vanligt. Fettsugning är en operation där man går in under huden genom fina snitt. Ärren efter snitten kan i vissa fall leda till ojämnheter i huden, men det motverkar man bäst genom gördel och massage av området.

Fettsugning – liposculpture

Fettsugning är ett alternativ för dig som är frisk och vill forma eller skulptera om kroppen genom att få bort lokala fettdepåer.

Man ska tänka på att fettsugning inte är en bantningsmetod. Har man många överskottskilon ska man istället lägga om sin livsstil på andra sätt – genom att ändra kostvanor eller bli mer aktiv. Genom fettsugningen tar man bort fettceller från kroppen, men det är inte en garanti för att de inte kommer tillbaka efter fettsugningen.

Områden på kroppen som ofta svarar bra på fettsugning är:

 • Ben – både lår och vader
 • Mage
 • Höfter
 • Haka

Så går en fettsugning till

På Conturkliniken utförs fettsugning under lokalbedövning och/eller narkos och tar mellan 1-3 timmar. Genom att lägga tunna snitt i huden kan en koksaltlösning sprutas in och spränga fettcellerna, varpå en kanyl förs in och suger ut fettet. Beroende på hur omfattande ingreppet är kan du behöva stanna kvar över natten. Ofta behöver du tänka på att begränsa din fysiska aktivitet den allra första tiden.

Efter fettsugning brukar man ofta bära kompressionsplagg för att undvika missprydande ärrbildning och ojämnheter.

Läs mer om fettsugning, eller se våra före- och efterbilder i vårt galleri.

Kan jag fettsuga mina lår?

Ja, låren är ett vanligt och enkelt ställe att utföra fettsugning på.

Vi på Conturkliniken erbjuder fettsugning av låren – både insida och utsida.

Många har problem som kan rättas till med fettsugning

Att uppleva problem med fettet på låren är mycket vanligt. När fettet är placerat på den övre delen av låren kallas det ibland för ridbyxlår och är något som påverkar allt från hur kläder passar till självkänslan. Den här typen av fettdepåer på benen är ofta mycket svår att träna bort, eller påverka genom matvanorna. Att fettet sitter där är genetiskt betingat och även hormonellt.

Andra lider av problem med skavande, irriterad hud på innerlåren om sommaren när det är varmt. Anledningen är låren som skaver mot varandra när man bär klänning eller kjol. Också detta problem går att åtgärda med fettsugning. Har man mycket överskotshud kan det vara en idé att kombinera fettsugning med lårplastik

Fettsugning av lår – ett vanligt ingrepp

Med en traditionell fettsugning kan man minska lårens omfång och bli av med sina ridbyxlår eller andra problem som skavande innerlår. Fettsugning av låren är dessutom ett relativt okomplicerat ingrepp, och ett av de vanligaste.

Kirurgerna på Conturkliniken har stor erfarenhet av fettsugning, och det är många som väljer att konsultera oss kring sin önskan om att fettsuga just låren. Huden på utsidan av låren har en bra förmåga till återställning och genom åren har vi sett många fina resultat.

Bra att veta om du vill fettsuga låren

Vid en första konsultation går vi tillsammans med dig igenom dina önskemål och hur operationen går till. Här har du chansen att ställa alla frågor du fundera över, och ge en tydlig bild av dina förväntningar. Alla har individuella förutsättningar och förväntningar så för oss är det viktigt att göra en enskild bedömning av hur vi kan hjälpa just dig.

 • Operationen utförs under lokalbedövning och narkos
 • Beroende på hur stort ingreppet är kan det vara aktuellt att stanna kvar över natten
 • De första veckorna efter operationen får man oftast använda ett stödbandage
 • Resultatet syns direkt

Är du intresserad av att fettsuga dina lår? Ta kontakt med Conturkliniken!

Kan man fettsuga hakan?

Svaret är att ja – det kan man göra.

För vem passar det att fettsuga hakan?

Att ha mycket fett under hakan – så kallad dubbelhaka – är mycket vanligt. Det förekommer både på överviktiga personer, och de som är slanka och smala i övrigt.

Om du har lokalt fett under hakan och en hud med mycket elasticitet kommer resultatet av en fettsugning av hakan bli tillfredsställande. Elastisk hud drar snabbt ihop sig efter operationen och skapar den där formen på hakan som så många vill ha.

Är du intresserad av att fettsuga hakan men vet med dig att du har mycket lös hud under hakan? Då kanske en fettsugning i kombination med halslyft är något för dig? Då sträcker man även upp huden och tar bort det som hänger.

Hur går ingreppet till?

Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp som utförs av specialister med mångårig erfarenhet. Fettsugning av hakan går att utföra under lokalbedövning och lätt narkos. Vi lägger ett tunt snitt under hakan – och även ett bakom varje öra. Fettet sugs sedan ut från tre olika håll med hjälp av mycket tunna kanyler.

Är du intresserad av att fettsuga hakan, eller vill du veta mer om hur det går till?

>>Läs mer om fettsugning här

 

Kontakta oss för att boka en första konsultation där vi går igenom din förväntningar och svarar på alla dina frågor!

Kan man göra fettsugning av vader?

Svaret på den frågan är ja! Om problemet beror på fett lokalt på vaden går det bra att med fettsugning minska ner vadernas omfång.

För vem passar fettsugning av vader?

Den som besväras av stora ben från knäna och ner mot vaden kan skulptera om sina vader för att få till en mer proportionerlig form, eller en form man upplever som mer estetiskt tilltalande. Vadernas fettvävnad är ofta något hårdare än på andra ställen på kroppen, därför är området känsligt – vi använder mycket smala kanyler för fettsugning av vader. En positiv aspekt av det är att ärren blir väldigt små. Svullnad och blåmärken kan uppstå, men bortser man från detta syns resultatet ofta direkt.

>> Läs mer om fettsugning

 

Andra orsaker till stora vader

På Conturkliniken arbetar vi enligt devisen att ingen människa är den andra lik – därför är även det bästa behandlingsalternativet unikt för dig.

Men det är inte säkert att anledningen till stora vader är lokalt placerat fett, även om det är lätt att tro det – eller att det upplevs så.

 • Muskler. En annan möjlighet är att storleken beror på muskler, kanske du löptränar mycket? Muskulösa vader brukar dock sällan upplevas som ett problem.
 • Lipödem. Vid lipödem svullnar underkroppen upp på grund av fettansamlingar. Men orsaken är inte fetma, utan beror på hormonella förändringar. I stort sett bara kvinnor drabbas. Lipödem behandlas med kompression eller av en lymfterapeut.
 • Lymfödem. Lymfödem är en svullnad som beror på vätska. Vanligast är att få det i benen eller armarna.

 

Intresserad av att fettsuga dina vader? Kontakta oss!

Innan du bestämmer dig är det bra att göra så mycket research du känner att du behöver. När du sedan kommer till ett konsultationssamtal med oss får du chans att ställa alla frågor som uppstått. Tillsammans går vi igenom exakt hur ingreppet går till och vilka resultat du hoppas på och kan förvänta dig. Du är varmt välkommen att kontakta oss och boka in en konsultation!

Vad kostar fettsugning?

Vad kostar fettsugning?

Fettsugning varierar i pris beroende vilket område som skall behandlas. Om du vill behandla flera områden vid samma tillfälle så ger vi dig en kombinationsrabatt.

Det bästa är att boka en konsultation för att få en exakt kostnad för just dig. Du kan också se vår prislista för fettsugning  här.

Vad kostar fettsugning av mage?

Vad kostar fettsugning av mage?

En fettsugning av magen kan kosta från 35000kr och uppåt, beroende på pateintens förutsättningar och önskemål. Det bästa är att boka en konsultation för att få en exakt prisuppgift. Här kan du också se vår prislista för fettsugning.

Hur många kilo tappar man efter fettsugning?

Hur många kilo tappar man efter fettsugning?

Fettsugning är ingen operation som leder till att man minska ett antal kilo. Syftet med en fettsugning är att ta bort lokala fettdepåer såsom på magen, midjan, utsida/insida lår och även överarmar eller på halsen.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte är någon viktreducerande operation.

Ökar risken för blodproppar vid fettsugning?

Ökar risken för blodproppar vid fettsugning?

Risken utan medicin är liten på friska kvinnor, såvida man inte har ärftlighet för blodproppar, röker eller äter p-piller. Vi på Conturkliniken brukar ge ett recept på Fragmin, ett medel som förhindrar bildandet av blodproppar. Vi följer alltid de rekommendationer som sjukhusen har.

Kan man fettreducera efter att man gjort fettfrysning?

Jag vill genomgå en fettsugning av mage samt höfter. Jag har ännu inte bokat en konsultation då jag sedan förra året letar efter en klinik + metod som jag känner mig trygg med. Jag har läst den informationen ni ger på er hemsida och har en fråga; går det göra en fettreducering trots att man gjort en fettfrysning på området/områdena tidigare?

Ja, det går att fettsuga även om man utfört en fettfrysning. Välkommen att boka en konsultation för mer information.

Kan jag göra kombinationsbehandlingar?

Jag funderar på att göra flera ingrepp samtidigt; har idag bröstimplantat, men vill göra om dessa samt lyft, efter 2 barn. Vill även fettsuga ridbyxlår och insida knän. Kan detta göras samtidigt? Och i så fall, blir det något reducerat pris då? Utförs det under narkos?

Dessa ingrepp bör kunna göras vid samma tillfälle, men beror lite på omfattning av såväl bröstoperationen som fettsugningen. Priset blir reducerat då en kombination av olika ingrepp görs vid samma tillfälle. I sådana här fall med flera ingrepp måste du först boka en konsultation hos oss eftersom varje individ är olika och vi vill göra det som fungerar bäst för dig. Välkommen att boka konsultation här.

Kan det uppstå nervskador?

Kan det uppstå nervskador vid fettsugning?

Huden kan vara domnad inledningsvis, men känseln återkommer och det kommer inte uppstå några permanenta nervskador.

Hur går fettsugning av lipödem till?

Jag är nyfiken på att få lite information om hur ni arbetar och hur ni hanterar lipödem på er klinik. Jag är rätt så säker på att jag vill fettsuga mitt ödem för att få kontroll på min kropp och vill gärna veta så mycket som möjligt.

Fettsugning av lipödem görs på samma sätt som annan fettsugning. Det som skiljer är att lipödem ofta är ett större område än traditionella fettsugningar. Vad det gäller dina frågor så rekommenderar jag att du kommer på en konsultation, då kan vi ge svar som är mer korrekta än på mail.

Gör ni käkimplantat?

Jag har gjort en fettsugning under käklinjen för att få den mer framträdande. Jag är inte nöjd och önskar käken ännu mer markerad. Har tänkt på om det finns käkimplantat och är det något ni i så fall utför?

Om du syftar på att förstärka hakans projektion så finns det implantat. Är det hela käklinjen som du vill förstärka så skulle jag rekommendera fettinjektion som kan forma käklinjen på ett bra sätt. Min rekommendation är att komma på en konsultation så kan vi förmodligen hitta en lösning.

Jag vill få bort min putmage – går det?

Hej! Jag är 49 år, väger ca 80 kg, längd 169cm. Väger självklart för mycket. Har lös hud efter att ha fött barn för cirka 20 år sedan. Lös hud har jag även vid viktminskning, men det som är besvärligast är min hållning, då magen är försvagad och putar rejält. Har vägt så lite som 50 kg och även då putade magen och lösa skinnet fanns där om än mindre. Skulle helst vilja undvika fettsugning. Jag kan nog försöka bli av med en del fett, men den lösa huden blir kvar… min fråga är: Går det att strama upp bukväggen utan fettsugning?

Att strama upp bukväggen kan utföras vid en bukplastikoperation. Huruvida det behövs en fettsugning eller inte måste bedömas vid en konsultation.

Får jag ojämnt eget fett efter fettsugning

Kommer det efter en fettsugning att bildas fett på andra ställen istället, så att det framöver ser konstigt ut på kroppens helhet?

Nej, det är inte möjligt att fett bildas på andra ställen.

Finns det risk att inre organ påverkas av en fettsugning?

Finns det risk att inre organ påverkas av en fettsugning?

Nej, det finns ingen risk att inre organ påverkas.

Får en gastric bypass-patient fettsuga sig?

Jag undrar om det går att göra fettsugning på magen om man har haft hjärtinfarkt och bypass-opererats ett halvår tidigare?

Ett halvår efter såväl en hjärtinfarkt som by-passoperation är för kort tid – du bör vänta minst ett år. En fråga är bland annat om du fortfarande äter blodförtunnande eller ej. Kom till oss så tar vi ställning till om en operation kan utföras.

Blir det gropar efter fettsugning?

Jag är nyfiken på fettsugning på magen och har några frågor. Jag har googlat lite och läst om att det kan finnas problem med gropar efteråt? Några har lagt upp bilder före och efter och berättat att det blir ojämnt, inte så snyggt. Hur ställer ni er till det?

Jag är smal, 1.60 cm, 50 kg, men har fett runt navelområdet som inte går att träna bort, vill gärna att magen ska vara platt, men om det blir gropar, hur åtgärdar ni det?

Om det uppstår gropar har det tagits bort för mycket fett och man kan behöva lägga dit fett.

Med tanke på din längd och vikt låter det spontant inte som att du är kandidat för en fettsugning. Kom in till oss på Conturkliniken så tar vi ett samtal om vad du vill uppnå och vilken behandling som är bäst för dig.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.