Frågor och svar

Frågor och svar om fettsugning

Boka tid för fettsugning
fettsugning av mage

Här finner du alla frågor och svar angående fettsugning på kropp och hals.

Vad kostar fettsugning?

Vad kostar fettsugning?

Fettsugning varierar i pris beroende vilket område som skall behandlas. Om du vill behandla flera områden vid samma tillfälle så ger vi dig en kombinationsrabatt.

Det bästa är att boka en konsultation för att få en exakt kostnad för just dig. Du kan också se vår prislista för fettsugning  här.

Vad kostar fettsugning av mage?

Vad kostar fettsugning av mage?

En fettsugning av magen kan kosta från 35000kr och uppåt, beroende på pateintens förutsättningar och önskemål. Det bästa är att boka en konsultation för att få en exakt prisuppgift. Här kan du också se vår prislista för fettsugning.

Hur många kilo tappar man efter fettsugning?

Hur många kilo tappar man efter fettsugning?

Fettsugning är ingen operation som leder till att man minska ett antal kilo. Syftet med en fettsugning är att ta bort lokala fettdepåer såsom på magen, midjan, utsida/insida lår och även överarmar eller på halsen.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte är någon viktreducerande operation.

Ökar risken för blodproppar vid fettsugning?

Ökar risken för blodproppar vid fettsugning?

Risken utan medicin är liten på friska kvinnor, såvida man inte har ärftlighet för blodproppar, röker eller äter p-piller. Vi på Conturkliniken brukar ge ett recept på Fragmin, ett medel som förhindrar bildandet av blodproppar. Vi följer alltid de rekommendationer som sjukhusen har.

Kan man fettreducera efter att man gjort fettfrysning?

Jag vill genomgå en fettsugning av mage samt höfter. Jag har ännu inte bokat en konsultation då jag sedan förra året letar efter en klinik + metod som jag känner mig trygg med. Jag har läst den informationen ni ger på er hemsida och har en fråga; går det göra en fettreducering trots att man gjort en fettfrysning på området/områdena tidigare?

Ja, det går att fettsuga även om man utfört en fettfrysning. Välkommen att boka en konsultation för mer information.

Kan jag göra kombinationsbehandlingar?

Jag funderar på att göra flera ingrepp samtidigt; har idag bröstimplantat, men vill göra om dessa samt lyft, efter 2 barn. Vill även fettsuga ridbyxlår och insida knän. Kan detta göras samtidigt? Och i så fall, blir det något reducerat pris då? Utförs det under narkos?

Dessa ingrepp bör kunna göras vid samma tillfälle, men beror lite på omfattning av såväl bröstoperationen som fettsugningen. Priset blir reducerat då en kombination av olika ingrepp görs vid samma tillfälle. I sådana här fall med flera ingrepp måste du först boka en konsultation hos oss eftersom varje individ är olika och vi vill göra det som fungerar bäst för dig. Välkommen att boka konsultation här.

Kan det uppstå nervskador?

Kan det uppstå nervskador?

Huden kan vara domnad inledningsvis, men känseln återkommer och det kommer inte uppstå några permanenta nervskador.

Hur genomförs fettsugning av lipödem?

Jag är nyfiken på att få lite information om hur ni arbetar och hur ni hanterar lipödem på er klinik. Jag är rätt så säker på att jag vill fettsuga mitt ödem för att få kontroll på min kropp och vill gärna veta så mycket som möjligt.

Fettsugning av lipödem görs på samma sätt som annan fettsugning. Det som skiljer är att lipödem ofta är ett större område än traditionella fettsugningar. Vad det gäller dina frågor så rekommenderar jag att du kommer på en konsultation, då kan vi ge svar som är mer korrekta än på mail.

Gör ni käkimplantat?

Jag har gjort en fettsugning under käklinjen för att få den mer framträdande. Jag är inte nöjd och önskar käken ännu mer markerad. Har tänkt på om det finns käkimplantat och är det något ni i så fall utför?

Om du syftar på att förstärka hakans projektion så finns det implantat. Är det hela käklinjen som du vill förstärka så skulle jag rekommendera fettinjektion som kan forma käklinjen på ett bra sätt. Min rekommendation är att komma på en konsultation så kan vi förmodligen hitta en lösning.

Går det att få bort putmage?

Hej! Jag är 49 år, väger ca 80 kg, längd 169cm. Väger självklart för mycket. Har lös hud efter att ha fött barn för cirka 20 år sedan. Lös hud har jag även vid viktminskning, men det som är besvärligast är min hållning, då magen är försvagad och putar rejält. Har vägt så lite som 50 kg och även då putade magen och lösa skinnet fanns där om än mindre. Skulle helst vilja undvika fettsugning. Jag kan nog försöka bli av med en del fett, men den lösa huden blir kvar… min fråga är: Går det att strama upp bukväggen utan fettsugning?

Att strama upp bukväggen kan utföras vid en bukplastikoperation. Huruvida det behövs en fettsugning eller inte måste bedömas vid en konsultation.

Flyttar fettet på sig?

Kommer det efter en fettsugning att bildas fett på andra ställen istället, så att det framöver ser konstigt ut på kroppens helhet?

Nej, det är inte möjligt att fett bildas på andra ställen.

Finns det risk att inre organ påverkas av en fettsugning?

Finns det risk att inre organ påverkas av en fettsugning?

Nej, det finns ingen risk att inre organ påverkas.

Får en bypass-patient fettsuga sig?

Jag undrar om det går att göra fettsugning på magen om man har haft hjärtinfarkt och bypass-opererats ett halvår tidigare?

Ett halvår efter såväl en hjärtinfarkt som by-passoperation är för kort tid – du bör vänta minst ett år. En fråga är bland annat om du fortfarande äter blodförtunnande eller ej. Kom till oss så tar vi ställning till om en operation kan utföras.

Blir det gropar efter fettsugning?

Jag är nyfiken på fettsugning på magen och har några frågor. Jag har googlat lite och läst om att det kan finnas problem med gropar efteråt? Några har lagt upp bilder före och efter och berättat att det blir ojämnt, inte så snyggt. Hur ställer ni er till det?

Jag är smal, 1.60 cm, 50 kg, men har fett runt navelområdet som inte går att träna bort, vill gärna att magen ska vara platt, men om det blir gropar, hur åtgärdar ni det?

Om det uppstår gropar har det tagits bort för mycket fett och man kan behöva lägga dit fett.

Med tanke på din längd och vikt låter det spontant inte som att du är kandidat för en fettsugning. Kom in till oss på Conturkliniken så tar vi ett samtal om vad du vill uppnå och vilken behandling som är bäst för dig.

    Vill du veta mer?

    Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.