Fettsugning

Fettsugning på områden som magen, ansiktet och låren.

Boka konsultation för fettsugning
fettsugning av mage

Är din kropp inte mottaglig för diet eller träning på vissa ställen? Då kan en fettsugning vara rätt för dig. Den stora andelen människor som besväras av detta problem i kombination med goda och permanenta behandlingsresultat har gjort fettsugning till ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen i världen.

Om fettsugning / liposkulptur

När du genomgår fettsugning tas fettceller bort. Bäst resultat uppnår man då man tar bort onormala fettansamlingar hos en i övrigt normalviktig person med bra elasticitet i huden. Fettsugning kan inte ersätta bantning eller träning och är ingen metod för behandling av generell fetma. Även om hudens elasticitet är nedsatt och rynkor i huden kan föreligga efter fettsugning, så upplever många det som mycket tillfredsställande att få en vackrare kropp med mer harmoniska proportioner.

Kvinna redo för bukplastik

Boka tid

Om du överväger en fettsugning kommer följande information att ge dig en bild av hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Men eftersom varje patient är unik kan vi inte ge dig alla svaren här. Det är därför som vi alltid börjar med en personlig konsultation.

Boka tid

De områden som är mest lämpliga för fettsugning är mage, midja, rygg, höfter, ridbyxlår, lårens insida överarmar, vader, knän, haka, och hals. Fettsugning utförs även för att minska bröstvolymen hos män (ibland i kombination med OP för avlägsnade av bröstkörtelvävnad).

Realistiska förväntningar

Det är viktigt att om du överväger en fettsugning har en realistisk bild av vad proceduren kan åstadkomma din ålder eller kön är av mindre betydelse.

Fettsugning mage och rygg

Fett på magen är bland det svåraste att bli av med trots rätt kost och träning. Därför är det inte konstigt att fettsugning av magen är ett mycket vanligt ingrepp. Med kirurgins hjälp är det inte svårt att få en plattare mage och mer markerad midja. Även ryggen är otroligt effektfull att skulptera om med fettsugning. Med åren kryper fettet på ryggen fram och resulterar i bh-valkar och ”love handles”. Ofta fettsugs ryggen samtidigt som exempelvis magen eller låren och resulterar i en mer välformad rygg, ofta upplevs den också yngre.

 

Fettsugning lår, knän och vader

Komplex över benens utseende är inte ovanligt. Conturkliniken erbjuder alla slags fettsugningar – även av benens olika delar. Det kan handla om allt från att reducera ridbyxlår eller bli av med oproportionerliga knän. Genom att fettsuga låren, knäna eller vaderna kan man påverka kroppens siluett – och hur man känner inför sin kropp. Ärren som uppstår är minimala.

Fettsugning ansikte och haka

Med dagens tunna kanyler är det möjligt att fettsuga nästan varje del av kroppen. Även ansiktet och exempelvis hakan kan behandlas med mycket fina resultat. Oftast kan patienten gå hem redan samma dag – så enkelt är det att bli av med den  irriterande dubbelhakan!

Fettsugning armar

Trött på gäddhänget? Vi har en lång erfarenhet av överarmsplastik, en effektiv lösning för det som inte går att träna bort. Armarna upplevs yngre och stramare. Fettsugning av armarna är också effektivt, och avlägsnar fettcellerna permanent. Ingreppet är inte så stort, och de flesta kan återgå till arbetet redan efter ett par dagar, med en gördel på området i några veckor.

Conturmetoden – för ett mer naturligt resultat

För oss på Conturkliniken i Stockholm är det viktigt att uppnå ett naturligt vackert utseende som harmonierar med helheten, och som inte avslöjar något ingrepp. Därför utför vi alla våra behandlingar enligt Conturmetoden:

Ingen människa är den andra lik. Det finns inte heller bara ett sätt att åtgärda en persons önskemål på.

Svensk förening för estetisk plastikkirurgi 28 år