fråga våra kirurger

Har du en fråga till våra kirurger?

För oss är varje patient unik! Välkommen att ställa frågor till våra kirurger som är experter med dokumenterade specialkompetenser inom respektive behandlingsområde. Conturkliniken® har utfört plastikkirurgi & estetiska behandlingar sedan 1995 och har över 15000 nöjda kunder. Vi erbjuder behandlingar med fokus på att ge dig som kund ett tryggt, unikt och kvalitativt omhändertagande.

För andra frågor och svar, klicka här

Ring oss Boka ditt besök online

Kropp

Åderbråck

Boka ditt besök

Kropp

Hem | Plastikkirurgi | Kropp | Åderbråck

Upplever du obehag av dina åderbråck?

Så många som 25-40% av den vuxna befolkningen får åderbråck någon gång i livet.

Vi på Conturkliniken/Åderbråckakademin har lång erfarenhet, och skräddarsyr alla behandlingar för att just du ska få den åderbråcksbehandling som passar dig bäst.

Åderbråck/ådernät benPris SEK
Konsultation åderbråckKostnadsfri
Operation åderbråck14 900 – 39 900 kr
Ådernät – injektionsbehandling, ben1 800 – 4 200 kr
Pris per behandling. 2 ml: 1 800 kr, 4 ml: 3 000 kr, 6 ml: 4 200 kr.

Här kan du se våra före- och efterbilder;

ett resultat av förstklassig kirurgi i kombination med patientens önskemål och förutsättningar.

Före- och efterbilder

Dr Carl Henrik Schelp är dubbelspecialist i kärl- och allmänkirurgi.

Han har bred kärlkirurgisk erfarenhet, och kommer att erbjuda konsultationer och åderbråcksoperationer med kort väntetid på Conturkliniken.

Läs mer

Boka direkt gå till online-bokning

Priserfrån 14 900 SEK

Hur uppstår ett åderbråck?

Åderbråck är ett väldigt vanligt förekommande medicinskt problem, framförallt i västvärlden. Åderbråcken uppstår på grund av försvagade väggar i blodkärlen, vilket i sin tur påverkar klaffarna som styr blodets riktning (mot hjärtat). När klaffarna är påverkade tillåts blodet att falla tillbaka ner mot foten, vilket skapar ett ökat tryck nedanför den läckande klaffen – ett åderbråck uppstår. Förutom att åderbråcken eventuellt syns, kan de orsaka andra fysiska besvär så som svullnad, eksem eller kramp/spänningskänsla i benen.

Därför får man åderbråck

Det finns många orsaker till att åderbråck kan uppstå, ofta hör det samman med mycket stillasittande eller stillastående jobb, men det kan också uppkomma av andra orsaker, inte minst ärftlighet. Även graviditet eller medicinsk övervikt kan innebära en ökad risk för att utveckla åderbråck.

Åderbråcksoperation

När du bokar en konsultation hos oss startar vi alltid med en noggrann utredning för att lokalisera exakt var problemet i kärlsystemet sitter, vilket innebär en helt smärtfri undersökning utförd med ultraljud. På Conturkliniken/Åderbråckakademin använder vi oss enbart av den senaste tekniken och utrusningen för att genomföra våra undersökningar. På det viset kan vi få så stor precision och exakt kunskap som möjligt, och en åderbråcksoperation kommer därför också att ge bra resultat även på lång sikt. Själva operationen sker med så kallas dagkirurgi, vilket innebär att hela vistelsen hos oss enbart tar ett par timmar. Det vanligaste är att inte uppleva någon smärta alls efter en åderbråcksoperation, och man kan direkt återgå till normal aktivitet. Vi rekommenderar dock användning av stödstrumpa samt att man avstår från kraftig fysisk träning under den första veckan efter operationen.

Individuell behandling

Precis som orsakerna till att man får åderbråck är individuella är också behandlingsmetoderna alltid individuella. Vi på Conturkliniken/Åderbråckakademin har många års erfarenhet av denna typ av undersökningar, och erbjuder noggranna konsultationer för att undersöka vilken behandlingsmetod och typ av åderbråcksoperation som kan passa just dig och dina behov.

Vill du ha mer information, eller har du frågor om vad en åderbråcksoperation eller annan behandling skulle innebära för just dig?  Varmt välkommen att kontakta oss på Conturkliniken/ Åderbråckakademin – vi skräddarsyr alla behandlingar!