Åderbråck

Upplever du obehag av dina åderbråck?

Åderbråck innan behandling

Så många som 25–40% av den vuxna befolkningen får åderbråck någon gång i livet.

Vi på Conturkliniken/Åderbråckakademin har lång erfarenhet, och skräddarsyr alla behandlingar för att just du ska få den åderbråcksbehandling som passar dig bäst.

Hur uppstår ett åderbråck?

Åderbråck är ett väldigt vanligt förekommande medicinskt problem, framförallt i västvärlden.

Åderbråcken uppstår på grund av försvagade väggar i blodkärlen, vilket i sin tur påverkar klaffarna som styr blodets riktning (mot hjärtat). När klaffarna är påverkade tillåts blodet att falla tillbaka ner mot foten, vilket skapar ett ökat tryck nedanför den läckande klaffen – ett åderbråck uppstår. Förutom att åderbråcken eventuellt syns, kan de orsaka andra fysiska besvär så som svullnad, eksem eller kramp/spänningskänsla i benen.

Här kan du se våra före- och efterbilder;

ett resultat av förstklassig kirurgi i kombination med patientens önskemål och förutsättningar.

Före- och efterbilder
åderbråck närbild

Därför får man åderbråck

Det finns många orsaker till att åderbråck kan uppstå, ofta hör det samman med mycket stillasittande eller stillastående jobb, men det kan också uppkomma av andra orsaker, inte minst ärftlighet. Även graviditet eller medicinsk övervikt kan innebära en ökad risk för att utveckla åderbråck.

Åderbråcksoperation

När du bokar en konsultation hos oss startar vi alltid med en noggrann utredning för att lokalisera exakt var problemet i kärlsystemet sitter, vilket innebär en helt smärtfri undersökning utförd med ultraljud.

På Conturkliniken/Åderbråckakademin använder vi oss enbart av den senaste tekniken och utrusningen för att genomföra våra undersökningar. På det viset kan vi få så stor precision och exakt kunskap som möjligt, och en åderbråcksoperation kommer därför också att ge bra resultat även på lång sikt.

Själva operationen sker med så kallas dagkirurgi, vilket innebär att hela vistelsen hos oss enbart tar ett par timmar. Det vanligaste är att inte uppleva någon smärta alls efter en åderbråcksoperation, och man kan direkt återgå till normal aktivitet.

Vi rekommenderar dock användning av stödstrumpa samt att man avstår från kraftig fysisk träning under den första veckan efter operationen.

Före- och efterbild av resultatet efter en radiofrekvensbehandling i kombination med mikrosnitt, mot åderbråck.
kroppskirurgi
Kärlkirurg Dr. Carl Henrik Schelp

Dr Carl Henrik Schelp är dubbelspecialist i kärl- och allmänkirurgi

Han har bred kärlkirurgisk erfarenhet, och kommer att erbjuda konsultationer och åderbråcksoperationer med kort väntetid på Conturkliniken.

Om Dr. Schelp

Individuell behandling

Precis som orsakerna till att man får åderbråck är individuella är också behandlingsmetoderna alltid individuella.

Vi på Conturkliniken/Åderbråckakademin har många års erfarenhet av denna typ av undersökningar, och erbjuder noggranna konsultationer för att undersöka vilken behandlingsmetod och typ av åderbråcksoperation som kan passa just dig och dina behov.

Vill du ha mer information, eller har du frågor om vad en åderbråcksoperation eller annan behandling skulle innebära för just dig? Varmt välkommen att kontakta oss på Conturkliniken/ Åderbråckakademin – vi skräddarsyr alla behandlingar!

Svensk förening för estetisk plastikkirurgi 28 år