Bröst män / Gynekomasti

Gynekomasti operation - en bröstförminskning för män

Boka konsultation för gynekomasti
gynekomasti man

Är du man och besväras av bröst? Gynekomasti kallas tillståndet som ger bröst på män. Conturkliniken har lång erfarenhet och är experter inom estetisk plastikkirurgi – vi hjälper dig att få en säker behandling av gynekomasti som ger dig det resultat du önskar.

 

Du är inte ensam!

Även män kan besväras av bröst, så kallad gynekomasti. Av olika anledningar växer bröstkörteln mer än normalt i puberteten vilket kan ge en mer kvinnlig siluett. Det drabbar omkring 30 % av alla män någon gång i livet. Har du bröst och är man är det inte konstigt att du besväras och generas. Som tur är finns hjälp att få – genom bröstoperation.

Varför får man gynekomasti?

Gynekomasti där endast bröstkörtlarna är förstorade förekommer hos kroppsbyggare, som biverkning vid bruk av anabola steroider. Vissa mediciner som är vätskedrivande, blodtryckssänkande och viss hjärtmedicin och kan också framkalla gynekomasti som biverkning. Svullna och ibland ömma bröstkörtlar förekommer hos män som hormonbehandlas pga prostata cancer.

En del kan få en fettansamling i brösten (pseudogynekomasti) och det ser ut som om man har bröst. Detta kan upplevas som mycket besvärande och kan med en enkel operation åtgärdas.

Om du överväger en bröstförminskning kan du läsa nedan om hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Eftersom du är unik kan du inte få alla svar här. Därför börjar vi alltid med en personlig konsultation.

gynekomasti kille

Operation av gynekomasti på Conturkliniken – för ett naturligt resultat

Vid en bröstförminskning avlägsnas fett och bröstkörtelvävnad vilket gör att brösten blir plattare. I samband med en gynekomasti operation kan vi på Conturkliniken i Stockholm hjälpa dig. Om det behövs, jämnar vi också ut olikheter i proportionerna mellan brösten.

Vilken metod som används vid gynekomasti operationen bestäms av din anatomi, vilka förändringar som är möjliga och din kirurgs rekommendation. Gynekomasti operation utförs i narkos och lokalbedövning och tar i normalfallet 1–2 timmar att genomföra.

Är du man och funderar på en bröstförminskning? Vi hjälper dig

Tack vare en bröstoperation blir du av med bröstkörtlarna som vuxit och fettet som ger dig bröst. Det är också en möjlighet att utjämna olikheter mellan brösten. Med en operation på Conturkliniken, så får du ett naturligt resultat som lever upp till dina önskemål.

Anledningar till gynekomasti

Bakom gynekomasti finns många olika orsaker. Några av dessa är:

  • Läkemedel
  • Kosttillskott
  • Missbruk
  • Cancer och andra sjukdomar

Bröstförminskning hos män – så går det till

Har du bestämt dig för att bli av med din gynekomasti? Steg ett hos Conturkliniken är en konsultation där vi gemensamt går igenom dina förväntningar och förutsättningar. Inför operationen träffar du en läkare eller sjuksköterska som går igenom allt, ser på foton och undersöker ditt allmänna hälsotillstånd.  Själva operationen ser olika ut beroende på vilken typ av ingrepp patient och kirurg kommer överens om. Beror tillståndet på fett så görs en fettsugning.  Är körtelvävnaden problemet så reduceras körtelvävnaden kirurgiskt. Gynekomasti operationen utförs i narkos, och du kan åka hem redan samma dag. Ingreppet följs upp med ett återbesök efter cirka en vecka. Läs gärna mer i vår steg för steg-guide.