Bröst män / Gynekomasti

Gynekomasti operation - en bröstförminskning för män

Boka konsultation för gynekomasti
gynekomasti man

Är du man och besväras av bröst? Conturkliniken har lång erfarenhet och är experter inom estetisk plastikkirurgi – vi hjälper dig att få en säker behandling av gynekomasti som ger dig det resultat du önskar.

Du är inte ensam!

Även män kan besväras av bröst, så kallad gynekomasti. Av olika anledningar växer bröstkörteln mer än normalt i puberteten vilket kan ge en mer kvinnlig siluett.

Varför får man gynekomasti?

Gynekomasti där endast bröstkörtlarna är förstorade förekommer hos kroppsbyggare, som biverkning vid bruk av anabola steroider. Vissa mediciner som är vätskedrivande, blodtryckssänkande och viss hjärtmedicin och kan också framkalla gynekomasti som biverkning. Svullna och ibland ömma bröstkörtlar förekommer hos män som hormonbehandlas pga prostata cancer.

En del kan få en fettansamling i brösten (pseudogynekomasti) och det ser ut som om man har bröst. Detta kan upplevas som mycket besvärande och kan med en enkel operation åtgärdas.

Om du överväger en bröstförminskning kan du läsa nedan om hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Eftersom du är unik kan du inte få alla svar här. Därför börjar vi alltid med en personlig konsultation.

gynekomasti kille

Operation av gynekomasti på Conturkliniken – för ett naturligt resultat

Vid en bröstförminskning avlägsnas fett och bröstkörtelvävnad vilket gör att brösten blir plattare. I samband med en gynekomasti operation kan vi på Conturkliniken i Stockholm hjälpa dig. Om det behövs, jämnar vi också ut olikheter i proportionerna mellan brösten.

Vilken metod som används vid gynekomasti operationen bestäms av din anatomi, vilka förändringar som är möjliga och din kirurgs rekommendation. Gynekomasti operation utförs i narkos och lokalbedövning och tar i normalfallet 1–2 timmar att genomföra.

Är du man och funderar på en bröstförminskning? Vi hjälper dig

Tack vare en bröstoperation blir du av med bröstkörtlarna som vuxit och fettet som ger dig bröst. Det är också en möjlighet att utjämna olikheter mellan brösten. Med en operation på Conturkliniken, så får du ett naturligt resultat som lever upp till dina önskemål.