Boka ditt besök online

Gynekomasti

Gynekomasti 2017-12-19T13:28:16+00:00
Här kan du boka konsultation för gynekomasti direkt online!

Behandling av gynekomasti / bröst på män

Är du man och besväras av bröst helt i onödan?
Om gynekomasti / manliga bröst. Påconturkliniken behandling av gynekomasti.

Du är inte ensam!

Även män kan besväras av för stor byst, så kallad gynekomasti. Av olika anledningar växer bröstkörteln mer än normalt  i puberteten vilket kan ge en mer kvinnlig siluett.

Varför får man gynekomasti?

Gynekomasti där endast bröstkörtlarna är förstorade  förekommer hos kroppsbyggare, som biverkning vid bruk av anabola steroider. Vissa mediciner som är vätskedrivande, blodtryckssänkande och viss hjärtmedicin och kan också framkalla gynekomasti som biverkning. Svullna och ibland ömma bröstkörtlar förekommer hos män som hormonbehandlas pga prostata cancer.

En del kan få en fettansamling i brösten (pseudogynekomasti) och det ser ut som om man har bröst. Detta kan upplevas som mycket besvärande och kan med en enkel operation åtgärdas.

Om du överväger en bröstförminskning kan du läsa nedan om hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Eftersom du är unik kan du inte få alla svar här. Därför börjar vi alltid med en personlig konsultation.

En gynekomasti operation kan hjälpa dig

Tack vare en bröstoperation får du bli av med bröstkörtlarna som vuxit och fettet som ger dig bröst. Det är också en möjlighet att utjämna olikheter mellan brösten. Du blir mer nöjd med din kroppsbild efter ingreppet.

Naturligt resultat med gynekomasti operation

Vid en bröstförminskning avlägsnas fett och bröstkörtelvävnad vilket gör att brösten blir plattare. I samband med en gynekomasti operation kan vi på Conturkliniken i Stockholm hjälpa dig. Om det behövs, jämnar vi också ut olikheter i proportionerna mellan brösten.

Vilken metod som används vid gynekomasti operationen bestäms av din anatomi, vilka förändringar som är möjliga och din kirurgs rekommendation. Gynekomasti operation utförs i narkos och lokalbedövning och tar i normalfallet 1-2 timmar att genomföra.

Läs mer om hur vi arbetar på Conturkliniken i Stockholm. Vi använder Conturmetoden.

Här kan du boka konsultation för gynekomasti direkt online!