fråga våra kirurger

Har du en fråga till våra kirurger?

För oss är varje patient unik! Välkommen att ställa frågor till våra kirurger som är experter med dokumenterade specialkompetenser inom respektive behandlingsområde. Conturkliniken® har utfört plastikkirurgi & estetiska behandlingar sedan 1995 och har över 15000 nöjda kunder. Vi erbjuder behandlingar med fokus på att ge dig som kund ett tryggt, unikt och kvalitativt omhändertagande.

För andra frågor och svar, klicka här

Ring oss Boka ditt besök online

Gynekomasti

Hem | Plastikkirurgi | Bröst | Gynekomasti
Här kan du boka konsultation för gynekomasti direkt online!

Behandling av gynekomasti / bröstförminskning på män

Är du man och besväras av bröst? Conturkliniken har lång erfarenhet och är experter inom estetisk plastikkirurgi – vi hjälper dig att få en säker behandling av gynekomasti som ger dig det resultat du önskar.
Om gynekomasti / manliga bröst. Påconturkliniken behandling av gynekomasti.

Du är inte ensam!

Även män kan besväras av för stor byst, så kallad gynekomasti. Av olika anledningar växer bröstkörteln mer än normalt  i puberteten vilket kan ge en mer kvinnlig siluett.

Varför får man gynekomasti?

Gynekomasti där endast bröstkörtlarna är förstorade  förekommer hos kroppsbyggare, som biverkning vid bruk av anabola steroider. Vissa mediciner som är vätskedrivande, blodtryckssänkande och viss hjärtmedicin och kan också framkalla gynekomasti som biverkning. Svullna och ibland ömma bröstkörtlar förekommer hos män som hormonbehandlas pga prostata cancer.

En del kan få en fettansamling i brösten (pseudogynekomasti) och det ser ut som om man har bröst. Detta kan upplevas som mycket besvärande och kan med en enkel operation åtgärdas.

Om du överväger en bröstförminskning kan du läsa nedan om hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Eftersom du är unik kan du inte få alla svar här. Därför börjar vi alltid med en personlig konsultation.

Är du man och funderar på en bröstförminskning? Vi hjälper dig

Tack vare en bröstoperation blir du av med bröstkörtlarna som vuxit och fettet som ger dig bröst. Det är också en möjlighet att utjämna olikheter mellan brösten. Med en operation på Conturkliniken, så får du ett naturligt resultat som lever upp till dina önskemål.

Operation av gynekomasti på Conturkliniken – för ett naturligt resultat

Vid en bröstförminskning avlägsnas fett och bröstkörtelvävnad vilket gör att brösten blir plattare. I samband med en gynekomasti operation kan vi på Conturkliniken i Stockholm hjälpa dig. Om det behövs, jämnar vi också ut olikheter i proportionerna mellan brösten.

Vilken metod som används vid gynekomasti operationen bestäms av din anatomi, vilka förändringar som är möjliga och din kirurgs rekommendation. Gynekomasti operation utförs i narkos och lokalbedövning och tar i normalfallet 1-2 timmar att genomföra.

Läs om Conturmetoden
Frågor och svar om gynekomasti
Här kan du boka konsultation för gynekomasti direkt online!