Frågor och svar

Frågor och svar om pannlyft

Boka tid för pannlyft
pannlyft hos kvinna med naturligt resultat

Här finner du alla frågor och svar angående pannlyft

Är pannlyft eller ögonlocksplastik bäst?

Ögonen är själens spegel och de flesta vill ha ögon som ser glada, pigga och unga ut. Men med åren minskar elasticiteten i huden och huden vid ögonen tunnas ut och börjar hänga. Det ger det intrycket man absolut inte vill ha – att man är trött, ledsen eller arg.

Därför är det inte så konstigt att många vill fräscha upp sina trötta ögonbryn med hjälp av kirurgi, och börjar leta efter information om vad för typ av ingrepp som står till buds. Med vad ska man egentligen välja för att uppnå det resultat man vill ha? Vi går igenom skillnaderna mellan två populära ingrepp – pannlyft och ögonlocksplastik. Vad som är bäst beror på din anatomi.

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik är ett kirurgiskt ingrepp där man tar bort överflödig hud och fettpåsar. Man kan välja att fokusera på antingen de övre eller undre ögonlocken – eller välja en kombination. Genom att få bort den hängande huden kommer man se yngre och piggare ut. Ingrepp på de övre ögonlocken passar de flesta och ger ofta ett mycket tillfredsställande resultat.

Pannlyft

Hos vissa sitter inte problemet i den överflödiga huden på ögonlocken, utan i att ögonbrynen förlorat sin elasticitet och därför börjat hänga. Då är ett pannlyft lämpligare än en ögonlockskorrigering. Hängande, tunga ögon ger ofta ett trött och slitet intryck. Idealet är att ögonbrynet sitter ovanför ögats benkant – det gör at man både ser pigg och ungdomlig ut samtidigt som det signalerar uppmärksamhet.

Bestående resultat med både pannlyft och ögonlocksplastik

De flesta blir också väldigt nöjda efter resultatet av ingreppet. Se gärna på våra före- och efterbilder och läs mer om pannlyft och ögonlockslyft. Du kan också kontakta oss på Conturkliniken för att boka in en konsultation.

Hur går ett ögonbrynslyft till?

Med åren förlorar huden sin elasticitet och ögonbrynen börjar hänga. Många ogillar utseendet som uppstår då man lätt uppfattas som trött och hängig, eller rentav arg. Vill du också se piggare gladare ut? Här går vi igenom hur ett ögonbrynslyft går till!

Vid ditt första besök hos oss går vi igenom ingreppet, dina förväntningar och vad som är möjligt att uppnå. Det är viktigt att dina förväntningar är realistiska och att du får korrekt information. Väljer du att gå vidare bokar vi in tid för operation.

Lyftet går ut på att dra upp ögonbrynen genom att sträcka ut huden i pannan.

Det går till så att vi gör 3 – 5 små snitt i hårbotten med hjälp av titthålsteknik. Det är ett dagkirurgiskt ingrepp som tar cirka två timmar, du behöver alltså inte stanna kvar över natten utan kan gå hem efteråt.

Ögonbrynslyft kallas även för pannlyft

Ögonbrynslyft är detsamma som pannlyft. Vår metod är mycket skonsammare mot för tidigare metoder som fortfarande ges hos vissa utövare. Man lade då ett snitt mellan öronen och även över hela skalpen i hårbotten. Det ledde till ärrbildning och kunde även påverka hårväxten i pannan. Med den titthålsteknik som vi använder på Conturkliniken behöver du varken oroa dig för generande ärr eller påverkan på hårväxten.

Vill du veta mer om ögonbrynslyft?

Conturkliniken erbjuder ögonbrynslyft genom titthålskirurgi till dig som strävar efter ett piggare, gladare och ungdomligare utseende. Kontakta oss för en konsultation där vi går igenom dina förväntningar och möjliga resultat.

Kan jag göra pannlyft utan narkos

Svaret på den frågan är ja – och nej.

Idag känner många en oro över tanken på att sövas ner. Man kan ha dåliga upplevelser av narkos med sig i bagaget, eller känna ett obehag över att förlora medvetandet. Kanske har man underliggande sjukdomar eller äter läkemedel som gör det olämpligt med narkos.

Men även om man vänder sig mot narkos, kan man såklart vara intresserad av ingrepp som pannlyft.

Pannlyft utan narkos

I princip kan alla ingrepp utföras i lokalbedövning. Du får då bedövning i ansiktet och hårbotten som gör att du kan vara vaken under hela proceduren men inte behöva känna ingreppet. Läkemedel som verkar lokalbedövande kallas lokalanestetika.

Pannlyft under narkos

Trots att det är möjligt att utföra pannlyft utan narkos är det oftast bättre både ur patientens och kirurgens synvinkel om patienten är sövd. Vid den här typen av ingrepp handlar det om en lätt narkos. Man behöver inte sova kvar över natten, då ingreppet är färdigt på ett par timmar. För kirurgens del är det enklare att arbeta med en sövd patient. Det är alltså att föredra i de flesta fall.

>> Läs gärna mer om pannlyft här.

 

Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig med eller utan narkos? Varmt välkommen att ta kontakt med Conturkliniken!

Vad är endoskopiskt ögonbrynslyft?

Ett endoskopiskt ögonbrynslyft, eller pannlyft som det också kallas, är ett kirurgiskt ingrepp som trollar bort rynkor samtidigt som det lyfter upp dina sjunkna ögonbryn.

Det är inte så konstigt att man irriterar sig på det trötta utseendet som uppstår av rynkorna i pannan. De utvecklas på grund av att pannmusklernas vävnad blivit slappare – en naturligt följd av åldrandet. På Conturkliniken erbjuder vi endoskopiskt ögonbrynslyft för dig som tröttnat på trötta ögonbryn och rynkor.

De flesta som söker sig till oss för endoskopiskt ögonbrynslyft är mellan 40 – 60 år. Är du yngre, men lider av dessa besvär ändå? Då kan botox vara något för dig.

Så utför vi endoskopiskt ögonbrynslyft

Låt oss hjälpa dig få tillbaka ditt ungdomliga utseende och vrida klockan tillbaka!

Vid ett ögonbrynslyft sträcker man ut vävnaden och huden i pannan. Rynkorna mellan ögonbrynen påverkas också, liksom tunga ögonbryn som lyfts upp.

Resultatet är ett ansikte som ser piggt och öppet ut.

Ögnbrynslyft är ett dagkirurgiskt ingrepp, du behöver inte stanna kvar över natten – det hela tar endast 1- 2 timmar. Vanligast och enklast är att behandlingen utförs under narkos, men ibland kan lokalbedövning vara mer lämpligt. Kirurgen lägger två centimeterlånga snitt i hårfästet ovanför pannan – du kommer inte att besväras av missprydande ärr.

Även om dina besvär handlar om tunga ögonlock och du har ögonlocksplastik i åtanke när du söker, kan du bli mer hjälpt av ett endoskopiskt ögonbrynslyft

Du är varmt välkommen att kontakta oss på Conturkliniken om du funderar på ett endoskopiskt ögonbrynslyft!

Hur går ögonbrynslyft med botox till

Har du märkt att dina ögonbryn börjar påverkas av tyngdlagen? Har du för vana att dra upp ögonbrynen, vilket lett till rynkor i pannan? Eller har du kanske en stark ansiktsmimik som nu börjar sätta sina spår.

Det går att fräscha upp ögonen med botox!

Det är vanligt att man uppfattar sitt utseende som tröttare när pannan är rynkig. Det verkar dessutom föråldrande. Med botox går det att lyfta ögonbrynen några millimeter.

Har dina ögonbryn sjunkit ner mycket är du i stället mer hjälpt av ett kirurgiskt ingrepp som ögonbrynslyft. Vad som passar bäst för dig beror ofta på din ålder och dina förväntningar. För dig som inte är intresserad av kirurgi i ansiktet är botox ett bra alternativ.

Så går ögonbrynslyft med botox till

Det första vi gör är en konsultation med dig där vi tillsammans går igenom vad du väntar dig och var vi kan erbjuda. Efter att vi kommit överens om rätt behandlingsmetod förklarar vi proceduren för dig och informerar dig om allt du behöver veta – och svarar på alla dina frågor naturligtvis.

Ett ögonbrynslyft med botox utför vi genom injektion i specifika punkter precis under ögonbrynet. Botox har en muskelavslappnande effekt, som gör att musklerna i pannan slappnar av, och rynkorna slätas ut. Resultatet ser man inom 14 dagar efter behandlingen och håller i sig i cirka fyra månader.

Vissa tror att de får önskat resultat genom att lyfta enbart ögonbrynens yttre del, men man kan få ett lyft även genom att fokusera på de mer centrala delarna.

Om du har mycket hängande hud under ögonbrynen får du ett bättre resultat med kirurgiska ingrepp, som pannlyft

Vad är endoskopiskt pannlyft?

Ett endoskopiskt pannlyft eller endoskopiskt ögonbrynslyft som det också kan kallas, innebär att man på kirurgisk väg lyfter upp ögonbryn och pannan.

Det är ett ingrepp som passar dig som besväras av rynkor i pannan och mellan ögonbrynen – ”arg-rynkan”.

Hos en del beror låga ögonbrynen på genetiken, medan andra fått det med stigande ålder. Det är lätt att känna sig gammal och tycka att man ser bekymrad och trött ut när man ser hur ögonbrynen dras neråt. På grund av det tar man för vana att höja ögonbrynen, vilket leder till rynkor i pannan.

Genom ett endoskopiskt pannlyft slätas rynkorna i pannan och mellan ögonbrynen ut – resultatet är det där gladare och piggare utseendet många drömmer om.

 

Så går endoskopiskt pannlyft till

Endoskopiskt pannlyft är lindrigare än många andra metoder och ger inga problem med synliga ärr. Det påverkar heller inte hårväxten, som andra metoder kan göra. Proceduren går till så att vi genom titthålsteknik gör  3 – 5 små snitt i hårbotten.

Tidigare lade man ett snitt mellan öronen och hela skalpen i hårbotten – vår moderna metod är mycket skonsammare. Det är möjligt att göra pannlyft under lokalbedövning, men vi rekommenderar patienten sövs.

Ofta kombineras endoskipiskt pannlyft med exempelvis ögonlocksplastik  eller ansiktslyft – enligt Conturmetoden Ett pannlyft kan göras som ett mer beständigt alternativ till injektionsbehandlingar, eller kombineras om man hellre vill det.

Funderar du på om endoskopiskt pannlyft är något för dig? Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss för en konsultation!

Läs mer om endoskopiskt pannlyft här

 

Hur många mm kan man lyfta ögonbrynen med endoskopiskt pann/ögonbrynslyft?

Hur många mm kan man lyfta ögonbrynen med endoskopiskt pann/ögonbrynslyft?

Att svara i mm är inte möjligt, allt beror på hur mycket ögonbrynen sjunkit ned med åldern eller hur lågt de sitter kan ju även vara ärftligt. Målet med en operation är ju att de skall sitta i en normal höjd, relativt ögonbrynet och ögonlocket.

Gör ni pannlyft mot spänningshuvudvärk?

Jag gör botox för att bli av med spänningshuvudvärk. Jag har gjort det under flera år och det har hjälpt. Nu har läkaren föreslagit endoskopiskt pannlyft för ett mer bestående resultat (för att slippa göra botox mot värken). Jag är 33 år.

Om du går och lyfter pannan hela tiden kan pannlyft vara ett alternativ, men det måste alltid göras en individuell bedömning.

Kan ni lyfta mina ögonbryn?

Jag är en 23-årig tjej som tidigare genomgått ögonlocksplastik, men insett att jag behöver ge ögonbrynen ett lyft för att få det resultatet jag vill ha. Jag har tittat på era före/efter-bilder, och tycker att resultaten där ni gjort ögonbrynslyft är jättefina! Vad kan ni erbjuda mig?

Vi skulle kunna erbjuda ett endoskopiskt pannlyft som ett alternativ trots din ringa ålder, men vi rekommenderar att komma på en konsultation eftersom vi aldrig beslutar om operation skall göras eller ej enbart med hjälp av bilder. Du är välkommen in så ser vi vad vi kan göra.

    Vill du veta mer?

    Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.