fråga våra kirurger

Har du en fråga till våra kirurger?

För oss är varje patient unik! Välkommen att ställa frågor till våra kirurger som är experter med dokumenterade specialkompetenser inom respektive behandlingsområde. Conturkliniken® har utfört plastikkirurgi & estetiska behandlingar sedan 1995 och har över 15000 nöjda kunder. Vi erbjuder behandlingar med fokus på att ge dig som kund ett tryggt, unikt och kvalitativt omhändertagande.

För andra frågor och svar, klicka här

Ring oss Boka konsultation Besök eller Telefon

Steg för steg

Så här går det till vid en munvinkelplastik / munvinkellyft

1. Konsultation/Planering

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss.

Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken i Stockholm. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet.

Om du bestämmer dig för en (behandling) operation planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

2. Förberedelser

Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför en munvinkelplastik – vad du ska äta och dricka, regler för rökning, användning av vitaminer, mediciner och andra preparat.

Dagen före operationen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång av vad som skall ske operationsdagen.

3. Själva ingreppet

En munvinkelplastik tar normalt ca 1 timme och utförs i narkos i kombination med lokalbedövning eller enbart lokalbedövning. Mer detaljer och specifika önskemål får du tillfälle att diskutera på konsultationen före operationen.

4. Tiden efter

Konvalescensen efter en munvinkelplastik består i att på varje sida om munnen har du ett litet snitt med en liten sutur (stygn). Efter en vecka tas denna bort, en viss rodnad kan föreligga som kräver lite extra smink.

5. Risker/Bieffekter

En munvinkelplastik är ett operativt ingrepp med mycket små risker. Efter operationen kan det uppstå svullnad som lägger sig inom några dygn även blåmärken kan förekomma som försvinner efter någon vecka .

Kontakta oss gärna på Conturkliniken i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig.