Steg för steg

Så här går det till vid en övre och undre ögonlocksplastik

Boka konsultation för ögonlocksplastik
botox i ansikte hos äldre kvinna

1. Konsultation och planering inför ögonlocksplastik

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss.

Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken i Stockholm. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet.

Om du bestämmer dig för en (behandling) operation planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

2. Förberedelser inför ögonlocksplastik

Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför en ögonlocksplastik – vad du ska äta och dricka, regler för rökning, användning av vitaminer, mediciner och andra preparat.

Dagen före operationen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång av vad som skall ske operationsdagen.

pågående laserkirurgi hos conturkliniken

3. Själva ingreppet

En ögonlocksplastik tar normalt ca 1-2 timmar och utförs i narkos samt lokalbedövning. Lasertekniken gör att det uppstår mindre blåmärke, svullnad och smärta än vid traditionell ögonlocksplastik med skalpell.

Vid operation av de övre ögonlocken kommer du att ha stygn som skall tas bort efter 6-8 dagar.

4. Tiden efter en ögonlocksplastik

Vid operation av övre ögonlock, sys snittet med stygn som kommer att synas i både inre och yttre ögonvrån. Snittet på ögonlocket skall du hålla rent genom att tvätta med en topz med vatten dagligen.

Om det bildas sårskorpor som du ej får bort kontakta kliniken. Det kan dölja sig infektion under. Du får en tejp över suturändarna som skall sitta tills stygnen tas bort. De tas bort efter 6–8 dagar.

Vid operation av nedre ögonlock görs snitten från insidan av ögonlocket. Dessa behöver ej sys, läker inom 5–7 dagar. I vissa fall kan ett snitt läggas på utsidan under franskanten. Detta snitt sys med stygn inuti huden och tas bort efter 6–8 dagar. Du får en tejp över suturändarna. Uppföljning sker på kliniken efter 4–6 månader efter operationen då tas bilder som jämförs med bilder före operationen för att se det slutliga resultatet.

Du kan givetvis kontakta oss när som helst om du har frågor eller funderingar.

5. Risker & Bieffekter med ögonlocksplastik

En ögonlocksplastik är ett operativt ingrepp med mycket små risker. Efter operationen kan det uppstå svullnad som lägger sig inom några dygn även blåmärken kan förekomma som försvinner efter någon vecka.

Kontakta oss gärna på Conturkliniken i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig. Vi skickar dig också gärna mer detaljerad information om ögonlocksplastik och Conturkliniken i Stockholm.