Ögonlocksplastik

En ögonlocksplastik ger dig naturligt pigga ögon igen

Boka konsultation för ögonlocksplastik
botox i ansikte hos äldre kvinna

Tack vare laser kan vi föryngra hela ögonregionen. Vi har använt denna metod i mer än 20 år

Ofta är anledningen till en ögonlocksplastik trötta hängande ögonlock som kan försämra sikten. Ibland kan det tunga intrycket bero på att ögonbrynen och pannan sjunker ner. Det är också vanligt att åldern sätter sina spår runt och under ögonen. Huden blir rynkig och slapp och vi kan få påsar under ögonen. Även hålögdhet är vanligt.

förberedelse inför ögonlocksplastik

Du kanske överväger en ögonlocksoperation och vill veta mer.

Här kan du få en bild av hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Men eftersom du är unik kan vi inte ge dig alla svaren. Därför börjar vi alltid en ögonlocksplastik med en personlig konsultation hos oss.

Boka personlig konsultation

En ögonlocksplastik hjälper dig

Tack vare vår unika metod där vi kombinerar traditionell kirurgi med laser, kan vi med vår ögonlocksplastik behandla alla tecken på åldrande vid ett och samma tillfälle.

Vi utför ögonlocksoperationer med marknadens mest sofistikerade laser: Ultrapuls Encore. Laser är skonsammare än ingrepp med skalpell. Du får mindre blåmärke och svullnad. Sammantaget blir läkningstiden för din ögonlocksplastik kortare.

Det här gör vi för att du ska få piggare ögon

  • Hängande ögonlock åtgärdar vi genom att överskottshuden och underliggande fett tas bort. Vi lägger snitten med laser, en behandlingsmetod som har flera fördelar. Huden sys sedan ihop med en tunn tråd inuti huden.
  • Ögonbrynen och pannan lyfter vi med titthålsteknik, vilket ger en lindrig konvalescens
  • Dina rynkor behandlar vi med FX-laser, en fraktionerad teknik som bildar ny hud och ger bättre elasticitet. Huden blir yngre och mer hållbar än om den sträcks ut. Du kan jämföra med ett gummiband. Om man sträcker bandet och klipper av en bit är det som är kvar fortfarande gammalt och oelastiskt. Med laserbehandling däremot, får du ett nytt gummiband med bättre elasticitet.
  • Påsar under ögonen behandlar vi genom att lägga snitt på insidan. Fett tas alltså bort utan synliga snitt. Om hudens elasticitet är nedsatt kombinerar vi ingreppet med laserbehandling.
  • För att komma tillrätta med insjunkenhet under ögonen tillför vi volym. Detta sker genom transplantation av eget fett, vilket ger ett bestående resultat.
pågående laserkirurgi hos conturkliniken

När hänget över ögonen är borta, och rynkorna och påsarna försvinner kommer du se mycket piggare ut. Precis som när du var yngre. Eftersom vi jobbar med helheten kommer du också få ett mer samstämmigt och harmoniskt utseende och du känner igen dig själv. Dessutom ger vår metod lindrigare konvalescens och kortare läkningstid.

Ögonlocksplastik med Conturmetoden – för mer naturliga ögon

För oss på Conturkliniken i Stockholm är det viktigt att uppnå ett naturligt vackert utseende som harmonierar med helheten, och som inte avslöjar något ingrepp. Därför utför vi alla våra behandlingar enligt Conturmetoden: Alla behandlingar är individuellt upplagda, och vi kombinerar ofta olika åtgärder – såväl kirurgiska som icke-kirurgiska. Kombinationen av metoder ger i de flesta fall ett överlägset resultat, med mindre kontraster efter ingreppet och en kortare konvalescenstid såväl som lägre totalkostnader. Naturligtvis kan du också välja att ta en sak i taget.

Conturmetoden handlar även om att ta hand om patienten genom hela behandlingen. Vårt ansvar fortsätter efter själva ingreppet. Uppföljningen är en viktig del för dig – och för oss. Allt för att du ska känna dig trygg, hela vägen.

Svensk förening för estetisk plastikkirurgi 28 år