Steg för steg

Så här går det till vid en hakplastik / hakförstoring

Boka tid för hakplastik
förberedelse inför hakplastik

1. Konsultation & planering

Vid konsultationen med klinikens läkare går vi igenom dina önskemål och diskuterar noggrant igenom möjligheter och begränsningar med en hakplastik utifrån dina önskemål. En hakförstoring kan utföras genom ett hakimplantat eller genom fillers och fettinjektioner. Vid en hakförminskning förminskas istället både hakbenet så väl som fettet på hakans spets.

Vi tar fotografier ur olika vinklar och lägger in i vår dator. Där kan vi sedan simulera ett tänkt resultat för att ge dig en bild av vad en hakplastik innebär för ditt utseende. Vidare gör vi specialskisser för att ytterligare illustrera vad hakplastiken innebär.

När vi är överens så använder vi dessa som utgångspunkt för operationen. Det är av yttersta vikt att du som patient och vi som kirurger har samma målbild. Det innebär att vi träffas vid flera tillfällen före din hakplastik för att diskutera detaljer och förväntningar med hakplastiken. Det allra viktigaste för oss är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss. Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda på Conturkliniken i Stockholm.

Boka konsultation

2. Förberedelser

Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför din hakplastik – hakförstoring eller hakförminskning. Instruktionerna kommer att röra vad du ska äta och dricka, regler för rökning, användning av vitaminer, mediciner och andra preparat. Dagen före operationen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång av vad som ska ske operationsdagen.

hakplastik på man

3. Själva ingreppet

Vid en hakförstoring med hakimplantat genomgår du ett enkelt ingrepp som tar ca 30–60 minuter. Operationen sker i en kombination av narkos och lokalbedövning. Implantatet läggs in genom ett snitt i huden under hakan, och i vissa fall via munnen. Genom snittet formas en liten ficka där implantatet skall ligga. Därefter förs implantatet in och läggs på plats i fickan. Efter 2–3 timmar åker du hem. Hakans profil kan även förstärkas genom att använda kroppseget fett som injiceras. Det kan krävas två behandlingstillfällen för att uppnå önskat resultat. Denna metod lämpar sig bäst vid mindre justeringar av profilen och käklinjen.

4. Tiden efter

En hakplastik med hakförstoring är en relativt enkel form av operation och det påföljande förloppet är normalt sett lika odramatiskt som själva operationen.

Du har en tejp på hakan i 3–4 dagar, snittet under hakan sys med stygn som sitter i huden och behöver ej tas bort. Räkna med en veckas konvalescens.

5. Risker / Bieffekter

En hakförstoring med hakimplantat är ett enkelt ingrepp förknippat med små risker. Det kan hända att ditt hakimplantat inte ligger helt still i sin vävnadsficka. En viss rörlighet är ofta acceptabel men om implantatet rör sig allt för mycket eller hamnar i ett felaktigt läge behöver detta rättas till genom en om-operation.

Känselbortfall på hakan kan förekomma men den kommer snart tillbaka.

Du är varmt välkommen att kontakta oss på Conturkliniken i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Boka konsultation