Frågor och svar

Frågor och svar om hakplastik

Boka konsultation om hakplastik
förberedelse inför hakplastik

Här hittar du alla frågor och svar angående hakplastik.

Placeras hakimplantatet längs med käken?

Jag har lite funderingar gällande hakimplantatet som dykt upp. Min haka har som en fettklump utanpå själva hakan eller skelettet, så när jag ler sticker den delen ut en bit. Hakimplantatet läggs väl längs med käken?

Jag tänker bara hur pass spetsigt det blir så att det inte ser onaturligt ut, särskilt när jag ler. För jag antar att fettklumpen då ligger utanpå implantatet?

Implantatet läggs direkt på benet och lyfter fram den mjuka vävnaden, hakan blir inte spetsig.

Kan ni göra min haka mer maskulin?

Ni skriver att ni kan utföra hakförstoring. Jag är även intresserad av implantat för att sänka ner min käklinje och bredda käken sett framifrån, vill få min käke mer maskulin. Utför ni sådana operationer?

Hakimplantat sänker inte käklinjen men den breddas framifrån i viss mån. Det Du efterfrågar kan eventuellt göras med fettinjektion.

Kan hakimplantat ta bort min dubbelhaka?

Jag har ett överbett och liten underkäke och har länge funderat på operation eller ett implantat i hakan. Så fort jag pratar eller sjunger så får jag en dubbelhaka pga detta som är väldigt frustrerande. Jag tänkte fråga om ett implantat skulle räcka för att bli av med detta eller om jag behöver operera käken. Har ni fler före och efter bilder på käkkirurgi får ni gärna bifoga dessa.

Om bettet passar och inget ytterligare är planerat från tandläkarhåll är hakimplantat lämpligt. Vi utför inte käkkirurgi, därför inga bilder.

Ett hakimplantat förstärker käklinjen , men om det finns fett under hakan kan det tas bort med en fettsugning. Vid en konsultation får man närmre bedöma vad din dubbelhaka beror på.

Hur stora hakimplantat finns det?

Jag har gjort en hakförstoring för flera år sedan på en annan klinik och hakimplantatet är på 7 mm i profil. Jag tycker fortfarande att det ser för litet ut och undrar hur många mm ni har på det största hakimplantatet som passar en kvinna om jag skulle byta? Kan man specialbeställa ett annars, om ni inte har nåt större?

9 mm är det största.

Hur mycket hakimplantat kan användas?

Jag har en fråga om hakplastik och hur mycket/hur stort implantatet kan vara?

Jag har ett ordentligt överbett och en liten haka i ett övrigt runt ansikte, vilket gör mig nästintill totalt formlös. Jag skulle säga barbapappa.

Projektionen av hakimplantaten är mellan 6-9 mm, dvs bygger profilen. Man kan lägga implantat som även förstärker käklinjedelen. Rekommendation är att du kommer på konsultation; då kan Vi visa simulerat resultat på datorn.

Går tandställning ihop med hakimplantat?

Jag ska göra ett hakimplantat och jag undrar ifall det går att skaffa tandställning när man väl har gjort operationen? Ifall man skaffar tandställning: kan det påverka resultatet av operationen? Behöver veta så att man inte gör operationen och så behöver man sedan senare i livet ta bort det för att skaffa tandställning och sen få göra om själva operationen.

Förstoringen av hakan påverkar inte om du justerar tänderna med hjälp av en tandställning.

Är hakimplantat rätt val för att få en spetsigare haka?

Mina funderingar är om ifall ett hakimplantat skulle kunna minska vecket i hakan och göra den mer spetsig? Mina önskningar är att få hakan mindre putig, hellre lite spetsig och minska vecket såklart.

Vecket i hakan åtgärdas bäst genom att fylla ut det, inte med ett hakimplantat. Om du går in här så ser du ett exempel.

Används silikon eller eget kroppsfett för hakimplantat?

Är det bäst med silikon eller eget kroppsfett? Jag behöver en mindre justering på ca 1 cm. Påverkas skäggväxten på det område där man har implantat/eget fett insprutat?

Det går att använda såväl ett hakimplantat som att injicera fett. Vid fettinjektion kan det dock krävas mer än en behandling.

Kan man göra en hakförminskning om man har underbett?

Jag är intresserad av en hakförminskning och skulle vilja veta om det är möjligt att genomföra en sådan operation om man har underbett? Jag skulle gärna vilja veta det innan jag bokar en konsultation. Därför bifogar jag två bilder på min haka och hoppas på att kunna få ett svar om det är möjligt att genomföra en hakförminskning.

Ja, under förutsättning att du är färdigbehandlad för ditt underbett och inte planerar ytterligare operation hos oralkirurg. En hakförminskning här är huvudsakligen en kortning av benet i horisontalled och syns alltså mest i profil. Framifrån förkortas inte hakan i vertikalled. Jag hoppas detta ger svar på dina frågor. Det är bäst att boka en konsultation så vi kan göra en korrekt bedömning vad som är bäst i ditt fall.

Hur går en hakförminskning till på er klinik?

Jag har funderat på att förminska min haka väldigt länge nu och tänkte nu börja gräva mig djupare i det innan jag kan besluta om jag verkligen ska göra det. 
Hur går en hakförminskning till på er klinik? Jag söker nämligen en klinik som slipar ned själva benet och inte enbart att ta bort fettet. Resultatet jag vill försöka nå är ett lite mindre ansikte, jag har nu en avlång ansiktsform. Ni får gärna dela med er av er kunskap, jag har som sagt bara nyligen börjat söka information om detta.

Tack för din fråga! När man gör en hakförminskning hos oss så mejslar jag av så mycket som möjligt av benet och vid behov tar man också bort lite av den fibrösa fettkudden som sitter på hakan, men det är inte alla som har en stor sådan utan det vanligaste är att man mejslar av benet. Välkommen att boka en konsultation, om du vill ha mer information.

Gör ni käkimplantat?

Jag har gjort en fettsugning under käklinjen för att få den mer framträdande. Jag är inte nöjd och önskar käken ännu mer markerad. Har tänkt på om det finns käkimplantat och är det något ni i så fall utför?

Om du syftar på att förstärka hakans projektion så finns det implantat. Är det hela käklinjen som du vill förstärka så skulle jag rekommendera fettinjektion som kan forma käklinjen på ett bra sätt. Min rekommendation är att komma på en konsultation så kan vi förmodligen hitta en lösning.

Utför ni förminskning av grop i hakan?

Jag har sett att ni utför hakplastik hos er. Något jag har undrat ett tag nu, är om ni utför förminskning på grop i hakan?

Om ni gör det, hur mycket skulle det kosta? Jag är endast intresserad av något mer permanent. Vad jag har förstått är att det inte går att få bort groparna helt, vilket är helt okej för mig då jag endast är intresserad av att reducera den någorlunda, då jag känner att den är lite för framträdande för mig.

Att döma av bilderna bör det gå att minska ned gropen med en fettinjektion eller kanske behövs det 2 behandlingar.

    Vill du veta mer?

    Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.