Steg för steg

Så här går det till vid ett fettransplantation / fettinjektion

Boka konsultation för fettinjektion
plastikkirurgi hos man

1. Konsultation och planering inför fettransplantation / fettinjektion

När du kommer till oss för första gången får du träffa en läkare och/eller sköterska för att kunna ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Det allra viktigaste är att du känner dig trygg och har fullt förtroende för oss.

Du informeras noga om att fettinjektionen kanske måste göras i två steg. Priset är redan från början bestämt så du kommer inte att få några obehagliga överraskningar. Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken i Stockholm.

Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet. Metoden har använts sedan 2000 på kliniken så vi kan visa dig långtidsresutat. Om du bestämmer dig för en operation (behandling) planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas, och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

2. Förberedelser inför fettransplantation / fettinjektionen

Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför fettransplantationen – vad du ska äta och dricka, regler för rökning och användning av vitaminer, mediciner och andra preparat. Dagen före operationen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång av vad som ska ske operationsdagen.

före och efter ansiktsbehandling hos äldre kvinna med åldrande hud

3. Själva ingreppet

Ingreppet utförs i en kombination av narkos och lokalbedövning. Kropps-eget fett tas ut med en specialkanyl. I princip kan man ta fett där det finns, vanligast är dock mage, insida lår eller knä.

Fettet renas så att det endast blir rent fett kvar till injektionen, som sker med specialtillverkade tunna kanyler. Genom att integrera det i befintlig vävnad i små mängder får det injicerade fettet blodförsörjning och överlever. Detta är hemligheten bakom de fina resultaten.

Det kan finnas två små stygn där injektionen har lagts. De lämnar inga ärr och efter en vecka tar vi bort dem på ett återbesök. Vad det gäller konvalescenstid, vad du bör undvika en tid efter ingreppet osv, går vi igenom individuellt med dig när vi träffas.

4. Tiden efter en fettransplantation / fettinjektion

Uppföljning sker på kliniken 3–4 månader efter operationen. Då tas bilder som jämförs med bilder före operationen för att se resultatet.

Just vid fettransplantation är det inte ovanligt att ytterliggare en behandling utförs. Allt för att få så optimalt resultat som möjligt och inte riskera bieffekter. Du kan givetvis kontakta oss när som helst om du har frågor eller funderingar.

5. Risker/Bieffekter med en fettransplantation / fettinjektion

Det finns en viss risk för ojämnheter vid denna behandling, men genom att fettet som injiceras är maximalt renat och att ingen överkompensation görs, är denna risk liten.

Det är bättre att göra behandlingen i 2 steg. Blåmärke förekommer i varierande utsträckning men försvinner alltid. Kontakta oss gärna på Conturkliniken i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till och hur vi kan hjälpa just dig.