Frågor och svar

Frågor och svar om fettransplantation

Boka konsultation för fettinjektion
plastikkirurgi hos man

Här finner du alla frågor och svar angående fettransplantation / fettinjektion.

Utför ni förminskning av grop i hakan?

Jag har sett att ni utför hakplastik hos er. Något jag har undrat ett tag nu, är om ni utför förminskning på grop i hakan?

Om ni gör det, hur mycket skulle det kosta? Jag är endast intresserad av något mer permanent. Vad jag har förstått är att det inte går att få bort groparna helt, vilket är helt okej för mig då jag endast är intresserad av att reducera den någorlunda, då jag känner att den är lite för framträdande för mig.

Att döma av bilderna bör det gå att minska ned gropen med en fettinjektion eller kanske behövs det 2 behandlingar.

Kan man få bort ojämna hudtoner?

Jag har indisk hy med mycket ojämn hudton som mesta dels är genetisk, med väldigt mörka ringar.
Finns det någon behandlingsform hos er som ni tror skulle kunna hjälpa?

Jag har mörka ringar genetiskt, som du kan se i bifogad bild, och har mörkt runt munnen och lite ner på kinderna. Är det värt att prova?

Jag har tittat på dina bilder. Du har ju dels en mörk hud och dels är du insjunken under ögonen. Med fettinjektion går det att få bort skuggan som beror på det insjunkna genom att fylla upp med fett. Då brukar det se bättre ut, jag kan dock inte garantera att du blir av med allt de mörka. Patienter upplever att det blir lättare att sminka över då det blir slätt under ögonen. Det finns en risk vid fettinjektion att det kan bli bruna pigmentinlagringar i huden, som kan ske om det uppstår ett blåmärke och sitta i väldigt länge.

Kan man få bort en grop/inbuktning av skinkan?

Det är en stor tydlig grop och inbuktning på högra skinkan och den vänstra har börjat också, det ser onaturligt ut och jag vet inte vad som hänt. Såklart det är fett och att träning kan göra sitt men jag har tränat hela livet och min gräns är nådd, jag hinner inte mer. Så jag undrar nu om det finns något att göra.

Det brukar gå att fylla ut en grop med fett, det kan krävas mer är en behandling. På Conturkliniken har vi lång erfarenhet av fettinjektioner med bestående resultat.

Kan käklinjen lyftas med injektioner?

Jag undrar om ni gör injektioner i käken för att lyfta käklinjen? Har hört att man kan göra det nämligen och skulle vilja göra något åt min.

Ja, genom att injicera fillers eller fett kan käklinjen förstärkas och ge en bild av att den lyfts. Dock med reservation att en konsultation bör genomföras för att se om just du är kandidat för metoden. Välkommen att boka en konsultation här.

Hur stor andel av era patienter får ett knöligt resultat av fettinjektioner under ögonen?

Jag har läst att fettinjektioner under ögonen lätt kan ge ett knöligt resultat. Hur stor andel av era patienter råkar ut för det? Och hur många fettinjektioner under ögonen görs på kliniken?

Undrar också hur stor del av det injicerade fettet som blir kvar? En viss del absorberas tydligen av kroppen.

  1. Knölighet. Inget stort problem, men kan givetvis förekomma. Vi har haft 2 fall som fick en inkapsling av fett i form av ärtstora resistenser under ögat. Detta togs bort med ett litet snitt. Det berodde sannolikt på att fettet togs ut på ett ställe på kroppen där det var lite fett, då kan bindväv komma med. Upprepar inte detta. Fettet läggs djupt under huden för att förhindra ojämnheter.
  2. Ca 150 operationer/år med fettinjektioner.
  3. Hur mycket fett som absorberas beror på hur fettet tas ut och hanteras. Efter centrifugering får man ca 40 % rent fett, det är denna fraktion som används. Om man inte centrifugerar försvinner ca 60 % inom kort tid. Alltså är det viktigt med rent fett.

För att få ett optimalt slutresultat kan det krävas en andra behandling.

På Conturkliniken har vi mer än 15 år erfarenhet av fettinjektioner med god hållbarhet.

Vad är hållbarheten efter en fettinjektion?

Hur länge sitter fett efter en fettinjektion?

Långsiktig hållbarhet, vi har 15 års-uppföljning med bra resultat. När väl fettet sitter där så är det en naturlig del av kroppen, fast på nytt ställe. Åldrandet skonar inte detta fett, men det försvinner ej heller snabbare än annat fett på grund av åldrandet.

Hur länge håller en fettransplantation för ansiktet och vad ingår i priset?

Jag är en 41-årig kvinna som funderar över att göra en fettransplantation för ansiktet. Jag har två frågor: Hur hållbart är egentligen resultatet? För som jag förstår det är det inte permanent bestående? Avser priset för ”fettransplantation ansikte” hela ansiktet, dvs ingår det behandling även under ögon och läpparna?

Hållbarheten av eget fett är god, jag har uppföljningar som är 10 år med bra resultat. När fettet väl sitter det där och försvinner inte snabbare än annat fett på kroppen.

Ansikte inkluderar under ögonen men ej läpparna.

Hur får man kindbenen & käklinjen tydligare?

Hur framhäver man kindbenen och käklinjen tydligare?

Det går utmärkt att använda eget fett, det ger ett bra och naturligt resultat. Vi använder endast hakimplantat i ansiktet vid förstärkning av profilen, men även här används fett.

Hur blir resultatet om man sprutar in sitt eget fett i läpparna?

Jag har provat att spruta in Restylane och Juvederm, men det fungerar inte på mina läppar eftersom det kryper upp och lägger sig som små ”knutar” på ytan. Hur fungerar det om man sprutar in sitt eget fett? Är det garanterat klumpfritt då? Håller det för alltid? Går det att ta bort?

Fettinjektionen fungerar i de allra flesta fall mycket bra, men kan kräva mer än en behandling och man måste överkompensera lite vid behandlingen – man kan behöva spruta lite mer än vad som är avsett som slutresultat. Den mängd fett som är kvar efter ca 3 månader, kommer också långsiktigt sitta kvar. Läpparna blir sedan tunnare med åren i och med åldrandet, men det är en långsam process.

    Vill du veta mer?

    Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.