fråga våra kirurger

Har du en fråga till våra kirurger?

För oss är varje patient unik! Välkommen att ställa frågor till våra kirurger som är experter med dokumenterade specialkompetenser inom respektive behandlingsområde. Conturkliniken® har utfört plastikkirurgi & estetiska behandlingar sedan 1995 och har över 15000 nöjda kunder. Vi erbjuder behandlingar med fokus på att ge dig som kund ett tryggt, unikt och kvalitativt omhändertagande.

För andra frågor och svar, klicka här

Ring oss Boka ditt besök online

Ansiktets åldrande

Hem | Plastikkirurgi | Ansikte | Ansiktets åldrande

Om ansiktets åldrande och möjliga åtgärder med hjälp av föryngrande metoder

När ett ansikte förändras med åldern har det flera orsaker. Själv kanske du upplever en snabb förändring, men i själva verket är det en långsam process. Ofta är det en kombination av dessa förändringar som orsakar ålderstecknen:

Om ansiktets åldrande. Hos Conturkliniken kan vi hjälpa till med att behålla ett yngre utseende.

Ansiktet är det vi första vi ser hos en människa

  • Huden åldras och elasticiteten avtar.
  • Solskador i form av pigmentförändringar och rynkor i huden. Med tiden kan även ytliga blodkärl och missprydande hårväxt framträda.
  • Ansiktets underhudsfett minskar vilket medför hålögdhet, veck runt munnen och ett insjunket och allmänt tunnare ansikte.
  • Muskler och bindväv i ansiktet blir svagare vilket ger s k hamsterpåsar i nedre delean av kinderna samt hängande hud på halsen.
  • Upprepad lokal muskelaktivitet mellan exempelvis ögonen och runt munnen framkallar rynkor.
  • Näsans form förändras.
  • Ögonbrynen faller ner, liksom pannan. Hängande ögonlock och påsar under ögonen uppstår.

Hur vi åldras och i vilken takt ålderstecknen uppstår är individuellt. Såväl ärftliga faktorer som livsstil spelar in. Sol, rökning och andra ohälsosamma aktiviteter kan påskynda processen. En del människor får tidigt hängande ögonlock, påsar under ögonen eller hålögdhet på grund av arv. Andra får det först senare i livet. Därför finns det inga generella regler för när det är lämpligast att förändra det man inte trivs med i sitt utseende.

De senaste åren har utvecklingen inom estetisk kirurgi, laserkirurgi, laserbehandlingar och estetisk medicin utvecklats så att det nu är möjligt att ge en total föryngring genom en kombination av åtgärder. Det går med andra ord att:

  • Föryngra huden och åtgärda ytliga rynkor.
  • Återskapa förlorad volym.
  • Lyfta det som fallit ned. Här ser du en översikt över olika typer av problem, hur de kan åtgärdas och vilket resultat som kan förväntas.

Huden i ansiktet – icke kirurgiska åtgärder

ProblemÅtgärdResultat
Generella ålderstecken, nedsatt elasticitet, solskador, ytliga pigmentfläckar, små veck och rynkor.Medicinskt hudvårdsprogram i kombination med IPL-behandling.Friskare hud, jämnare färg, bättre spänst och slätare hud.
Ovanstående men med generella pigmentproblem, s k melasma.Medicinskt hudvårdsprogram i kombination med en eller flera kemiska peelingar.Friskare hud, slätare med mindre pigment samt minskad benägenhet för pigmenfläckar.
Ärr från akne och stora porer.Ojämn hud.Medicinskt hudvårdsprogram. Flera kemiska peelingar i kombination med IPL – Fx laserFriskare hud, jämnare färg, bättre spänst och slätare hud.
Ytlga blodkärl och rosacea.IPL– och kärllaserbehandling. Antibiotika vid aktiv rosacea.Minskar eller tar bort kärlen. Förbättrar rosacean men botar ej.
Missprydande hårväxt i ansikte och på kroppen.IPL– eller laserbehandling.Minskad hårväxt.
Rynkor i hudplanet. Nedsatt elasticitet runt mun, ögon eller i hela ansiktet.Medicinskt hudvårdsprogram och Fx laserbehandling.Hudföryngring. Slätare och uppstramad hud.
Rynkor och veck då ansiktet är i vila. Veck mellan ögonbryn, näs- och munveck och ytliga veck generellt.Restylane och Juvederm s k filler. Fyller ut rynkor.Utslätning av rynkor och veck. Kräver underhåll.
Rynkor och veck orsakade av muskelaktivitet, exempelvis runt ögon, mellan ögonbryn och i pannan.Vistabel-Botox. Blockerar nervimpulser och minskar rynkor (men fyller inte ut).Minskar rynkor och veck vid aktivitet i aktuell muskel. Upprepas var 3-5 månad.

 

Övrig hud – icke kirurgiska åtgärder

ProblemÅtgärdResultat
Pigment och s k åldersfläckar på händerna. Nedsatt elasticitet.Enstaka fläckar behandlas med Q-switchad Yag-laser. Hel handrygg behandlas med kemisk peeling.Föryngring av händer.

 

Ålderstecken runt ögon och i pannan – kirurgiska åtgärder

ProblemÅtgärdResultat
Hängande övre ögonlockÖgonlocksplastik med laser.Öppnare och piggare blick.
Påsar under ögonen pga fettkudde, men slät hud.Undre ögonlocksplastik med Fx laser. Snitt på insidan, ej synligt.Piggare ögon och slät under ögonen.
Rynkor under och runt ögonen. Nedsatt elasticitet.Total fx laserpeeling av huden runt ögonen.Föryngring av huden. Slätare hud med bättre elasticitet.
Tjock hud under ögonen som bildar veck.Undre ögonlocksplastik med laser. Snitt under ögat och borttagning av överskottshud.Slätare under ögonen och ser piggare ut.
Insjunken under ögonen med mörk skugga.Fettransplantation.Piggare utseende, mindre skugga. Hållbar effekt.
Nedsänkta ögonbryn och/eller panna.Endoskopiskt (titthåls-) lyft av ögonbryn/panna.Öppnare blick med tydligare ögonlock och globveck. Slätare panna.

 

Ålderstecken i mellanansiktet och halsregionen – kirurgiska åtgärder

ProblemÅtgärdResultat
Insjunket ansikte, kinder eller andra partier.Fettransplantation.Återskapad volym ger yngre utseende. Hållbar effekt.
Nedfallna kinder med s k hamsterpåsar och hängande halshud.Ansiktslyft med halslyft.Föryngring av ansikte och hals.
Enbart nedsänkta kinder.Mellanansiktslyft/kindlyft.Föryngring av mellanansiktet.
Dubbelhaka utan hängande hud.Fettsugning av haka/hals.Tydligare käklinje och definierad hals.
Dubbelhaka med hängande hud.Fettsugning och halslyft.Föryngring av halsregionen.
Flyende haka.HakimplantatFörbättrar balansen mellan hakparti och övriga ansiktet.
Utåtstående öron.Öronplastik.Öronen närmare huvudet – bättre balans i ansiktet.
Nedåtgående mungipor.Munvinkelplastik, restylaneinjektion, juvederminjektion och/eller botox.Gladare mun.
Tunna, smala läppar.Restylane / Juvederm eller injektion med eget fett.Fylligare läppar.

På Conturkliniken erbjuder vi samtliga ovan nämnda behandlingar. Oavsett vilken eller vilka problem just du upplever, inleder vi alltid med en personlig konsultation. Tillsammans gör vi upp en plan för den kombination av behandlingar som passar dig och som ger bäst förväntat resultat.