fråga våra kirurger

Har du en fråga till våra kirurger?

För oss är varje patient unik! Välkommen att ställa frågor till våra kirurger som är experter med dokumenterade specialkompetenser inom respektive behandlingsområde. Conturkliniken® har utfört plastikkirurgi & estetiska behandlingar sedan 1995 och har över 15000 nöjda kunder. Vi erbjuder behandlingar med fokus på att ge dig som kund ett tryggt, unikt och kvalitativt omhändertagande.

För andra frågor och svar, klicka här

Ring oss Boka ditt besök online

Om oss

Hem | Om oss

Om oss och Conturmetoden

1995 grundades Conturkliniken av Dr Gunnar Göransson  som är en av pionjärerna i Sverige och världen vad gäller användandet av laser inom den estetiska kirurgin. Dr. Gunnar har sedan 1989 använt laser i stället för kniv vid ögonlocksplastiker. Conturkliniken var också först i Sverige med den så kallade Ultrapulslasertekniken för rynkborttagning.

Genom målmedveten utbildningen hos ledande inom sina områden och utvecklingsarbete i över 20 år har ett unikt behandlingskoncept skapats där traditionella plastikkirurgiska metoder kombinerats med nya metoder som Endoskopisk kirurgi med laserbehandlingar och icke kirurgiska metoder. Allt i syfte att erbjuda patienten en optimal kombinationsbehandling med naturligt resultat

Estetiska behandlingar handlar om så mycket mer än om bara teknisk utrustning. Vi på Conturkliniken har ända sedan starten (1995) haft som målsättning att varje patient är unik och vi har alltid ambitionen att se till helheten och inte endast fokusera på det kirurgiska ingreppet. Hos oss på Conturkliniken kan du därför känna dig trygg och förvissad om att du får den mest kvalitativa och säkra behandlingen som finns att tillgå på marknaden idag.  Ett personligt omhändertagande och en noggrann uppföljning.

Det är denna filosofi som ligger bakom Conturmetoden, den unika metod som Conturkliniken är ensam om och alltid arbetar efter. Från första början hade vi en stark tro på att vårt sätt att arbeta och vår filosofi var något som många hade saknat och letat efter. Det visade sig att vi hade rätt. Men framgångarna har inte gjort att vi vuxit oss stora och opersonliga. I stället har vi fördjupat och ytterligare utvecklat vårt sätt att arbeta. Och det bär vi med oss in i framtiden.

I vårt arbete på Conturkliniken utgår vi alltid från en helhetssyn på människan. Vi ligger långt fram i utveckling och kompetens, och kan när du så önskar kombinera olika behandlingsmetoder, såväl kirurgiska som ickekirurgiska, så att din behandling ger ett naturligt och estetiskt resultat som harmonierar med helheten.

Conturmetodens fyra beståndsdelar:

Estetisk kirurgi

Conturmetoden innebär ofta att vi kombinerar flera behandlingsformer
Med Estetisk kirurgi avser vi operationer som utförs med traditionell kirurgisk teknik. De vanligaste behandlingarna är ansiktslyft, näsplastiker, bröstplastiker,fettransplantation, fettsugning samt endoskopisk kirurgi (”titthålskirurgi”) vid ögonbryn/pannlyft.För ett optimalt och långvarigt resultat kombinerar vi ofta Estetisk kirurgi med andra behandlingar. Det kan t.ex. röra sig om att vi utför endoskopiskt ögonbryn/pannlyft med samtidig ögonlocksplastik med laser och laserpeeling av rynkor runt ögon, vilket ger en total föryngring i ögonregionen.

Du är alltid varmt välkommen att boka en tid för konsultation, så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.
Vi skickar dig också gärna ytterligare information om våra behandlingar och om Conturkliniken.

Estetisk laserkirurgi

Den estetiska laserkirurgin är ett av Conturklinikens pionjärområden
Laserteknologin har inneburit att det vid vissa ingrepp är fördelaktigt för såväl kirurg som patient att använda laser i stället för kniv. Ultrapulslasern är en av marknadens mest avancerade lasrar. Den kan dels användas för att lägga snitt i huden, dels till behandling av rynkor i hudplanet och i viss mån till ärrbehandling.

Vid ögonlocksplastiker, såväl övre som undre läggs snitten med Ultrapulslasern, vilket ger precisa snitt, mindre blåmärke, svullnad och smärta än med kniv. För patienten innebär detta lindrigare och kortare konvalescens samt snabbare återgång till arbetet. Ultrapulslasern ger även möjlighet att ta bort rynkor och leder till nybildning av kollagen med hudföryngring som slutresultat.

Vid ärrbehandling kan Ultrapulslasern ibland användas med andra tekniker såsom kemisk peeling och fettransplantation.

Exempel på kombinationsbehandling är ansiktslyft som utförs samtidigt med ögonlocksplastik med laser och laserpeeling av huden runt ögonen eller hela ansiktet.

Du är alltid varmt välkommen att boka en tid för konsultation, så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.
Vi skickar dig också gärna ytterligare information om våra behandlingar och om Conturkliniken.

Estetisk laserbehandling

Vi har stor erfarenhet av laserbehandling och ligger långt framme i utvecklingen
Laserteknologin har inneburit att specifika lasrar har utvecklats för specifika laserbehandlingar. Populärt kallas de hårlaser, kärllaser och tatueringslaser. Gemensamt för dessa är att de inte används för kirurgiska ingrepp.

På Conturkliniken i Stockholm utför vi laserbehandling med IPL-teknik, vilken innebär ett intensivt pulsat ljus som kan användas i olika ljusvåglängder. Det vi laserbehandlar på detta vis är missprydande kärl i ansikte och på hals samt generande hårväxt. Laserbehandling med IPL-tekniken används också vid så kallad hudföryngring. Med en serie behandlingar som enda metod, eller i kombination med Conturklinikens medicinska hudvårdsprogram, uppnås en förbättring av hudens struktur.

Conturkliniken utför även laserbehandling med den nya ELOS-teknologin, som är en vidareutveckling av IPL. ELOS står för Electro Optical Synergy och kombinerar IPL eller laser och radiofrekvens. Tekniken möjliggör en både effektiv och säker laserbehandling av pigmentfläckar, ytliga blodkärl, rynkor och skin-tightning.

Laserbehandling för borttagning av tatuering kräver en speciallaser, en så kallad Q-switchad Yag laser. Den kan även laserbehandla olika godartade pigmentfläckar i ansikte och på händer.

Du är alltid varmt välkommen att boka en tid för konsultation, så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.
Vi skickar dig också gärna ytterligare information om våra behandlingar och om Conturkliniken.

Estetisk medicin

Nya behandlingar utan konvalescens
Estetisk medicin är ett relativt nytt begrepp. Idag kan många korrigeringar göras utan att vare sig kniv eller laser används – det är då vi talar om Estetisk medicin.

De estetiska medicinska behandlingarna innefattar bland annat olika typer av injektioner. Rynkor och veck i ansiktet kan t.ex. fyllas upp genom injektion av exempelvis Restylane eller Juvederm.

Rynkor som är beroende av muskelrörelser kan behandlas med Botox / Vistabel. Det kan t ex röra sig om rynkan mellan ögonbrynen , skrattrynkor runt ögon mm. Åldrad hud med till exempel solskador och pigmentlfäckar kan förbättras med behandling med medicinska hudvårdsprogram som kliniken erbjuder. Sprutning av ådernät på benen är ytterligare ett exempel.

Gemensamt för dessa behandlingar är att ingen direkt konvalescens föreligger. Dessa behandlingar kan givetvis kombineras med ansiktslyft och laserkirurgi.

Du är alltid varmt välkommen att boka en tid för konsultation, så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.
Vi skickar dig också gärna ytterligare information om våra behandlingar och om Conturkliniken.