Conturmetoden

Conturmetoden – för ett naturligt resultat och ditt välbefinnande

Boka tid för konsultation
tjej blir undersökt av kirurg innan behandling

Det är viktigt att du själv bestämmer vem som ska veta vad om dig

För oss på Conturkliniken i Stockholm är det viktigt att uppnå ett naturligt vackert utseende som harmonierar med helheten, och som inte avslöjar något ingrepp. Därför utför vi alla våra behandlingar enligt Conturmetoden.

Hos oss är varje behandling individuellt upplagd, och vi arbetar ofta med att kombinera olika åtgärder – såväl kirurgiska som icke-kirurgiska. 

Att kombinera olika metoder ger i de flesta fall ett överlägset resultat, med mindre kontraster efter ingreppet och en kortare konvalescenstid såväl som lägre totalkostnader. Naturligtvis kan du också välja att ta en sak i taget.

För oss handlar Conturmetoden inte bara om själva ingreppet, utan också om att ge varje patient ett personligt omhändertagande genom hela behandlingen – där uppföljningen är en viktig del för dig, och för oss.

Du är alltid varmt välkommen att boka en tid för konsultation. Då kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig. Vi skickar dig också gärna ytterligare information om våra behandlingar och Conturkliniken i Stockholm.

Vi har förmånen att vara ett behandlingsteam med olika specialistkompetens som samarbetar för att varje patient ska få den behandling som passar hens förväntningar.

Dr. Leif Perbeck - Docent, kirurg
Dr. Gunnar Göransson med patient

Ett exempel på hur vi arbetar

En patient söker för hängande ögonlock, rynkor under ögonen och solskadad hud med ojämn pigmentering, kärl på näsan samt djupa veck i näs-munvinkel.

När du kommer till Conturkliniken i Stockholm får du därför träffa en läkare och/eller en sköterska för att kunna ställa frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Baserat på gedigen kunskap och lång erfarenhet gör vi en analys. Tillsammans har vi 90–100 års erfarenhet och det ger en fast grund till vår rådgivning.

Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och vi hjälper dig att lägga upp din personliga plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och resultatet underhållas.

Efter konsultationen kan ett tänkbart behandlingsförslag vara: Ögonlocksplastik med laser, laserpeeling av rynkor under ögonen, hudvårdsprogram för ansiktet generellt, IPL-behandling av kärl på näsan samt hyaluronsyra (Restylane / Juvederm) för att fylla upp det djupa vecket. Behandlingen skulle resultera i en förbättring på flera punkter i ansiktet där varje delbehandling förstärker helhetsbilden. Med denna typ av kombinationsingrepp blir resultatet mer naturligt med mindre kontraster. Konvalescenstiden är kortare än vanligt. Dessutom kostar det mindre.

Givetvis kan du som patient välja endast en behandling, t ex hängande överlock. Vill du åtgärda mer kan du göra det senare.

Vi tar hand om dig hela vägen, även efter behandlingen då vi gör en noggrann uppföljning.