Frågor och svar

Blir det ärrbildning/brännskador av Ultherapy?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
man som får laserbehandling i ansiktet

Vi är ett gäng mogna damer som vill släta till vår ansiktshud och hals, och Ultherapy verkar bra i texten ni lagt ut. Om det är en ultraljudsbehandling undrar vi hur värme kan uppstå? Läser man informationen så verkar det vara en brännskada som bildas, och då måste ju barriärlager och läderhud men också överhud få en ärrbildning. Var kan jag finna mera logiska svar, för vi vill ha ett tydligt synligt resultat utan att ta till kniven.

Svar:

Med hjälp av ultraljud kan man uppnå fokuserad energi, exempelvis vid sprängning av njurstenar, utan att skada vävnaden mellan huden och njurstenen. Utifrån denna princip kan man med Ultraljud fokuserat få ned energi i de lager i huden som är involverade i ett traditionellt ansiktslyft.

Med Ultherapy kan man få ned energi på 3 resp 4,5 mm djup, i underhuden 3 mm och i muskelfascian 4,5 mm. Idéen med ultraljudet är också att vi ser på en skärm att vi ligger i rätt nivå.

Genom detta initieras en läkningsprocess som leder till en uppstramning av de djupa lagren och därmed strama upp hals, käklinje och i viss mån kan ögonbrynen lyftas.

En viss uppstramning kan upplevas omedelbart efter behandlingen men den stora effekten kommer successivt under 3–5 månader efter behandlingen. Ingen värmeenergi hamnar i huden, och därmed påverkas inte själva huden.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Boka en konsultation

  Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

  Boka tid online

  Vill du veta mer om Ultherapy?

  Läs mer om behandlingen, eller titta på före- och efterbilder.

  Om Ultherapy