Frågor och svar

Vad är endoskopiskt ögonbrynslyft?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
förberedelse inför pannlyft på äldre kvinna

Svar:

Ett endoskopiskt ögonbrynslyft, eller pannlyft som det också kallas, är ett kirurgiskt ingrepp som trollar bort rynkor samtidigt som det lyfter upp dina sjunkna ögonbryn.

Det är inte så konstigt att man irriterar sig på det trötta utseendet som uppstår av rynkorna i pannan. De utvecklas på grund av att pannmusklernas vävnad blivit slappare – en naturligt följd av åldrandet. På Conturkliniken erbjuder vi endoskopiskt ögonbrynslyft för dig som tröttnat på trötta ögonbryn och rynkor.

De flesta som söker sig till oss för endoskopiskt ögonbrynslyft är mellan 40 – 60 år. Är du yngre, men lider av dessa besvär ändå? Då kan botox vara något för dig.

Så utför vi endoskopiskt ögonbrynslyft

Låt oss hjälpa dig få tillbaka ditt ungdomliga utseende och vrida klockan tillbaka!

Vid ett ögonbrynslyft sträcker man ut vävnaden och huden i pannan. Rynkorna mellan ögonbrynen påverkas också, liksom tunga ögonbryn som lyfts upp.

Resultatet är ett ansikte som ser piggt och öppet ut.

Ögnbrynslyft är ett dagkirurgiskt ingrepp, du behöver inte stanna kvar över natten – det hela tar endast 1- 2 timmar. Vanligast och enklast är att behandlingen utförs under narkos, men ibland kan lokalbedövning vara mer lämpligt. Kirurgen lägger två centimeterlånga snitt i hårfästet ovanför pannan – du kommer inte att besväras av missprydande ärr.

Även om dina besvär handlar om tunga ögonlock och du har ögonlocksplastik i åtanke när du söker, kan du bli mer hjälpt av ett endoskopiskt ögonbrynslyft

Du är varmt välkommen att kontakta oss på Conturkliniken om du funderar på ett endoskopiskt ögonbrynslyft!

    Vill du veta mer?

    Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.