Är pannlyft eller ögonlocksplastik bäst?

förberedelse inför pannlyft på äldre kvinna

Ögonen är själens spegel och de flesta vill ha ögon som ser glada, pigga och unga ut. Men med åren minskar elasticiteten i huden och huden vid ögonen tunnas ut och börjar hänga. Det ger det intrycket man absolut inte vill ha – att man är trött, ledsen eller arg.

Därför är det inte så konstigt att många vill fräscha upp sina trötta ögonbryn med hjälp av kirurgi, och börjar leta efter information om vad för typ av ingrepp som står till buds. Med vad ska man egentligen välja för att uppnå det resultat man vill ha? Vi går igenom skillnaderna mellan två populära ingrepp – pannlyft och ögonlocksplastik. Vad som är bäst beror på din anatomi.

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik är ett kirurgiskt ingrepp där man tar bort överflödig hud och fettpåsar. Man kan välja att fokusera på antingen de övre eller undre ögonlocken – eller välja en kombination. Genom att få bort den hängande huden kommer man se yngre och piggare ut. Ingrepp på de övre ögonlocken passar de flesta och ger ofta ett mycket tillfredsställande resultat.

Pannlyft

Hos vissa sitter inte problemet i den överflödiga huden på ögonlocken, utan i att ögonbrynen förlorat sin elasticitet och därför börjat hänga. Då är ett pannlyft lämpligare än en ögonlockskorrigering. Hängande, tunga ögon ger ofta ett trött och slitet intryck. Idealet är att ögonbrynet sitter ovanför ögats benkant – det gör at man både ser pigg och ungdomlig ut samtidigt som det signalerar uppmärksamhet.

Bestående resultat med både pannlyft och ögonlocksplastik

De flesta blir också väldigt nöjda efter resultatet av ingreppet. Se gärna på våra före- och efterbilder och läs mer om pannlyft och ögonlockslyft. Du kan också kontakta oss på Conturkliniken för att boka in en konsultation.