Frågor och svar

Operation

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Operation

Finns det några risker med att få narkos?

Snabbvy Läs mer

Jag är allvarligt rädd för att inte vakna upp ur narkosen. Att min kropp inte tål det medikament som injiceras. Hur pass mycket/tungt är man nedsövd? Andas man in narkosmedel eller injiceras det? Det är ju säkert stor skillnad på narkos och narkos. Hur fungerar det?

Vi ger intravenös anestesi, vilket innebär att du får injektion i armen. Den är kortverkande, alltså verkar under tiden det ges, men när man slutar att ge detta, så vaknar du upp snabbt. Du andas på egen hand, så narkosen är inte så djup att andningen påverkas. Vi har mycket erfarna narkosläkare som även tjänstgör på sjukhus. Du kommer att vakna.

Kan jag dricka vin innan och efter operation?

Snabbvy Läs mer

Jag undrar hur hårt det är med alkohol innan och efter operation? Om jag tar ett eller två glas vin 3–4 dagar innan eller efter operation; hur stor skada kan det göra?

Det påverkar inte läkningen med kan öka risken för blåmärke.

Kan man genomföra en näsoperation om man har epilepsi?

Snabbvy Läs mer

Jag är 20 år gammal. Jag vill göra en näsoperation inom ett år och har hört goda rekommendationer om er klinik. Jag vet precis hur min näsa skulle kunna se ut och vet inte om det innebär ”hel korrigering” men det skulle jag kanske tro. Jag har också epilepsi, men har inte haft något anfall på fem år och går på vanlig dos. Hur påverkar detta en operation?

Epilepsi är inget hinder för operation, men det är dock narkosläkaren som från fall till fall beslutar om detta. Boka en tid för konsultation så reder vi ut det är samtidigt! Normalt sett går det bra för de som har epilepsi.