Frågor och svar

Kan ni ta bort mina påsar under ögonen?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
närbild på ansikte hos man

Jag är 28 år gammal och har ögonpåsar sedan ganska länge. Jag har bestämt mig för att ta bort dem med hjälp av kirurgi eller laser. Jag har ingen hängande hud från nedre ögonlocken utan bara påsar men har hängande hud på övre ögonlock som jag också vill ta bort. Jag har några frågor och hoppas ni har möjlighet att svara på dem:

 • Hur många operationer gör ni varje år och hur mycket erfarenhet har ni av detta?
 • Har ni ofta upplevt komplikationer med era patienter, och i så fall vad avser komplikationerna?

Svar:

Sedan 1999 har Dr. Göransson utfört ca 3 000 operationer. Numera utför vi ca 200–250 st/år. Problem har förekommit men vi finns alltid till hands för att hjälpa till när något händer.

Hos de som gjort en operation på övre ögonlock har det förekommit en lokal infektion, och då oftast hos rökare, med en frekvens 1 på 400.

Det har även hänt att snittet spricker upp någon dag efter att stygn tagits, även då oftast hos rökare, med en frekvens 1 på 400.

Undre ögonlock:
Det förekommer ibland irritation i ögat som i så fall kan avhjälpas med ögondroppar. 1 på 500 har fått lite slemhinneförtjockning i snittet, och det åtgärdas med laser utan några problem. Sammanfattningsvis uppstår lite problem och egentligen inga komplikationer som är bestående.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Boka en konsultation

  Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

  Boka tid online

  Vill du veta mer om ögonlocksplastik?

  Läs mer om behandlingen, priser, eller titta på före- och efterbilder.

  Om ögonlocksplastik