Frågor och svar

Ögonplastik

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Ögonplastik

Vad ska man tänka på efter en ögonlocksoperation?

Snabbvy Läs mer

Vad ska man tänka på efter en ögonlocksoperation?

Det som är viktigt att tänka på efter en ögonlocksoperation, vare sig det är övre eller undre ögonlocken, är att det är viktigt att inte böja sig nedåt med ansiktet eller att anstränga sig fysiskt såsom att träna , springa eller att arbeta hårt fysiskt. Detta gäller under första 2 veckorna efter operation.

förberedelse inför ögonlocksplastik

Utför ni ögonplastik med enbart lokalbedövning ifall jag önskar det?

Snabbvy Läs mer

Utför ni ögonplastik med enbart lokalbedövning ifall jag önskar det?

Normalt gör vi alla ingrepp under narkos men att göra det i lokalbedövning är fullt möjligt.

pågående laserkirurgi hos conturkliniken

När tar man bort stygnen efter ögonoperation?

Snabbvy Läs mer

När tar man bort stygnen efter ögonoperation?

Efter 5–7 dagar tas stygnen bort.

pågående laserkirurgi hos conturkliniken

Kommer mina mediciner ställa till problem?

Snabbvy Läs mer

Jag har några frågor inför min ögonoperation.

Jag äter några mediciner som jag undrar om dom är okej. Det är Metoprolol Sandoz 100 mg (mot hjärtklappning) samt Lergigan 25 mg (för insomning) samt Omeprazol 40 mg (för magkatarr). 
Är det några problem att jag äter dessa mediciner innan eller efter operationen?

Det är inga problem.

förberedelse inför ögonlocksplastik

Kan ni ta bort mina påsar under ögonen?

Snabbvy Läs mer

Jag är 28 år gammal och har ögonpåsar sedan ganska länge. Jag har bestämt mig för att ta bort dem med hjälp av kirurgi eller laser. Jag har ingen hängande hud från nedre ögonlocken utan bara påsar men har hängande hud på övre ögonlock som jag också vill ta bort. Jag har några frågor och hoppas ni har möjlighet att svara på dem:

  • Hur många operationer gör ni varje år och hur mycket erfarenhet har ni av detta?
  • Har ni ofta upplevt komplikationer med era patienter, och i så fall vad avser komplikationerna?

Sedan 1999 har Dr. Göransson utfört ca 3 000 operationer. Numera utför vi ca 200–250 st/år. Problem har förekommit men vi finns alltid till hands för att hjälpa till när något händer.

Hos de som gjort en operation på övre ögonlock har det förekommit en lokal infektion, och då oftast hos rökare, med en frekvens 1 på 400.

Det har även hänt att snittet spricker upp någon dag efter att stygn tagits, även då oftast hos rökare, med en frekvens 1 på 400.

Undre ögonlock:
Det förekommer ibland irritation i ögat som i så fall kan avhjälpas med ögondroppar. 1 på 500 har fått lite slemhinneförtjockning i snittet, och det åtgärdas med laser utan några problem. Sammanfattningsvis uppstår lite problem och egentligen inga komplikationer som är bestående.

närbild på ansikte hos man

Kan jag träna efter att ha opererat ögonlock?

Snabbvy Läs mer

Idag är det två veckor sen jag opererade övre och undre ögonlock. När kan man träna för fullt? Jag spelar veteranhockey, vilket betyder maxpuls och (om man har otur) en smäll i sargen. Dock ingen risk för fysisk kontakt direkt på ögonen eftersom jag spelar med visir.

De första 4 veckorna efter operation bör man avstå från träning.

pågående laserkirurgi hos conturkliniken

Kan man göra ögonplastik på bara ett öga?

Snabbvy Läs mer

Jag gjorde en ögonlocksplastik på en annan klinik för ett par år sedan och var nöjd med den, men jag har olika tunga övre ögonlock och är intresserad av att göra ögonlocksplastik på enbart det högra. Är det möjligt? I så fall, vad kostar det?

Om ena ögonbrynet sitter högre upp ger det asymmetriskt utseende naturligt och går inte att lösa med en ögonlocksplastik, men kan troligen avhjälpas med ett ögonbrynslyft.

pågående laserkirurgi hos conturkliniken

Kan jag göra något åt mina trötta ögonlock?

Snabbvy Läs mer

Jag har haft problem med att jag ser väldigt trött och arg ut pga hur mina ögonlock lägger sig (+ en att mina mungipor hänger ner). Tycker det har blivit värre de senaste åren och skulle vilja åtgärda detta då det påverkar mitt liv så mycket. Vill tillägga att jag är 23 år gammal men att jag har haft detta problemet sedan barndomen. Brukar ni överväga att operera människor i 20-års åldern, eller ska jag strunta i att boka en konsultation?

Vad det gäller ålder då vi opererar så utgår vi mer från vilket problem som skall lösas. Mitt råd är att du kommer på en konsultation, så vi kan göra en bedömning.

förberedelse inför ögonlocksplastik

Går ögon och mun att operera vid samma tillfälle?

Snabbvy Läs mer

Jag skulle vilja göra en munvinkelsoperation samt läppförstoring på samma gång. Går det? Om jag även gör en ögonlocksoperation, skulle vi kunna ta fram ett kombopris för alla ingrepp?

Det går att göra en kombinerad operation: Munvinkelplastik, läppförstoring och ögonlocksoperation. Mitt råd är att du bokar en tid för konsultation, så kan vi gå igenom allt och då får du också kostnadsförslag.

ändra munvinkel med munvinkelskirurgi