Frågor och svar

Näsplastik

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Näsplastik

Hur länge ska man tejpa näsan efter en näsoperation?

Snabbvy Läs mer

Hur länge ska man tejpa näsan efter en näsoperation?

Många känner till att man måste tejpa näsan en tid efter genomgången näsplastik. Direkt efter ingreppet gipsas näsan – ett gips som måste sitta kvar i omkring två veckor. Det är efter att gipset har avlägsnats som man behöver ha en tejpbit fastspänd över nästippen. Din läkare kommer instruera dig kring hur du bär dig åt. Orsaken till tejpen är att förhindra svullnad men också att stadga upp den nyopererade näsan. Efter 3 – 4 veckor går det bra att sluta tejpa dagtid, och gå över till att enbart göra det under natten.

 

Tejpa näsan efter näsplastik – och få ett perfekt resultat

Näsoperationen utförs i narkos, oftast med en öppen teknik. Det gör att du kan få ett ärr precis under näsan – medan resten av ärren finns inne i näsan.

Ska näsan bli smalare så knäcker man näsbenet, och ibland ska även brosket filas till. Gipset du får ska sitta kvar i upp till två veckor. Inuti näsan får du två proppar som du kan ta bort efter ett par dagar. Konvalescenstiden ligger på omkring två veckor. Men först efter 1 år kommer man kunna se det slutgiltiga resultatet. Läs mer om hur operationen går till i vår smidiga steg-för-steg-guide.

En del tycker att klistret från tejpen är svårt att få bort utan att skada huden. Det finns en del tips man kan ta till för att enklare tvätta bort det:

  • Använd lite matolja för att tvätta bort det, fettet löser upp klistret
  • Eller använd en mild ansiktsskrubb – gärna i kombination med lite ansiktsvatten

 

Vill du operera näsan? Boka en konsultation med oss!

Varför är jag täppt i näsan efter näsoperation?

Snabbvy Läs mer

Varför är jag täppt i näsan efter näsoperation?

Man kan uppleva att man blir täppt i näsan efter en näsoperation. Detta beror på att efter en näsoperation är näsans slemhinna svullen i början , vilket är orsaken till att näsan kan kännas täppt de första veckorna efter operationen.

Har du fler frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

operation av näsa genom näskirurgi

Kan jag operera bara nästippen?

Snabbvy Läs mer

Kan jag operera bara nästippen?

Ja, det går alldeles utmärkt att bara operera nästippen, en så kallad nästippsplastik.

Du är varmt välkommen till oss för en konsultation, där vi kan titta på din näsa och ge dig en exakt prisuppgift.

 

operation av näsa genom näskirurgi

Kan man fixa näsan utan operation?

Snabbvy Läs mer

Kan man fixa näsan utan operation?

Du kan fixa näsan utan operation med hjälp av fillers. Fillers kan användas för att åstadkomma mindre formförändringar av näsan, men är du ute efter större förändringar av näsan är näsplastik bästa alternativet.

Du är varmt välkommen till oss för en konsultation, där vi kan titta på din näsa och se om vi kan åtgärda det du önskar med fillers.

 

operation av näsa genom näskirurgi

Hur mycket kostar en näsoperation?

Snabbvy Läs mer

Hur mycket kostar en näsoperation?

Hur mycket en näsoperation kostar beror på vad du önskar genomföra för typ av operation, om det endast är nästippen som skall åtgärdas eller om det gäller en  näsplastik där formen på hela näsan skall ändras, en sk total näsplastik. En annan faktor som påverkar priset är om det är en så kallas sekundär näsplastik , dvs att näsan redan opererats tidigare, vilket kan vara ett mer komplicerat ingrepp och är mer kostsamt.

Vad en näsoperation kommer att kosta dig får du reda på exakt i samband med konsultationen (Boka konsultation här), men du kan även se cirka-priser i vår prislista för alla näsoperationer.

operation av näsa genom näskirurgi

Vad kostar det att ta bort silikonimplantat i näsan?

Snabbvy Läs mer

Jag har en undring kring min näsa. Jag har gjort en näsoperation med näsimplantat i Thailand. Jag funderar på att ta ut den, vad kommer det att kosta?

Det är över mejl omöjligt att svara på. Jag föreslår att du kommer på ett mottagningsbesök, där du kan få en rättvisande prisuppgift och vi kan också se vad som behöver göras, om något, istället för det implantatet. Det finns många frågor: Hur länge har du haft det? Har du gjort andra operationer på näsan i samband med att de satte in detta? Välkommen och boka konsultation.

operation av näsa genom näskirurgi

Opererar ni asiatiska näsor?

Snabbvy Läs mer

Jag har en väldigt stor nästipp och skulle vilja göra den smalare och även dra in näsvingarna om det är möjligt. Har också en liten bula på näsryggen.

Vi har erfarenhet av att operera asiatiska näsor. För att bedöma om en operation är lämplig och vad vi ska göra, så är det bäst om du kommer på en konsultation.

operation av näsa genom näskirurgi

Kan sångrösten ändras om man opererar näsan?

Snabbvy Läs mer

Jag sjunger och undrar om min röst skulle ändras om jag opererar näsan?

Nej, det är inte sannolikt, men det finns alltid en liten risk att klanglådan förändras när man operera näsan. Vi brukar alltid noggrant informera patienter, som är mycket beroende av sin röst, om detta. Risken är dock mycket liten.

operation av näsa genom näskirurgi

Kan ni operera så att näsan ser ut som Kim Kardashians näsa?

Snabbvy Läs mer

Jag undrar om det är möjligt att få sin näsa opererad som en kändis rent utseendemässigt, exempelvis Kim Kardashian eller Irina Shayk? Min näsa är inte speciellt snygg och jag vill ha en näsa likt deras.

Det är omöjligt att svara på utan att jag träffat dig eller sett din näsa. Jag vet ju inte hur näsan ser ut. Det är helt beroende av de förutsättningar du har, men en bra idé är att ta med sig bilder där jag kan se vilken näsa du önskar ha. Jag tycker du ska komma på en konsultation, så kommer du få ett korrekt svar.

operation av näsa genom näskirurgi

Kan man operera en bruten näsa?

Snabbvy Läs mer

Om man har en bruten näsa, kan man fortfarande komma till er och söka hjälp för en operation? Dessutom vill jag gärna veta hur patienterna känner sig efter genomförd operation?

Ja, det kan man. I varje fall är det viktigt att titta på näsan och bedöma förutsättningarna. Ta gärna med bilder från tiden före skadan också.

operation av näsa genom näskirurgi