Frågor och svar

Laserbehandling

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Laserbehandling

Vad är medicinsk hudvård?

Snabbvy Läs mer

Vad är medicinsk hudvård?

Medicinsk hudvård är ett begrepp som används om hudvård och behandlingar som skiljer sig från andra mer traditionella, när det kommer till effektivitet och ingredienslista. När man pratar om medicinsk hudvård avser man i regel hudvårdsprodukter som innehåller ingredienser som är vetenskapligt dokumenterat effektiva. Det kan vara:

 • AHA-syror
 • Retinol
 • Vitaminer
 • Antioxidanter

 

Medicinsk hudvård som begrepp har blivit ifrågasatt på senare tid, eftersom många utövare använder begreppet vårdslöst och om behandlingar som inte alls vilar på medicinsk grund. Därför talar man ibland i stället om avancerad hudvård, som också är talande och väl fungerande.

 

Att gå på en medicinsk ansiktsbehandling

Att gå på en medicinsk ansiktsbehandling skiljer sig från upplevelsen av en icke-medicinsk ansiktsbehandling. Båda kan vara nog så avslappnande och njutbara, men om du vill ha en verklig effekt är det just medicinsk hudvård du är ute efter.

På Conturkliniken erbjuder vi flertalet behandlingsalternativ till dig som önskar förbättra huden i ansiktet. Utöver vårt hudvårdsprogram erbjuder vi exempelvis:

 • IPL-behandling
 • Kemisk peeling
 • Laserpeeling

 

Vart och ett av behandlingsalternativen är bra mot olika typer av problem. Vi inleder alltid kontakten med dig med en konsulterande träff, så om du inte redan vet vilken behandling du är intresserad av, utan kanske bara vilka problem du vill komma till bukt med, så kommer vi gemensamt fram till det bästa alternativet för dig.

 

Hur tar jag bäst bort tatueringar runt bröstvårtor?

Snabbvy Läs mer

Jag har två tatueringar runt mina bröstvårtor, ca 2×2 cm. Jag har testat att behandla dem med yag laser, men det känns som att det tar för lång tid och resultatet är inte vad jag förväntat mig. Min fråga är nu om det finns något annat sätt, t.ex att skära bort huden och ersätta med annan hud från kroppen? Tacksam för svar.

Att skära bort är svårt i detta område, likaså ersätta med annan hud, går ej.

Vad det gäller Yag laser finns det lite olika apparater och olika prestanda som påverkar hur många behandlingar som krävs. Vi har så kallad ”Golden standard” d.v.s en av de effektivaste apparaterna som finns, men även med denna kan det krävas många behandlingar.

tar bort tatuering med laser

Gör ni hals- och decolletagebehandlingar?

Snabbvy Läs mer

Jag har funderat ett tag på vad man kan göra åt mina rynkor och min slappa hud? Ser ut som en gammal tant på hals och decolletage. Då hittade jag er, men blev jag osäker för jag fick höra av min kompis att det inte går att göra hals m decolletage? 
Vad är det som gäller?

Hals och decolltage kan med fördel behandlas med vårt medicinska hudvårdsprogram; kemiskpeeling eller IPL. Välkommen på en konsultation hos Carina, som är vår specialistsjuksköterska där du får svar på dina frågor.

hudvård anpassad för äldre kvinna

Vad bör man tänka på inför och efter behandling med IPL?

Snabbvy Läs mer

Vad bör man tänka på inför och efter behandling med IPL?

Man ska inte sola 4 veckor innan eller 4 veckor efter behandlingen. Ej heller använda ”brun utan sol”.

Man ska ej göra behandling om man använder vissa mediciner, som gör att man blir ljuskänslig.

Efter behandlingen ska man ej bada bastu de närmaste 48 timmarna och inte eller duscha/bada för varmt.

man som får laserbehandling i ansiktet

Vad är skillnaden mellan IPL-laser jämfört med KTP-laser?

Snabbvy Läs mer

Jag har brustna blodkärl i ansiktet. Vad är det för skillnad på IPL-laser jämfört med KTP-laser, som en del kliniker använder?

KTP-laser är en äldre variant av laser som idag inte anses vara förstahandsval vid behandling av kärl.
IPL är nyare teknik av sk intensivt pulsat ljus – en vidareutveckling av lasertekniken.

man som får laserbehandling i ansiktet

Vad är IPL?

Snabbvy Läs mer

Vad är IPL?

IPL betyder Intense Pulse Light, intensivt pulserande ljus. Tekniken kan användas för hårborttagning eller för att behandla huden. På Conturkliniken använder vi oss av Synerons Elosteknik – ett av marknadens absolut bästa IPL-verktyg.

 

IPL eller laser

Många tror att IPL och laser är samma sak, men det stämmer inte riktigt. Både IPL och laser kan användas för hårborttagning. Men det finns rent tekniska skillnader. Det signifikanta med laser är att det använder ljus på en våglängd – alltså en enda färg, och IPL på flera våglängder. Ljuskällan vid IPL är en blixtlampa, som på en kamera, och som liksom blixtens ljus innehåller alla färger.

 

Hårborttagning med IPL

Metoden för hårborttagning med IPL går ut på lätta ljuspulser mot hårrötterna. Ljuset absorberas av hårets pigment där det blir till värme, som stimulerar hårsäckarna att gå in i vila. Det önskade resultatet av detta är att håret faller av och även att man stoppas ny hårväxt. Genom upprepade behandlingar kan man minska hårväxten permanent.

Eftersom tekniken går ut på att använda hårets pigment för att alstra riktigt hög värme, blir metoden effektivare ju mörkare hår man har. Det är svårt att nå riktigt tillfredställande resultat på vita, grå och även röda hårstrån.

Funderar du på att göra en IPL-behandling? Läs mer här!

 

IPL-behandling för vackrare hy

IPL-behandling kan utföras både i ansiktet och på kroppens övriga hud. Vid den här typen av behandling låter man IPL-tekniken och dess intensiva ljuspulser passera det yttersta hudlagret. Effekten är att man kan reducera exempelvis:

 • Rodnad
 • Solskadad hud
 • Pigmenteringar
 • Grova porer
 • Gamla ärr

Även åldersförändringar – som rynkor – går att åtgärda med hjälp av IPL. Resultatet är en vackrare hud, med ett intryck som är både jämnar och slätare. Kontakta Conturkliniken för en konsultation där vi går igenom dina önskemål och förväntningar!

ansiktsoperation äldre kvinna

Vad är den ungefärliga kostnaden med att ta bort en venös sjö på läppen?

Snabbvy Läs mer

Jag skulle vilja ha hjälp med att få bort en venös sjö på läppen. Har varit hos hudläkare och fått konstaterat att det är en venös sjö. Ungefärligt pris?

Kan behandlas med laser: Kostnad ca 1 800 kr/behandling och det kan eventuellt krävas 2–3 behandlingar med 3 månaders mellanrum.

ändra munvinkel med munvinkelskirurgi

Tar ni bort synliga blodkärl/kärlspindlar på barn?

Snabbvy Läs mer

Jag undrar om ni tar bort synliga blodkärl/kärlspindlar på barn? Min dotter är 6 år och fick för ett par år sedan en på varje kind?
Vad kostar det, samt hur lång väntetid är det i så fall?

Det är bättre att vänta, de försvinner ibland spontant med åldern.

rosacea före behandling

Hur ser man ut efter en IPL-behandling?

Snabbvy Läs mer

Hur ser man ut efter en IPL-behandling?

Man får en rodnad i huden efter behandlingen, hur mycket beror på hur mycket kärl man har. Rodnaden lägger sig ganska snabbt. En del blir lite svullna, framförallt om man har mycket kärl på kinderna. Det kan ta ett par dagar innan svullnaden helt försvunnit.

rosacea före behandling

Går det att få bort ett blått blodkärl under ena ögat?

Snabbvy Läs mer

Jag har ett blått blodkärl en bit under ena ögat, som jag skulle vilja ta bort genom injektion.

Vi injicerar ej kärl under ögonen, däremot kan de reduceras med hjälp av kärllaserbehandling.

närbild på ansikte hos man