Frågor och svar

Vad är IPL?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
ansiktsoperation äldre kvinna

Vad är IPL?

Svar:

IPL betyder Intense Pulse Light, intensivt pulserande ljus. Tekniken kan användas för hårborttagning eller för att behandla huden. På Conturkliniken använder vi oss av Synerons Elosteknik – ett av marknadens absolut bästa IPL-verktyg.

 

IPL eller laser

Många tror att IPL och laser är samma sak, men det stämmer inte riktigt. Både IPL och laser kan användas för hårborttagning. Men det finns rent tekniska skillnader. Det signifikanta med laser är att det använder ljus på en våglängd – alltså en enda färg, och IPL på flera våglängder. Ljuskällan vid IPL är en blixtlampa, som på en kamera, och som liksom blixtens ljus innehåller alla färger.

 

Hårborttagning med IPL

Metoden för hårborttagning med IPL går ut på lätta ljuspulser mot hårrötterna. Ljuset absorberas av hårets pigment där det blir till värme, som stimulerar hårsäckarna att gå in i vila. Det önskade resultatet av detta är att håret faller av och även att man stoppas ny hårväxt. Genom upprepade behandlingar kan man minska hårväxten permanent.

Eftersom tekniken går ut på att använda hårets pigment för att alstra riktigt hög värme, blir metoden effektivare ju mörkare hår man har. Det är svårt att nå riktigt tillfredställande resultat på vita, grå och även röda hårstrån.

Funderar du på att göra en IPL-behandling? Läs mer här!

 

IPL-behandling för vackrare hy

IPL-behandling kan utföras både i ansiktet och på kroppens övriga hud. Vid den här typen av behandling låter man IPL-tekniken och dess intensiva ljuspulser passera det yttersta hudlagret. Effekten är att man kan reducera exempelvis:

 • Rodnad
 • Solskadad hud
 • Pigmenteringar
 • Grova porer
 • Gamla ärr

Även åldersförändringar – som rynkor – går att åtgärda med hjälp av IPL. Resultatet är en vackrare hud, med ett intryck som är både jämnar och slätare. Kontakta Conturkliniken för en konsultation där vi går igenom dina önskemål och förväntningar!

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Boka en konsultation

  Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

  Boka tid online

  Vill du veta mer om IPL?

  Läs mer om behandlingen, eller titta på före- och efterbilder.

  Läs mer om IPL