Frågor och svar

Injektionsbehandling

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Injektionsbehandling

Behöver man smärtstillande eller bedövning innan behandling?

Snabbvy Läs mer

Behöver man smärtstillande eller bedövning innan behandling?

Alla människor har olika smärttrösklar och upplever och reagerar varierande på smärta. Inför en fillerbehandling väljer du själv om du vill ha lite lokalbedövande salva innan behandlingen. För botox ges ingen bedövning innan.

Smärtstillande innan fillers

Om du ska göra en fillerbehandling kan du själv välja om du vill få lite lokalbedövningssalva vid behandlingen. Salvan smörjs på området som ska behandlas och bedövar området. Filler i sig innehåller också en viss mängd lokalbedövning som dämpar eventuell smärta som kan uppstå.

Fråga oss gärna under din konsultation om du är orolig för smärta eller har andra funderingar som rör din behandling!

Smärtstillande innan botox (botulinumtoxin)

Innan en botoxbehandling ges ingen bedövning. Vill du veta mer om botoxbehandlingar mot rynkor och svettningar? Läs mer här!

Vilken typ av smärtstillande ska jag undvika före och efter min fillerbehandling?

Det finns en del smärtstillande som du ska undvika när du gör en injektionsbehandling. En del tabletter mot värk har en något blodförtunnande effekt och kan göra så att blåmärken lättare uppstår vid injiceringen.

Undvik tabletter som innehåller asetylsalicylsyra, som exempelvis

 • Alvedon
 • Panodil
 • Treo
 • Citodon.

Läs mer om annat som kan vara bra att tänka på innan och efter din botoxbehandling.

behandling med fillers i läpparna

Kan vem som helst göra fillers och botox?

Snabbvy Läs mer

Kan vem som helst göra fillers och botox?

I princip vem som helst kan göra en behandling med fillers eller botox (botulinumtoxin). Det är mycket ovanligt att man är allergisk mot botox eller de ämnen som finns i fillers. Det finns dock tillfällen när du inte ska göra injektionsbehandlingar, och personer som bör stå över den här typen av behandlingar.

Vi på Conturkliniken utför inte injektioner på personer som vi bedömer bör stå över en behandling med filler eller botox. Vi välkomnar och följer självklart också den nya lag om injektionsbehandlingar som kom 1 juli 2021.

Då ska du avstå från att göra en injektionsbehandling

Det finns tillfällen och faktorer som gör att du bör stå över den här typen av behandling. Du ska inte göra en injektionsbehandling med filler eller botox om

 • du är gravid eller ammar
 • du är under 18 år
 • det finns akne eller annan infektion i det område som ska behandlas
 • du tidigare har gjort en behandling med permanent filler i samma område
 • du har vissa sjukdomar där man ska avstå från att använda fillers och botox.

Vi gör en genomgång av din hälsodeklaration i samband med konsultationen

Innan varje behandling genomför vi på Conturkliniken en konsultation tillsammans med dig. Då går vi alltid igenom din hälsodeklaration. Om du har frågor som rör injektionsbehandlingar är du alltid varmt välkommen att kontakta oss, eller boka en konsultation och ställa alla dina frågor då!

förberedelse inför hakplastik

Hur ser jag ut efter min behandling och kan jag få svullnad efter fillers?

Snabbvy Läs mer

Hur ser jag ut efter min behandling och kan jag få svullnad efter fillers?

Visst resultat efter din behandling med fillers syns direkt, men det tar lite längre tid innan du ser det slutgiltiga resultatet. Fillers som innehåller hyaluronsyra drar åt sig vätska och fukt inne i kroppen, och det slutgiltiga resultatet ser du efter ungefär två veckor. Det är relativt vanligt och helt ofarligt att både vara lite svullen efter en behandling och att få blåmärken.

Här kan du se våra tidigare kunders före- och efterbilder för estetiska injektionsbehandlingar med filler.

Kan jag få svullnad och rodnad efter fillers?

I området som behandlats kan viss svullnad efter fillers uppstå. Området kan bli rött och svullet efter sticken med nålen. Detta försvinner efter några dagar och är helt normalt och ingenting som är farligt. Du kan även få blåmärken i vissa fall. Hur mycket svullnad eller om du får blåmärken efter filler är alltid individuellt. Det varierar även från person till person hur länge svullnader och blåmärken sitter i. Det är vanligt att särskilt läpparna blir lite extra svullna.

Hur länge kan svullnad efter fillers sitta i?

Hur länge svullnad eller blåmärken sitter i är individuellt. Sticken efter nålen och den rodnad som kan uppstå försvinner vanligtvis efter några dagar. Blåmärken kan sitta i lite längre men försvinner oftast inom några veckor.

För läppar är det vanligt att svullnaden sitter i lite längre. Direkt efter din behandling kan läpparna även se lite ojämna och asymmetriska ut. Detta är helt normalt och rättar till sig inom några veckor.

Kontakta oss med dina frågor

Om du är orolig eller har frågor efter din behandling hos oss kan du alltid kontakta oss!

Vad behöver jag tänka på innan fillers eller botox?

Snabbvy Läs mer

Vad behöver jag tänka på innan fillers eller botox?

Det finns en del saker du behöver tänka på innan du gör en injektionsbehandling med fillers eller botox. Här listar vi några saker som kan hjälpa dig att förbereda dig för en behandling för att du ska känna dig så trygg som möjligt och må så bra som möjligt. Flera saker hjälper dig även att uppnå bästa möjliga resultat efter behandlingen.

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har fler frågor om vad du kan tänka på innan botox eller fillers, eller om du vill boka en konsultation.

Välj rätt behandlare

Du ska självklart välja en behandlare som du känner dig trygg med och har förtroende för. Det är viktigt att behandlaren, som kan vara läkare eller sjuksköterska, är legitimerad och har rätt enligt lag att utföra behandlingen. Vi som jobbar här på Conturkliniken och utför den här typen av behandling är legitimerade och har lång erfarenhet.

Läs mer om oss som jobbar här.

Om du vill läsa mer vad som gäller för behandlare enligt den nya lag om injektionsbehandlingar som kom i juli 2021 kan du göra det här.

 

Saker du bör tänka på att undvika innan fillers eller botox

Det finns saker som du bör undvika innan du gör en behandling med botox eller fillers för att du ska få ett så bra resultat som möjligt. Vissa saker kan öka risken för blåmärken, som är blödningar i huden, eftersom de gör att du blir mer lättblödande.

Innan din estetiska injektionsbehandling ska du tänka på att undvika:

 • Alkohol och andra droger
  Alkohol (och även andra droger) har en blodförtunnande effekt som kan öka risken för blåmärken.
 • Smärstillande tabletter som innehåller Asetylsalicylsyra
  Även smärtställande tabletter som exempelvis Treo, Alvedon, Panodil och Citodon har en blodförtunnande effekt och kan öka risken för blåmärken.
 • Antiinflammatoriska läkemedel
  Antiinflammatoriska läkemedel som exempelvis Ipren, Voltaren, Ibuprofen, Albyl och Magnecyl.
 • Omega-3
  Omega-3 har en blodförtunnande effekt. Det kan vara bra att undvika att inta Omega-3 ungefär två veckor innan din behandling.

 

Här kan du även läsa mer om hur du kan se ut och saker du kan tänka på efter behandlingar med

När bör jag inte göra en fillerbehandling?

Ibland är det bästa alternativet att avstå från att göra en fillerbehandling. Vi månar om din säkerhet och gör därför inte behandlingar när du

 • har en infektion i kroppen och känner dig sjuk
 • tidigare fått allergiska reaktioner eller visat överkänslighet mot fillers
 • är gravid eller ammar.

 

Kontakta oss eller boka en konsultation!

Vill du boka en konsultation eller har du kanske fler frågor om vad du behöver tänka på innan du gör en botox- eller fillerbehandling? Välkommen att kontakta oss!

Vad innehåller fillers?

Snabbvy Läs mer

Vad innehåller fillers?

Fillers innehåller hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en sockermolekyl – ett ämne som vi redan har naturligt i kroppen. När det injiceras i huden ger det både fukt och volym och kan då fylla och släta ut rynkor, konturera ansiktet och ge ökad volym.

Läs mer om hur en fillerbehandling går till här.

Fillers innehåller hyaluronsyra

Fillers som innehåller hyaluronsyra är en av de vanligaste typen av fillers och är mycket populära. Denna typen av fillers har använts i över 20 år. Hyaluronsyran kan binda tusen gånger sin egen vikt i vatten och ämnet finns naturligt i kroppen, men avtar med stigande ålder. Detta kan göra huden slappare och mindre spänstig, och gör att rynkor lättare uppkommer.

Läs mer om vilka typer av filler vi använder på Conturkliniken.

 

Kan jag vara allergisk mot det som fillers innehåller?

Det är mycket ovanligt att vara allergisk mot innehållet i fillers. Oftast får du heller inga biverkningar, men ibland kan det uppstå lite rodnad, svullnad eller lättare blåmärken i området där injektionen utförts. I princip vem som helst kan använda fillers. Däremot bör gravida kvinnor och kvinnor som ammar inte göra injektionsbehandlingar med fillers.

Läs mer om resultatet och vad som händer precis efter en injektionsbehandling med fillers här: /hur-ser-jag-ut-direkt-efter-fillers-behandling (länk till URL 5)

En del fillers innehåller Lidocain som är en typ av lokalbedövning. Är du allergisk mot Lidocain bör du naturligtvis inte använda fillers som innehåller det ämnet. När du bokar en konsultation hos oss går vi igenom detta och stämmer av med dig.

 

Stannar innehållet i fillers kvar permanent i kroppen?

Resultatet av injektion med hyaluronsyra är inte permanent. Ämnet finns naturligt i kroppen och bryts ned med tiden – fillers stannar alltså inte kvar i kroppen för alltid. Hur länge effekten håller i sig är alltid individuellt. Innehållet i fillers bryts ned olika snabbt hos olika personer.

 

Hur och var appliceras fillers?

Fillers har många användningsområden. Fillers appliceras genom injektioner – det vill säga med hjälp av nål. Fillers kan användas till att:

 • fylla ut fina linjer och rynkor
 • fylla ut djupare veck som exempelvis nasolabialvecken
 • göra förändringar på näsans profil
 • skapa volym och ändra form på exempelvis kindben, läppar, käklinjer och haka
 • jämna ut hud
 • minska synligheten hos ärr
 • motverka mörka ringar och veck under ögonen
 • tillföra huden fukt och ge extra spänst.

 

Vill du boka tid för en konsultation om fillerbehandling?

Välkommen att kontakta oss med dina frågor eller boka en tid för konsultation här.

Hur mycket fillers eller botox behöver jag?

Snabbvy Läs mer

Hur mycket fillers eller botox behöver jag?

Hur mycket fillers eller botox som behövs är alltid individuellt. Det beror på exempelvis på hur

 • området som ska behandlas ser ut
 • vilket resultat du som kund eftersträvar.

Vi gör alltid en konsultation innan estetiska injektioner utförs. Där går vi igenom det resultat du som kund eftersträvar och du får rådgivning om exempelvis vilken mängd filler eller botox som kan passa. Du har möjlighet att ställa alla dina frågor och du får också ett prisförslag från oss.

Välkommen att boka tid för en konsultation hos oss!

 

Behöver jag fylla på mer fillers och botox i efterhand?

Oavsett den mängd filler eller botox du bestämmer dig för är resultatet inte permanent. Vill du fortsätta att ha samma resultat under en längre tid behöver du fylla på efter en tid. Tiden varierar beroende på om du gjort filler eller botox och är alltid individuell.

Här kan du läsa mer om hur länge effekterna av botox håller.

 

Se resultat från tidigare kunders behandling med fillers och botox

Vill du se resultat från några av våra nöjda kunder som gjort estetiska injektionsbehandlingar hos oss? Här kan du se före- och efterbilder.

 

Kontakta oss

Vill du kontakta oss eller boka en konsultation hos en av våra kunniga läkare eller sköterskor? Vi hjälper dig att bestämma rätt mängd botox eller fillers för just dig och det resultat du vill uppnå.

Vad innebär den nya lagen gällande injektionsbehandlingar?

Snabbvy Läs mer

Vad innebär den nya lagen gällande injektionsbehandlingar?

Den 1 juli 2021 trädde en ny lag som gäller estetiska injektionsbehandlingar i kraft. Den nya lagen innebär bland annat att endast legitimerade läkare, sjuksköterskor och tandläkare får utföra injektioner med fillers och botox. Innan varje behandling måste också du som kund göra en konsultation och genomgå en viss betänketid; det kan du kan läsa mer om här nedanför. Lagen finns till för att skydda dig som kund.

Vi på Conturkliniken välkomnar den nya lagen – vår policy har alltid varit att arbeta patientsäkert och vår personal har den utbildning för injektionsbehandlingar som lagen kräver.

Lagen gäller estetiska injektionsbehandlingar med

Om du vill läsa mer om lagen om injektionsbehandlingar kan du göra det här.

 

Konsultation och betänketid

Den nya lagen om fillers och botox betyder att du som ny kund först måste göra en konsultation. Sedan har du minst 48 timmars betänketid innan injektionsbehandlingen får utföras. Detta gäller också för befintliga kunder som inte gjort den behandling som är aktuell tidigare, eller om det har gått mer än 6 månader sedan senaste behandlingen.

Är du intresserad av att göra en konsultation hos oss? Välkommen att boka här!

 

Vem får utföra estetiska injektioner?

Enligt den nya lagen om estetiska injektioner som fillers och botox får bara legitimerade läkare, sjuksköterskor och tandläkare utföra estetiska injektionsbehandlingar. Detta innebär alltså att det inte går att överlåta arbetet till någon annan som inte uppfyller kompetenskraven.

 

Vilken utbildning behövs för att utföra estetiska injektionsbehandlingar?

Endast utbildade läkare, tandläkare och sjuksköterskor får utföra injektionsbehandlingar. Personer som utför behandlingarna behöver alltså ha någon av dessa vårdutbildningar.

Vi som jobbar här har rätt utbildning, lång erfarenhet och mycket specialistkompetens. Vill du veta mer och se vilka vi är som jobbar på Conturkliniken kan du klicka här.

 

Varför finns den nya lagen?

Den nya lagen finns till för att skydda personers liv och hälsa. Estetiska ingrepp och behandlingar har blivit mycket populärt och därför behövs regleringar inom branschen. Vi på Conturkliniken välkomnar den nya lagen – vår policy har alltid varit att arbeta med patientsäkerhet.

 

Vad innebär lagen för mig som kund hos Conturkliniken?

Vi har alltid arbetat med utbildad personal och patientsäkerhet. Det betyder att du som kund kan känna dig extra trygg hos oss! Den nya lagen innebär rent praktiskt att du behöver:

 • boka tid för en konsultation hos oss innan en injektionsbehandling kan genomföras
 • genomgå den betänktetid på 48 timmar som gäller för filler- och botoxbehandlingar
 • fylla i samtyckte till estetisk injektionsbehandling.

 

Mer information om injektionsbehandlingar kan du hitta här.

Kontakta oss

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor, eller om du vill boka tid för en konsultation hos oss.

Vad är Tear Trough?

Snabbvy Läs mer

Vad är Tear Trough?

Tear Trough kallas den fördjupning under ögonen som ger en mörk skugga med hålighet och som gör att man ser trött och sliten ut. Tear Trough kan behandlas med injektion av kroppseget fett som ger ett långvarigt resultat och gör att man ser mycket piggare ut.

Är du intresserad av att göra en Tear Trough behandling? Boka tid eller Kontakta oss!

fillers i läpparna på tjej

Hur ofta ska man göra fillers i läpparna?

Snabbvy Läs mer

Hur ofta ska man göra fillers i läpparna?

Det finns ingen regel som säger hur ofta man skall göra fillers, men ofta krävs ett par behandlingar för att lägga en bra grund. Efter det brukar det räcka att underhålla var 4:e till 8:e månad. Att injicera oftare rekommenderas inte.

 

fillers i läpparna på tjej

Kan man ta bort mörka ringar under ögonen med fillers?

Snabbvy Läs mer

Kan man ta bort mörka ringar under ögonen med fillers?

Mörka ringar under ögonen kan behandlas med fillers. Vi avråder dock bestämt att injicera fillers under ögonen, dels på grund av att det kan ge missfärgningar och likaså besvär med svullnad som kommer och går.

För att bli av med mörka ringar under ögonen rekommenderar vi istället att göra fettinjektion som ger ett permanent resultat.

fillers i läpparna på tjej