Frågor och svar

Hudvård

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Hudvård

Vad är kemisk peeling?

Snabbvy Läs mer

Vad är kemisk peeling?

Har du hört talas om kemisk peeling och tänkt att det kanske vore något för dig? Kemisk peeling är faktiskt inte namnet på en behandling – utan flera! Det är helt enkelt ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Genom att applicera syror på huden får den ett litet lyft i och med att det allra yttersta lagret avlägsnas. Exempel på den här typen av syror är:

 • AHA
 • BHA
 • TCA
 • PHA

När man får bort de döda hudcellerna stimuleras nybildningen av hudceller.

I och med att man blir äldre stannar cellernas förnyelseprocess av och går långsammare. Med en kemisk peeling förbättrar man huden och upplevelsen av en föryngrande effekt.

Kemisk peeling går bra att utföra på:

 •   Ansikte
 •   Hals
 •   Nacke
 •   Bröst
 •   Händer
 •   Armar
 •   Ben

Är du intresserad av kemisk peeling? Läs mer här!

Hur går kemisk peeling till?

En kemisk peeling går till på ungefär samma sätt oberoende av vilken syra som ska användas. De ytliga hudcellerna poleras bort och hudens förnyelse stimuleras. Efteråt upplevs huden som uppfräschad. För dig som upplever att din hud är glåmig, åldrad och lysterfattig är kemisk peeling bra – du kommer märka skillnaden. Men det är också effektivt för dig som lider av:

 • Akne
 • Rosacea
 • Pigmenteringar
 • Melasma

Man applicerar syran på ansiktet och låter den verka i allt från en minut och upp till en kvart. Det syran gör är att lösa upp kopplingarna mellan de döda hudcellerna och gör att de blir lättare att avlägsna. Fräscha hudceller stimuleras till att föröka sig och med hjälp av hudens kollagen och elastin slätas rynkor ut och hudfärgen ljusas upp.

Är kemisk peeling bra och vad har det för effekt?

Kemisk peeling är bra för den föryngrande känslan av huden – och det är också det som är behandlingens effekt. Precis efter en kemisk peeling kan huden kännas röd, stram och torr. Både det, och att huden sedan börjar flagna – är helt normalt. Det är upplevelsen av huden som byts ut.

Vid hudtillstånd som rosacea är effekten av kemisk peeling mycket bra. Huden blir mjuk och återfuktad samtidigt som den karaktäristiska rodnaden dämpas.

De olika syrorna som används lämpar sig för olika åkommor. Vi på Conturkliniken erbjuder alltid ett första konsulterande möte – där går vi igenom vad som passar just dig. Kontakta oss så berättar vi mer!

ansiktsbehandling med kemisk peeling

Vad är medicinsk hudvård?

Snabbvy Läs mer

Vad är medicinsk hudvård?

Medicinsk hudvård är ett begrepp som används om hudvård och behandlingar som skiljer sig från andra mer traditionella, när det kommer till effektivitet och ingredienslista. När man pratar om medicinsk hudvård avser man i regel hudvårdsprodukter som innehåller ingredienser som är vetenskapligt dokumenterat effektiva. Det kan vara:

 • AHA-syror
 • Retinol
 • Vitaminer
 • Antioxidanter

 

Medicinsk hudvård som begrepp har blivit ifrågasatt på senare tid, eftersom många utövare använder begreppet vårdslöst och om behandlingar som inte alls vilar på medicinsk grund. Därför talar man ibland i stället om avancerad hudvård, som också är talande och väl fungerande.

 

Att gå på en medicinsk ansiktsbehandling

Att gå på en medicinsk ansiktsbehandling skiljer sig från upplevelsen av en icke-medicinsk ansiktsbehandling. Båda kan vara nog så avslappnande och njutbara, men om du vill ha en verklig effekt är det just medicinsk hudvård du är ute efter.

På Conturkliniken erbjuder vi flertalet behandlingsalternativ till dig som önskar förbättra huden i ansiktet. Utöver vårt hudvårdsprogram erbjuder vi exempelvis:

 • IPL-behandling
 • Kemisk peeling
 • Laserpeeling

 

Vart och ett av behandlingsalternativen är bra mot olika typer av problem. Vi inleder alltid kontakten med dig med en konsulterande träff, så om du inte redan vet vilken behandling du är intresserad av, utan kanske bara vilka problem du vill komma till bukt med, så kommer vi gemensamt fram till det bästa alternativet för dig.

 

Vad är rosacea och går det att behandla?

Snabbvy Läs mer

Varför uppstår rosacea?

Rosacea är en hudsjukdom som gör att du får utslag och blir röd i ansiktet. Vissa får också besvär i ögonen. Allt beror på en inflammation i huden i ansiktet, men man vet inte med säkerhet varför den uppstår. Det verkar vara en kombination mellan arv och miljö.

Rosacea:

 • Smittar inte
 • Är ärftlig
 • De flesta som får det är i medelåldern
 • Syns som utslag och röda streck
 • Gör att huden känns varm och sticks

Många upplever att besvären blir värre av väderfaktorer som sol, kyla eller blåst. Men även av kryddstark mat och alkohol – och även stress.

Att man vill göra något åt rosacean är inte så konstigt. Dels orsakar det fysiska obehag, dels påverkar det utseendet på ett sätt som de flesta tycker är negativt. En del tycker att de känner sig finniga som i tonåren, och andra är rädda att andra ska tro att de röda utslagen beror på alkohol. Att lägga energi på att sminka över med rätt nyanser kan vara riktigt krävande.

Så behandlas rosacea

Det finns krämer som behandlar den delen av rosacean som orsakas av acnen, och med IPL kan kärlen behandlas.

>> Läs mer om hur vi behandlar rosacea med medicinsk hudvård 

 

Skulle du vilja bli av med din rosacea?

Kontakta oss på Conturkliniken! Vi har stor erfarenhet av att behandla rosacea och har sett många fina resultat genom åren.

Vad är rosacea och går det att behandla?

Vad kostar det att ta bort leverfläckar?

Snabbvy Läs mer

Hos oss på Conturkliniken kostar det mellan 2000 och 4000 kronor att ta bort leverfläckar.

Oavsett om man kallas det födelsemärken, leverfläckar eller pigmentfläckar – finns det många anledningar till att vilja ta bort ofarliga skönhetsfläckar.

Det kan gälla fläckar på synliga ställen som ansiktet, benen eller armarna. Men också andra ställen på kroppen där fläckarna orsakar oro eller andra negativa känslor.

Att ta bort leverfläckar

Vi har flera behandlingsalternativ och metoder för att avlägsna leverfläckar. Olika typer av behandlingar passar olika personer – i samråd med dig väljer vi på Conturkliniken det som passar just dig bäst. Enklast är om du kontaktar oss och bokar in en konsultation med oss. Vid behandlingen får du träffa en hudterapeut eller en av våra laserterapeuter – eller en läkare. När vi tar bort leverfläckar kirurgiskt utförs behandlingen under lokalbedövning, och det hela tar upp till en timme. Efteråt är det viktigt att ta hand om det behandlade området, genom att hålla rent men torrt – och inte peta på området i onödan. Make up ska självklart undvikas under läketiden.

Kontakta oss om du vill ta bort leverfläckarna!

Conturkliniken har stor erfarenhet av att avlägsna leverfläckar från olika ställen på kroppen.

Vill du ta bort missprydande leverfläckar? Kontakta oss på Conturkliniken för en konsultation!

Vad kostar det att ta bort leverfläckar?

pigmentfläckar i ansiktet

Vad kan jag göra åt min rynkiga hals?

Snabbvy Läs mer

Det beror på vad rynkorna beror på, och vilka önskemål du har! Vi har flera effektiva metoder, olika alternativ kan vara:

 • Medicinsk hudvårdsbehandling
 • Laserbehandling
 • Kirurgiskt lyft

Rynkig hals är ett mycket vanligt kosmetiskt problem som vi på Conturkliniken har stor erfarenhet av.

Varför är halsen rynkig?

En rynkig hud på halsen kan bero på att elasticiteten i huden på halsen har försämrats på grund av åldern. Men orsaken kan också vara att ansiktet och halsen ”fallit” ner. Ett tillstånd som även det beror på det naturliga åldrandet.

Det är tyvärr svårt att träna bort en rynkig hals, utan det är nödvändigt att vända sig till en professionell och seriös aktör.

Behandlingsmetoder för rynkig hals

På Conturkliniken erbjuder vi fler alternativ för behandling av rynkig hals. Det är möjligt att förbättra hudens kvalitet med medicinsk hudvårdsbehandling i kombination med kemisk peeling eller fractionerad laserbehandling. Om huden är väldigt slapp och hängande kan det vara nödvändigt med ett kirurgiskt ingrepp för att se någon märkbar skillnad. Det är då halslyft, kanske i kombination med ansiktslyft, som är aktuellt. Vilken metod som passar dig bäst pratar vi om när du besöker oss för konsultation.

Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig med din rynkiga hals? Kontakta Conturkliniken så hjälper vi dig!

Vad kan jag göra åt min rynkiga hals?

Går det att ta bort leverfläckar med laser och kan man betala per timme?

Snabbvy Läs mer

Jag vill bränna bort en mängd leverfläckar på min rygg (jag har hundratals). Jag undrar vad en timmes laserjobb kostar?

Leverfläckar skall inte tas bort med laser överhuvudtaget , då de bör skickas på analys.

pigmentfläckar i ansiktet

Vilken metod är bäst för att behandla inflammatorisk hyperpigmentering?

Snabbvy Läs mer

Jag har en fråga angående post inflammatorisk hyperpigmentering. Kan man verkligen behandla detta med fraxel laser? Vilket är den bästa behandlingsmetoden egentligen?

Jag tycker det bästa är att använda en kräm som bleker, vi har det i vårt medicinska hudvårdsprogram. Hyperpigmentering försvinner ofta av sig själv, men det kan ta tid.

Kemisk peeling kan vara ett alternativ.

Fraxel laser är inte rätt behandling för pigmentering överhuvudtaget.

pigmentfläckar i ansiktet

Är frysning av melasma i ansiktet bättre än laserbehandling?

Snabbvy Läs mer

Är frysning av melasma i ansiktet bättre än laserbehandling?

Laser är inget alternativ för att behandla melasma. Medicinskt hudvårdprogram kombinerat med kemisk peeling är bättre. Att frysa bort är ingen vedertagen metod.

melasma i närbild före behandling

Kan ni jämna till huden efter acneärr?

Snabbvy Läs mer

Jag vill bli av med mina ärr från acne. Ärret har en avvikande färg, det är upphöjt och dessutom något ojämnt jämfört med omgivningen. Jag upplever detta som besvärande då det sitter på nästippen som är väldigt exponerad.

Upphöjda ärr brukar gå bra att få jämna med hudytan med laserbehandling. Reservation för pigmenteringen som kan återkomma.

acne i ansiktet på tjej

Kan ni hjälpa till med att ta bort ärr från acne på ryggen?

Snabbvy Läs mer

Kan ni hjälpa till med att ta bort ärr från acne på ryggen?

Ärr på ryggen och bröstet är svårt att behandla, men i ansiktet kan ärren förbättras.

Före och efter behandling av akne på rygg hos tjej