Frågor och svar

Hakplastik

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Hakplastik

Placeras hakimplantatet längs med käken?

Snabbvy Läs mer

Jag har lite funderingar gällande hakimplantatet som dykt upp. Min haka har som en fettklump utanpå själva hakan eller skelettet, så när jag ler sticker den delen ut en bit. Hakimplantatet läggs väl längs med käken?

Jag tänker bara hur pass spetsigt det blir så att det inte ser onaturligt ut, särskilt när jag ler. För jag antar att fettklumpen då ligger utanpå implantatet?

Implantatet läggs direkt på benet och lyfter fram den mjuka vävnaden, hakan blir inte spetsig.

förberedelse inför hakplastik

Kan ni göra min haka mer maskulin?

Snabbvy Läs mer

Ni skriver att ni kan utföra hakförstoring. Jag är även intresserad av implantat för att sänka ner min käklinje och bredda käken sett framifrån, vill få min käke mer maskulin. Utför ni sådana operationer?

Hakimplantat sänker inte käklinjen men den breddas framifrån i viss mån. Det Du efterfrågar kan eventuellt göras med fettinjektion.

hakplastik på man

Kan hakimplantat ta bort min dubbelhaka?

Snabbvy Läs mer

Jag har ett överbett och liten underkäke och har länge funderat på operation eller ett implantat i hakan. Så fort jag pratar eller sjunger så får jag en dubbelhaka pga detta som är väldigt frustrerande. Jag tänkte fråga om ett implantat skulle räcka för att bli av med detta eller om jag behöver operera käken. Har ni fler före och efter bilder på käkkirurgi får ni gärna bifoga dessa.

Om bettet passar och inget ytterligare är planerat från tandläkarhåll är hakimplantat lämpligt. Vi utför inte käkkirurgi, därför inga bilder.

Ett hakimplantat förstärker käklinjen , men om det finns fett under hakan kan det tas bort med en fettsugning. Vid en konsultation får man närmre bedöma vad din dubbelhaka beror på.

förberedelse inför hakplastik

Hur stora hakimplantat finns det?

Snabbvy Läs mer

Jag har gjort en hakförstoring för flera år sedan på en annan klinik och hakimplantatet är på 7 mm i profil. Jag tycker fortfarande att det ser för litet ut och undrar hur många mm ni har på det största hakimplantatet som passar en kvinna om jag skulle byta? Kan man specialbeställa ett annars, om ni inte har nåt större?

9 mm är det största.

förberedelse inför hakplastik

Hur mycket hakimplantat kan användas?

Snabbvy Läs mer

Jag har en fråga om hakplastik och hur mycket/hur stort implantatet kan vara?

Jag har ett ordentligt överbett och en liten haka i ett övrigt runt ansikte, vilket gör mig nästintill totalt formlös. Jag skulle säga barbapappa.

Projektionen av hakimplantaten är mellan 6-9 mm, dvs bygger profilen. Man kan lägga implantat som även förstärker käklinjedelen. Rekommendation är att du kommer på konsultation; då kan Vi visa simulerat resultat på datorn.

ändra munvinkel med munvinkelskirurgi

Går tandställning ihop med hakimplantat?

Snabbvy Läs mer

Jag ska göra ett hakimplantat och jag undrar ifall det går att skaffa tandställning när man väl har gjort operationen? Ifall man skaffar tandställning: kan det påverka resultatet av operationen? Behöver veta så att man inte gör operationen och så behöver man sedan senare i livet ta bort det för att skaffa tandställning och sen få göra om själva operationen.

Förstoringen av hakan påverkar inte om du justerar tänderna med hjälp av en tandställning.

ändra munvinkel med munvinkelskirurgi

Är hakimplantat rätt val för att få en spetsigare haka?

Snabbvy Läs mer

Mina funderingar är om ifall ett hakimplantat skulle kunna minska vecket i hakan och göra den mer spetsig? Mina önskningar är att få hakan mindre putig, hellre lite spetsig och minska vecket såklart.

Vecket i hakan åtgärdas bäst genom att fylla ut det, inte med ett hakimplantat. Om du går in här så ser du ett exempel.

ansikte i profil

Används silikon eller eget kroppsfett för hakimplantat?

Snabbvy Läs mer

Är det bäst med silikon eller eget kroppsfett? Jag behöver en mindre justering på ca 1 cm. Påverkas skäggväxten på det område där man har implantat/eget fett insprutat?

Det går att använda såväl ett hakimplantat som att injicera fett. Vid fettinjektion kan det dock krävas mer än en behandling.

hakplastik på man

Kan man göra en hakförminskning om man har underbett?

Snabbvy Läs mer

Jag är intresserad av en hakförminskning och skulle vilja veta om det är möjligt att genomföra en sådan operation om man har underbett? Jag skulle gärna vilja veta det innan jag bokar en konsultation. Därför bifogar jag två bilder på min haka och hoppas på att kunna få ett svar om det är möjligt att genomföra en hakförminskning.

Ja, under förutsättning att du är färdigbehandlad för ditt underbett och inte planerar ytterligare operation hos oralkirurg. En hakförminskning här är huvudsakligen en kortning av benet i horisontalled och syns alltså mest i profil. Framifrån förkortas inte hakan i vertikalled. Jag hoppas detta ger svar på dina frågor. Det är bäst att boka en konsultation så vi kan göra en korrekt bedömning vad som är bäst i ditt fall.

förberedelse inför hakplastik

Hur går en hakförminskning till på er klinik?

Snabbvy Läs mer

Jag har funderat på att förminska min haka väldigt länge nu och tänkte nu börja gräva mig djupare i det innan jag kan besluta om jag verkligen ska göra det. 
Hur går en hakförminskning till på er klinik? Jag söker nämligen en klinik som slipar ned själva benet och inte enbart att ta bort fettet. Resultatet jag vill försöka nå är ett lite mindre ansikte, jag har nu en avlång ansiktsform. Ni får gärna dela med er av er kunskap, jag har som sagt bara nyligen börjat söka information om detta.

Tack för din fråga! När man gör en hakförminskning hos oss så mejslar jag av så mycket som möjligt av benet och vid behov tar man också bort lite av den fibrösa fettkudden som sitter på hakan, men det är inte alla som har en stor sådan utan det vanligaste är att man mejslar av benet. Välkommen att boka en konsultation, om du vill ha mer information.

förberedelse inför hakplastik