Frågor och svar

Hur lång tid bör det gå mellan en operation och fraktionerad laserbehandling av ansiktet?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
ansiktsbehandling med laserpeeling på tjej

Jag opererade övre ögonlocken förra onsdagen hos er och undrar nu hur länge jag måste vänta innan man kan göra en fraktionerad laserbehandling i hela ansiktet?

Svar:

När det gäller fraktionerad laserbehandling av huden i ansiktet, så kan en behandling i princip göras när som helst i relation till den operation du genomgått här på kliniken, eftersom inga hudområden i ansiktet som kan behandlas med laser är berörda av de ingrepp du utfört.

När det gäller laserbehandling i ansiktet i syfte att förbättra huden, så arbetar vi efter ett koncept med att huden förbereds med ett så kallat medicinskt hudvårdsprogram några veckor innan behandlingen utförs. Det ger ett bättre resultat och en snabbare läkning.

Viktigt att tänka på innan och efter en laserbehandling är att huden inte får vara solbränd vid behandlingstillfället och ej heller exponeras för sol under efterkommande veckorna, då detta kan leda till överpigmentering. Den är visserligen övergående och kan behandlas, men bör undvikas genom rätt förberedelse och eftervård.

Dessutom är det viktigt att vårda den nya huden på ett optimalt sätt, och där rekommenderar vi ett underhållsprogram med samma hudkrämer. Insättande av hudvårdsprogrammet görs av vår specialistsjuksköterska Carina.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Boka en konsultation

  Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

  Boka en tid online

  Vill du veta mer om laserbehandling?

  Läs mer om behandlingar, se priser, eller titta på före- och efterbilder.

  Läs om laser