Frågor och svar

Fillers

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Fillers

Kan man blanda fillers från olika tillverkare?

Snabbvy Läs mer

Kan man blanda fillers från olika tillverkare?

På Conturkliniken använder vi oss av Restylane och Juvederm när vi utför fillerbehandlingar. Har du tidigare behandlats med Restylane går det bra att använda Juvederm och tvärtom.

Vi på Conturkliniken rekommenderar dock inte att du blandar Juvederm eller Restylane med andra fillers som inte är godkända.

Våra priser för Juvederm och Restylane

På Conturkliniken använder vi Juvederm och Restylane när vi gör fillerinjektioner. Här kan du se vår prislista för högkvalitativa behandlingar som utförs av personal med lång erfarenhet.

 

 Resultat från tidigare kunder

I vårt bildgalleri kan du se nöjda kunder som fått fina resultat efter behandling med Juvederm och Restylane. Se deras före- och efterbilder här.

När kan jag träna efter fillers?

Snabbvy Läs mer

Kan jag träna efter min fillerbehandling?

Vi avråder från träning de närmsta dagarna efter behandling. Träning, fysisk belastning på kroppen och om du svettas mycket kan öka risken för infektion. Träningen ökar även svullnaden. Eftersom fillers är nedbrytbara i kroppen och påverkas av blodcirkulationen, finns även en mindre risk för att blåmärken uppstår.

Efter några dygn går det bra att träna igen precis som vanligt.

Fler saker att tänka på efter behandlingen

Utöver träning finns det fler saker som är bra att tänka på efter behandlingen och som du bör undvika så att resultatet blir så bra som möjligt. Läs mer om vad som gäller angående saker som solning, smink och alkohol.

Läs mer om fillerbehandlingar

Är du nyfiken på vad man kan göra med fillers och hur länge resultatet håller? Vi på Conturkliniken ser alltid till att du får ett harmoniskt resultat som ser naturligt ut i just ditt ansikte. Läs mer om fillerbehandlingar här.

Kan jag sola efter fillers?

Snabbvy Läs mer

Kan jag sola efter fillers?

Vi på Conturkliniken avråder från att sola i upp till en vecka efter en fillerbehandling. Både UV-ljuset och värmen kan ge mer svullnad och inflammation om huden exponeras för dessa, och bör därför undvikas den närmsta tiden efter behandlingen. Detta gäller för både solen och solarium. En bra idé är att vara särskilt noga med din SPF efter fillers eller när du gjort botox.

Du bör heller inte basta eller utföra någon annan form av ångbehandling på ansiktet de närmsta dygnen efter injektionsbehandlingen.

Har du fler frågor om fillerbehandlingar? I vår FAQ hittar du svar på några av våra allra vanligaste frågor.

Andra saker att tänka på och undvika efter behandlingen

Det finns fler saker som är bra att tänka på och som bör undvikas efter att du gjort fillers för att ditt resultat ska bli så bra som möjligt. Läs mer om vad som gäller angående saker som träning, smink och alkohol.

Har du fler frågor om att sola efteråt eller något annat som rör fillers?

Varmt välkommen att kontakta oss om du har fler frågor och funderingar, eller om du vill boka en konsultation hos oss på Conturkliniken!

behandling med fillers i läpparna

När syns resultatet efter en behandling med fillers?

Snabbvy Läs mer

När syns resultatet efter en behandling med fillers?

När du har gjort en injektionsbehandling med fillers syns resultat direkt. Det kan dock uppstå en viss svullnad som lägger sig efter ett tag. Den slutgiltiga effekten brukar synas efter någon vecka.

En injektionsbehandling med fillers som Restylane eller Juvederm används när du vill fylla ut rynkor i huden, öka volymen i exempelvis läpparna eller göra enklare konturförändringar på till exempel näsan.

Efter en fillerbehandling finns det några saker som är bra att tänka på för att ditt resultat ska bli så bra som möjligt. Se våra rekommendationer om saker som träning, solning och alkohol här.

 

Se resultat hos våra tidigare kunder

Vi har många nöjda kunder på Conturkliniken som fått fina resultat efter sina behandlingar – se deras före- och efterbilder i vårt galleri.

Du kan också få svar på hur länge effekten från en behandling håller i vår FAQ.

behandling med fillers i ansiktet

Vad ska jag tänka på efter en injektionsbehandling med fillers?

Snabbvy Läs mer

Vad ska jag tänka på efter en injektionsbehandling med fillers?

Det finns en del saker du behöver tänka på efter en injektionsbehandling med fillers. Följer du råden minskar risken för svullnad och infektion, och resultatet blir så bra som möjligt. Det slutgiltiga resultatet syns inte direkt utan efter ungefär en vecka.

Att tänka på efter fillers:

 • Ta eller peta inte på området som behandlats.
 • Använd inte smink samma dag som du gör injektionsbehandlingen för att undvika infektionsrisk.
 • Undvik att sola i minst en vecka efter behandlingen.
 • Undvik bastu de närmaste dagarna då detta kan orsaka mer svullnad.
 • Undvik högintensiv träning de närmaste dagarna. Träning kan göra att området som behandlats svullnar.
 • Alkohol kan göra att du blir lite mer svullen och bör därför undvikas det närmsta dygnet.

 Kan jag få svullnad och blåmärken efter behandlingen?

Om du har funderingar på hur du ser ut direkt efter behandlingen, och hur vanligt det är att blåmärken och svullnad uppstår kan du läsa mer om resultatet direkt efteråt här.

Har du fler funderingar på vad du kan behöva tänka på innan eller efter en behandling är du alltid varmt välkommen att kontakta oss.

äldre man får fillerbehandling

Hur länge håller fillers?

Snabbvy Läs mer

Hur länge håller fillers?

Hur länge fillers håller är individuellt och varierar från person till person. Resultatet varar vanligtvis 4–12 månader, men ibland varar resultatet längre tid än så.

Faktorer som kan påverka hur länge resultatet från behandlingen varar är exempelvis

 • hudkvalitet
 • ålder
 • ämnesomsättning
 • vilket område som behandlas
 • mängden fillers som används vid behandlingen.

 

Är fillers permanent?

Fillers är inte permanent och alltså ingenting som stannar kvar i kroppen. Resultatet är däremot oftast långvarigt. Fillers innehåller hyaluronsyra som finns naturligt i kroppen, och som därför också kan brytas ned av kroppen med tiden.

Du kan läsa mer om vad fillers innehåller i vår FAQ.

 

Behöver jag göra om min fillerbehandling?

Eftersom fillers inte är permanent så behöver du göra om behandlingen om du vill ha kvar ditt resultat. För olika personer håller resultatet olika länge och det varierar hur ofta en injektionsbehandling behöver göras om.

Få svar på hur ofta du kan behöva göra fillers i läpparna för att behålla ditt resultat.

 

Boka konsultation hos oss

Har du frågor eller vill du boka en konsultation hos oss? Varmt välkommen att kontakta oss på Conturkliniken!

behandling med fillers i läpparna

Hur ser jag ut efter min behandling och kan jag få svullnad efter fillers?

Snabbvy Läs mer

Hur ser jag ut efter min behandling och kan jag få svullnad efter fillers?

Visst resultat efter din behandling med fillers syns direkt, men det tar lite längre tid innan du ser det slutgiltiga resultatet. Fillers som innehåller hyaluronsyra drar åt sig vätska och fukt inne i kroppen, och det slutgiltiga resultatet ser du efter ungefär två veckor. Det är relativt vanligt och helt ofarligt att både vara lite svullen efter en behandling och att få blåmärken.

Här kan du se våra tidigare kunders före- och efterbilder för estetiska injektionsbehandlingar med filler.

Kan jag få svullnad och rodnad efter fillers?

I området som behandlats kan viss svullnad efter fillers uppstå. Området kan bli rött och svullet efter sticken med nålen. Detta försvinner efter några dagar och är helt normalt och ingenting som är farligt. Du kan även få blåmärken i vissa fall. Hur mycket svullnad eller om du får blåmärken efter filler är alltid individuellt. Det varierar även från person till person hur länge svullnader och blåmärken sitter i. Det är vanligt att särskilt läpparna blir lite extra svullna.

Hur länge kan svullnad efter fillers sitta i?

Hur länge svullnad eller blåmärken sitter i är individuellt. Sticken efter nålen och den rodnad som kan uppstå försvinner vanligtvis efter några dagar. Blåmärken kan sitta i lite längre men försvinner oftast inom några veckor.

För läppar är det vanligt att svullnaden sitter i lite längre. Direkt efter din behandling kan läpparna även se lite ojämna och asymmetriska ut. Detta är helt normalt och rättar till sig inom några veckor.

Kontakta oss med dina frågor

Om du är orolig eller har frågor efter din behandling hos oss kan du alltid kontakta oss!

Hur ofta ska man göra fillers i läpparna?

Snabbvy Läs mer

Hur ofta ska man göra fillers i läpparna?

Det finns ingen regel som säger hur ofta man skall göra fillers, men ofta krävs ett par behandlingar för att lägga en bra grund. Efter det brukar det räcka att underhålla var 4:e till 8:e månad. Att injicera oftare rekommenderas inte.

 

fillers i läpparna på tjej

Kan man ta bort mörka ringar under ögonen med fillers?

Snabbvy Läs mer

Kan man ta bort mörka ringar under ögonen med fillers?

Mörka ringar under ögonen kan behandlas med fillers. Vi avråder dock bestämt att injicera fillers under ögonen, dels på grund av att det kan ge missfärgningar och likaså besvär med svullnad som kommer och går.

För att bli av med mörka ringar under ögonen rekommenderar vi istället att göra fettinjektion som ger ett permanent resultat.

fillers i läpparna på tjej

Kan man behandla påsar under ögonen med fillers?

Snabbvy Läs mer

Kan man behandla påsar under ögonen med fillers?

Det som upplevs som påsar under ögonen är oftast fett som fallit fram under ögat eller att det sjunket in under ögat pga att fett försvunnit. Fillers är inget alternativ för att åtgärda detta.

Bästa sätt är att antingen ta bort fettkudde, eller lägga till så att det blir slätare under ögonen. Kombinationen att både lägga in och reducera är vanlig. För att vi ska kunna hjälpa dig att hitta den behandling som ger dig bäst resultat är du välkommen att boka en konsultation.

fillers i läpparna på tjej