Kan man göra fettsugning av vader?

Fettsugning av mage

Svaret på den frågan är ja! Om problemet beror på fett lokalt på vaden går det bra att med fettsugning minska ner vadernas omfång.

För vem passar fettsugning av vader?

Den som besväras av stora ben från knäna och ner mot vaden kan skulptera om sina vader för att få till en mer proportionerlig form, eller en form man upplever som mer estetiskt tilltalande. Vadernas fettvävnad är ofta något hårdare än på andra ställen på kroppen, därför är området känsligt – vi använder mycket smala kanyler för fettsugning av vader. En positiv aspekt av det är att ärren blir väldigt små. Svullnad och blåmärken kan uppstå, men bortser man från detta syns resultatet ofta direkt.

>> Läs mer om fettsugning

Andra orsaker till stora vader

På Conturkliniken arbetar vi enligt devisen att ingen människa är den andra lik – därför är även det bästa behandlingsalternativet unikt för dig.

Men det är inte säkert att anledningen till stora vader är lokalt placerat fett, även om det är lätt att tro det – eller att det upplevs så.

• Muskler. En annan möjlighet är att storleken beror på muskler, kanske du löptränar mycket? Muskulösa vader brukar dock sällan upplevas som ett problem.
  • Lipödem. Vid lipödem svullnar underkroppen upp på grund av fettansamlingar. Men orsaken är inte fetma, utan beror på hormonella förändringar. I stort sett bara kvinnor drabbas. Lipödem behandlas med kompression eller av en lymfterapeut.
  • Lymfödem. Lymfödem är en svullnad som beror på vätska. Vanligast är att få det i benen eller armarna.

Intresserad av att fettsuga dina vader? Kontakta oss!

Innan du bestämmer dig är det bra att göra så mycket research du känner att du behöver. När du sedan kommer till ett konsultationssamtal med oss får du chans att ställa alla frågor som uppstått. Tillsammans går vi igenom exakt hur ingreppet går till och vilka resultat du hoppas på och kan förvänta dig. Du är varmt välkommen att kontakta oss och boka in en konsultation!