Frågor och svar

Kan jag fettsuga mina lår?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
Lårplastik eller lårlyft med naturligt resultat

Svar:

Ja, låren är ett vanligt och enkelt ställe att utföra fettsugning på.

Vi på Conturkliniken erbjuder fettsugning av låren – både insida och utsida.

Många har problem som kan rättas till med fettsugning

Att uppleva problem med fettet på låren är mycket vanligt. När fettet är placerat på den övre delen av låren kallas det ibland för ridbyxlår och är något som påverkar allt från hur kläder passar till självkänslan. Den här typen av fettdepåer på benen är ofta mycket svår att träna bort, eller påverka genom matvanorna. Att fettet sitter där är genetiskt betingat och även hormonellt.

Andra lider av problem med skavande, irriterad hud på innerlåren om sommaren när det är varmt. Anledningen är låren som skaver mot varandra när man bär klänning eller kjol. Också detta problem går att åtgärda med fettsugning. Har man mycket överskotshud kan det vara en idé att kombinera fettsugning med lårplastik

Fettsugning av lår – ett vanligt ingrepp

Med en traditionell fettsugning kan man minska lårens omfång och bli av med sina ridbyxlår eller andra problem som skavande innerlår. Fettsugning av låren är dessutom ett relativt okomplicerat ingrepp, och ett av de vanligaste.

Kirurgerna på Conturkliniken har stor erfarenhet av fettsugning, och det är många som väljer att konsultera oss kring sin önskan om att fettsuga just låren. Huden på utsidan av låren har en bra förmåga till återställning och genom åren har vi sett många fina resultat.

Bra att veta om du vill fettsuga låren

Vid en första konsultation går vi tillsammans med dig igenom dina önskemål och hur operationen går till. Här har du chansen att ställa alla frågor du fundera över, och ge en tydlig bild av dina förväntningar. Alla har individuella förutsättningar och förväntningar så för oss är det viktigt att göra en enskild bedömning av hur vi kan hjälpa just dig.

  • Operationen utförs under lokalbedövning och narkos
  • Beroende på hur stort ingreppet är kan det vara aktuellt att stanna kvar över natten
  • De första veckorna efter operationen får man oftast använda ett stödbandage
  • Resultatet syns direkt

Är du intresserad av att fettsuga dina lår? Ta kontakt med Conturkliniken!

    Vill du veta mer?

    Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.