Hur mår man efter en fettsugning?

Fettsugning av mage

Efter en fettsugning mår de flesta bra. Man kan vara lite öm i det behandlade området, men det är mycket sällsynt att man känner någon direkt smärta. Det kan liknas vid en kraftigare träningsvärk. Blåmärken på det behandlade området är mycket vanligt. Fettsugning är en operation där man går in under huden genom fina snitt. Ärren efter snitten kan i vissa fall leda till ojämnheter i huden, men det motverkar man bäst genom gördel och massage av området.

Fettsugning – liposculpture

Fettsugning är ett alternativ för dig som är frisk och vill forma eller skulptera om kroppen genom att få bort lokala fettdepåer.

Man ska tänka på att fettsugning inte är en bantningsmetod. Har man många överskottskilon ska man istället lägga om sin livsstil på andra sätt – genom att ändra kostvanor eller bli mer aktiv. Genom fettsugningen tar man bort fettceller från kroppen, men det är inte en garanti för att de inte kommer tillbaka efter fettsugningen.

Områden på kroppen som ofta svarar bra på fettsugning är:

• Ben – både lår och vader
  • Mage
  • Höfter
  • Haka

Så går en fettsugning till

På Conturkliniken utförs fettsugning under lokalbedövning och/eller narkos och tar mellan 1-3 timmar. Genom att lägga tunna snitt i huden kan en koksaltlösning sprutas in och spränga fettcellerna, varpå en kanyl förs in och suger ut fettet. Beroende på hur omfattande ingreppet är kan du behöva stanna kvar över natten. Ofta behöver du tänka på att begränsa din fysiska aktivitet den allra första tiden.

Efter fettsugning brukar man ofta bära kompressionsplagg för att undvika missprydande ärrbildning och ojämnheter.

Läs mer om fettsugning, eller se våra före- och efterbilder i vårt galleri.