Hur stor andel av era patienter får ett knöligt resultat av fettinjektioner under ögonen?

Boka ditt besök direkt online
förberedelse inför pannlyft på äldre kvinna

Jag har läst att fettinjektioner under ögonen lätt kan ge ett knöligt resultat. Hur stor andel av era patienter råkar ut för det? Och hur många fettinjektioner under ögonen görs på kliniken?

Undrar också hur stor del av det injicerade fettet som blir kvar? En viss del absorberas tydligen av kroppen.

1. Knölighet. Inget stort problem, men kan givetvis förekomma. Vi har haft 2 fall som fick en inkapsling av fett i form av ärtstora resistenser under ögat. Detta togs bort med ett litet snitt. Det berodde sannolikt på att fettet togs ut på ett ställe på kroppen där det var lite fett, då kan bindväv komma med. Upprepar inte detta. Fettet läggs djupt under huden för att förhindra ojämnheter.
  2. Ca 150 operationer/år med fettinjektioner.
  3. Hur mycket fett som absorberas beror på hur fettet tas ut och hanteras. Efter centrifugering får man ca 40 % rent fett, det är denna fraktion som används. Om man inte centrifugerar försvinner ca 60 % inom kort tid. Alltså är det viktigt med rent fett.

För att få ett optimalt slutresultat kan det krävas en andra behandling.

På Conturkliniken har vi mer än 15 år erfarenhet av fettinjektioner med god hållbarhet.

Boka en konsultation

Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

Boka tid online

Vill du veta mer om fettinjektion?

Läs mer om behandlingen, se priser eller titta på före- och efterbilder.

Om fettransplantation