Frågor och svar

Estetiska behandlingar

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Estetiska behandlingar

Vad är kemisk peeling?

Snabbvy Läs mer

Vad är kemisk peeling?

Har du hört talas om kemisk peeling och tänkt att det kanske vore något för dig? Kemisk peeling är faktiskt inte namnet på en behandling – utan flera! Det är helt enkelt ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Genom att applicera syror på huden får den ett litet lyft i och med att det allra yttersta lagret avlägsnas. Exempel på den här typen av syror är:

 • AHA
 • BHA
 • TCA
 • PHA

När man får bort de döda hudcellerna stimuleras nybildningen av hudceller.

I och med att man blir äldre stannar cellernas förnyelseprocess av och går långsammare. Med en kemisk peeling förbättrar man huden och upplevelsen av en föryngrande effekt.

Kemisk peeling går bra att utföra på:

 •   Ansikte
 •   Hals
 •   Nacke
 •   Bröst
 •   Händer
 •   Armar
 •   Ben

Är du intresserad av kemisk peeling? Läs mer här!

Hur går kemisk peeling till?

En kemisk peeling går till på ungefär samma sätt oberoende av vilken syra som ska användas. De ytliga hudcellerna poleras bort och hudens förnyelse stimuleras. Efteråt upplevs huden som uppfräschad. För dig som upplever att din hud är glåmig, åldrad och lysterfattig är kemisk peeling bra – du kommer märka skillnaden. Men det är också effektivt för dig som lider av:

 • Akne
 • Rosacea
 • Pigmenteringar
 • Melasma

Man applicerar syran på ansiktet och låter den verka i allt från en minut och upp till en kvart. Det syran gör är att lösa upp kopplingarna mellan de döda hudcellerna och gör att de blir lättare att avlägsna. Fräscha hudceller stimuleras till att föröka sig och med hjälp av hudens kollagen och elastin slätas rynkor ut och hudfärgen ljusas upp.

Är kemisk peeling bra och vad har det för effekt?

Kemisk peeling är bra för den föryngrande känslan av huden – och det är också det som är behandlingens effekt. Precis efter en kemisk peeling kan huden kännas röd, stram och torr. Både det, och att huden sedan börjar flagna – är helt normalt. Det är upplevelsen av huden som byts ut.

Vid hudtillstånd som rosacea är effekten av kemisk peeling mycket bra. Huden blir mjuk och återfuktad samtidigt som den karaktäristiska rodnaden dämpas.

De olika syrorna som används lämpar sig för olika åkommor. Vi på Conturkliniken erbjuder alltid ett första konsulterande möte – där går vi igenom vad som passar just dig. Kontakta oss så berättar vi mer!

ansiktsbehandling med kemisk peeling

Vad är medicinsk hudvård?

Snabbvy Läs mer

Vad är medicinsk hudvård?

Medicinsk hudvård är ett begrepp som används om hudvård och behandlingar som skiljer sig från andra mer traditionella, när det kommer till effektivitet och ingredienslista. När man pratar om medicinsk hudvård avser man i regel hudvårdsprodukter som innehåller ingredienser som är vetenskapligt dokumenterat effektiva. Det kan vara:

 • AHA-syror
 • Retinol
 • Vitaminer
 • Antioxidanter

 

Medicinsk hudvård som begrepp har blivit ifrågasatt på senare tid, eftersom många utövare använder begreppet vårdslöst och om behandlingar som inte alls vilar på medicinsk grund. Därför talar man ibland i stället om avancerad hudvård, som också är talande och väl fungerande.

 

Att gå på en medicinsk ansiktsbehandling

Att gå på en medicinsk ansiktsbehandling skiljer sig från upplevelsen av en icke-medicinsk ansiktsbehandling. Båda kan vara nog så avslappnande och njutbara, men om du vill ha en verklig effekt är det just medicinsk hudvård du är ute efter.

På Conturkliniken erbjuder vi flertalet behandlingsalternativ till dig som önskar förbättra huden i ansiktet. Utöver vårt hudvårdsprogram erbjuder vi exempelvis:

 • IPL-behandling
 • Kemisk peeling
 • Laserpeeling

 

Vart och ett av behandlingsalternativen är bra mot olika typer av problem. Vi inleder alltid kontakten med dig med en konsulterande träff, så om du inte redan vet vilken behandling du är intresserad av, utan kanske bara vilka problem du vill komma till bukt med, så kommer vi gemensamt fram till det bästa alternativet för dig.

 

Vad är rosacea och går det att behandla?

Snabbvy Läs mer

Varför uppstår rosacea?

Rosacea är en hudsjukdom som gör att du får utslag och blir röd i ansiktet. Vissa får också besvär i ögonen. Allt beror på en inflammation i huden i ansiktet, men man vet inte med säkerhet varför den uppstår. Det verkar vara en kombination mellan arv och miljö.

Rosacea:

 • Smittar inte
 • Är ärftlig
 • De flesta som får det är i medelåldern
 • Syns som utslag och röda streck
 • Gör att huden känns varm och sticks

Många upplever att besvären blir värre av väderfaktorer som sol, kyla eller blåst. Men även av kryddstark mat och alkohol – och även stress.

Att man vill göra något åt rosacean är inte så konstigt. Dels orsakar det fysiska obehag, dels påverkar det utseendet på ett sätt som de flesta tycker är negativt. En del tycker att de känner sig finniga som i tonåren, och andra är rädda att andra ska tro att de röda utslagen beror på alkohol. Att lägga energi på att sminka över med rätt nyanser kan vara riktigt krävande.

Så behandlas rosacea

Det finns krämer som behandlar den delen av rosacean som orsakas av acnen, och med IPL kan kärlen behandlas.

>> Läs mer om hur vi behandlar rosacea med medicinsk hudvård 

 

Skulle du vilja bli av med din rosacea?

Kontakta oss på Conturkliniken! Vi har stor erfarenhet av att behandla rosacea och har sett många fina resultat genom åren.

Vad är rosacea och går det att behandla?

Vad kostar det att ta bort leverfläckar?

Snabbvy Läs mer

Hos oss på Conturkliniken kostar det mellan 2000 och 4000 kronor att ta bort leverfläckar.

Oavsett om man kallas det födelsemärken, leverfläckar eller pigmentfläckar – finns det många anledningar till att vilja ta bort ofarliga skönhetsfläckar.

Det kan gälla fläckar på synliga ställen som ansiktet, benen eller armarna. Men också andra ställen på kroppen där fläckarna orsakar oro eller andra negativa känslor.

Att ta bort leverfläckar

Vi har flera behandlingsalternativ och metoder för att avlägsna leverfläckar. Olika typer av behandlingar passar olika personer – i samråd med dig väljer vi på Conturkliniken det som passar just dig bäst. Enklast är om du kontaktar oss och bokar in en konsultation med oss. Vid behandlingen får du träffa en hudterapeut eller en av våra laserterapeuter – eller en läkare. När vi tar bort leverfläckar kirurgiskt utförs behandlingen under lokalbedövning, och det hela tar upp till en timme. Efteråt är det viktigt att ta hand om det behandlade området, genom att hålla rent men torrt – och inte peta på området i onödan. Make up ska självklart undvikas under läketiden.

Kontakta oss om du vill ta bort leverfläckarna!

Conturkliniken har stor erfarenhet av att avlägsna leverfläckar från olika ställen på kroppen.

Vill du ta bort missprydande leverfläckar? Kontakta oss på Conturkliniken för en konsultation!

Vad kostar det att ta bort leverfläckar?

pigmentfläckar i ansiktet

Vad kan jag göra åt min rynkiga hals?

Snabbvy Läs mer

Det beror på vad rynkorna beror på, och vilka önskemål du har! Vi har flera effektiva metoder, olika alternativ kan vara:

 • Medicinsk hudvårdsbehandling
 • Laserbehandling
 • Kirurgiskt lyft

Rynkig hals är ett mycket vanligt kosmetiskt problem som vi på Conturkliniken har stor erfarenhet av.

Varför är halsen rynkig?

En rynkig hud på halsen kan bero på att elasticiteten i huden på halsen har försämrats på grund av åldern. Men orsaken kan också vara att ansiktet och halsen ”fallit” ner. Ett tillstånd som även det beror på det naturliga åldrandet.

Det är tyvärr svårt att träna bort en rynkig hals, utan det är nödvändigt att vända sig till en professionell och seriös aktör.

Behandlingsmetoder för rynkig hals

På Conturkliniken erbjuder vi fler alternativ för behandling av rynkig hals. Det är möjligt att förbättra hudens kvalitet med medicinsk hudvårdsbehandling i kombination med kemisk peeling eller fractionerad laserbehandling. Om huden är väldigt slapp och hängande kan det vara nödvändigt med ett kirurgiskt ingrepp för att se någon märkbar skillnad. Det är då halslyft, kanske i kombination med ansiktslyft, som är aktuellt. Vilken metod som passar dig bäst pratar vi om när du besöker oss för konsultation.

Har du frågor om hur vi kan hjälpa dig med din rynkiga hals? Kontakta Conturkliniken så hjälper vi dig!

Vad kan jag göra åt min rynkiga hals?

Hur går ögonbrynslyft med botox till

Snabbvy Läs mer

Har du märkt att dina ögonbryn börjar påverkas av tyngdlagen? Har du för vana att dra upp ögonbrynen, vilket lett till rynkor i pannan? Eller har du kanske en stark ansiktsmimik som nu börjar sätta sina spår.

Det går att fräscha upp ögonen med botox!

Det är vanligt att man uppfattar sitt utseende som tröttare när pannan är rynkig. Det verkar dessutom föråldrande. Med botox går det att lyfta ögonbrynen några millimeter.

Har dina ögonbryn sjunkit ner mycket är du i stället mer hjälpt av ett kirurgiskt ingrepp som ögonbrynslyft. Vad som passar bäst för dig beror ofta på din ålder och dina förväntningar. För dig som inte är intresserad av kirurgi i ansiktet är botox ett bra alternativ.

Så går ögonbrynslyft med botox till

Det första vi gör är en konsultation med dig där vi tillsammans går igenom vad du väntar dig och var vi kan erbjuda. Efter att vi kommit överens om rätt behandlingsmetod förklarar vi proceduren för dig och informerar dig om allt du behöver veta – och svarar på alla dina frågor naturligtvis.

Ett ögonbrynslyft med botox utför vi genom injektion i specifika punkter precis under ögonbrynet. Botox har en muskelavslappnande effekt, som gör att musklerna i pannan slappnar av, och rynkorna slätas ut. Resultatet ser man inom 14 dagar efter behandlingen och håller i sig i cirka fyra månader.

Vissa tror att de får önskat resultat genom att lyfta enbart ögonbrynens yttre del, men man kan få ett lyft även genom att fokusera på de mer centrala delarna.

Om du har mycket hängande hud under ögonbrynen får du ett bättre resultat med kirurgiska ingrepp, som pannlyft

Hur går ögonbrynslyft med botox till

förberedelse inför pannlyft på äldre kvinna

Vad är Tear Trough?

Snabbvy Läs mer

Vad är Tear Trough?

Tear Trough kallas den fördjupning under ögonen som ger en mörk skugga med hålighet och som gör att man ser trött och sliten ut. Tear Trough kan behandlas med injektion av kroppseget fett som ger ett långvarigt resultat och gör att man ser mycket piggare ut.

Är du intresserad av att göra en Tear Trough behandling? Boka tid eller Kontakta oss!

fillers i läpparna på tjej

Hur ofta ska man göra fillers i läpparna?

Snabbvy Läs mer

Hur ofta ska man göra fillers i läpparna?

Det finns ingen regel som säger hur ofta man skall göra fillers, men ofta krävs ett par behandlingar för att lägga en bra grund. Efter det brukar det räcka att underhålla var 4:e till 8:e månad. Att injicera oftare rekommenderas inte.

 

fillers i läpparna på tjej

Kan man ta bort mörka ringar under ögonen med fillers?

Snabbvy Läs mer

Kan man ta bort mörka ringar under ögonen med fillers?

Mörka ringar under ögonen kan behandlas med fillers. Vi avråder dock bestämt att injicera fillers under ögonen, dels på grund av att det kan ge missfärgningar och likaså besvär med svullnad som kommer och går.

För att bli av med mörka ringar under ögonen rekommenderar vi istället att göra fettinjektion som ger ett permanent resultat.

fillers i läpparna på tjej

Kan man behandla påsar under ögonen med fillers?

Snabbvy Läs mer

Kan man behandla påsar under ögonen med fillers?

Det som upplevs som påsar under ögonen är oftast fett som fallit fram under ögat eller att det sjunket in under ögat pga att fett försvunnit. Fillers är inget alternativ för att åtgärda detta.

Bästa sätt är att antingen ta bort fettkudde, eller lägga till så att det blir slätare under ögonen. Kombinationen att både lägga in och reducera är vanlig. För att vi ska kunna hjälpa dig att hitta den behandling som ger dig bäst resultat är du välkommen att boka en konsultation.

fillers i läpparna på tjej