Frågor och svar

Estetiska behandlingar

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Estetiska behandlingar

Är det vanligt med pigmentförändringar efter Ultherapy behandling?

Snabbvy Läs mer

Är det vanligt med pigmentförändringar efter Ultherapy behandling?

Ultherapy är en behandling som har effekt i ett djupare skikt än huden. Ingen pigmentförändring uppstår.

Är frysning av melasma i ansiktet bättre än laserbehandling?

Snabbvy Läs mer

Är frysning av melasma i ansiktet bättre än laserbehandling?

Laser är inget alternativ för att behandla melasma. Medicinskt hudvårdprogram kombinerat med kemisk peeling är bättre. Att frysa bort är ingen vedertagen metod.

Är IPL en engångsbehandling?

Snabbvy Läs mer

Är IPL en engångsbehandling?

Vid behandling av t.ex kärl rekommenderas 2–4 behandlingar med ca 4 veckors mellanrum.
Beroende på vad som är orsak till kärlen kan underhållsbehandling rekommenderas (som t.ex vid Rosacea). Enstaka kärlnystan kan försvinna vid en behandling.

Blir det ärrbildning/brännskador av Ultherapy?

Snabbvy Läs mer

Vi är ett gäng mogna damer som vill släta till vår ansiktshud och hals, och Ultherapy verkar bra i texten ni lagt ut. Om det är en ultraljudsbehandling undrar vi hur värme kan uppstå? Läser man informationen så verkar det vara en brännskada som bildas, och då måste ju barriärlager och läderhud men också överhud få en ärrbildning. Var kan jag finna mera logiska svar, för vi vill ha ett tydligt synligt resultat utan att ta till kniven.

Med hjälp av ultraljud kan man uppnå fokuserad energi, exempelvis vid sprängning av njurstenar, utan att skada vävnaden mellan huden och njurstenen. Utifrån denna princip kan man med Ultraljud fokuserat få ned energi i de lager i huden som är involverade i ett traditionellt ansiktslyft.

Med Ultherapy kan man få ned energi på 3 resp 4,5 mm djup, i underhuden 3 mm och i muskelfascian 4,5 mm. Idéen med ultraljudet är också att vi ser på en skärm att vi ligger i rätt nivå.

Genom detta initieras en läkningsprocess som leder till en uppstramning av de djupa lagren och därmed strama upp hals, käklinje och i viss mån kan ögonbrynen lyftas.

En viss uppstramning kan upplevas omedelbart efter behandlingen men den stora effekten kommer successivt under 3–5 månader efter behandlingen. Ingen värmeenergi hamnar i huden, och därmed påverkas inte själva huden.

Får man sminka sig efter IPL behandlingen?

Snabbvy Läs mer

Får man sminka sig efter IPL behandlingen?

Ja, man kan sminka sig direkt efter en IPL behandling.

Går det att få bort ett blått blodkärl under ena ögat?

Snabbvy Läs mer

Jag har ett blått blodkärl en bit under ena ögat, som jag skulle vilja ta bort genom injektion.

Vi injicerar ej kärl under ögonen, däremot kan de reduceras med hjälp av kärllaserbehandling.

Går det att ta bort leverfläckar med laser och kan man betala per timme?

Snabbvy Läs mer

Jag vill bränna bort en mängd leverfläckar på min rygg (jag har hundratals). Jag undrar vad en timmes laserjobb kostar?

Leverfläckar skall inte tas bort med laser överhuvudtaget , då de bör skickas på analys.

Gör ni hals- och decolletagebehandlingar?

Snabbvy Läs mer

Jag har funderat ett tag på vad man kan göra åt mina rynkor och min slappa hud? Ser ut som en gammal tant på hals och decolletage. Då hittade jag er, men blev jag osäker för jag fick höra av min kompis att det inte går att göra hals m decolletage? 
Vad är det som gäller?

Hals och decolltage kan med fördel behandlas med vårt medicinska hudvårdsprogram; kemiskpeeling eller IPL. Välkommen på en konsultation hos Carina, som är vår specialistsjuksköterska där du får svar på dina frågor.

Har ni Ultherapy?

Snabbvy Läs mer

Jag hittar inte behandlingen Hifu hos er. Utför ni inte den, eller har ni döpt den till något annat? Och om ni inte har den, vilket är i så fall skälet?

Hifu är en teknik som använder ultraljud, leder ner energi i vävnaden och som leder till uppstramning. Vi har en maskin som heter Ulthera och behandlingen kallas Ultherapy. Den är godkänd av FDA / högsta kontrollinstans i USA för behandling av uppstramning i ansiktet.

Orginalmaskinen Hifu är en piratmaskin, en billigare maskin som saknar en viktig del, en skärm där man kan se exakta djupet på behandlingen så man ligger i rätt lager med den energi man genererar.

Ulthera-maskinen finns 2–3 stycken i Sverige, ett relativt dyrt inköp. Den billigare Hifu-maskinen verkar det finnas fler mycket billigare, och behandlingen blir då billigare till patient, men ej lika effektiv.

På vår hemsida under Estetiska behandlingar finns en flik om Ultherapy.

Hur kan jag se yngre ut i ansiktet?

Snabbvy Läs mer

Hur kan jag se yngre ut i ansiktet?

Vi kan hjälpa dig att se yngre ut i ansiktet med hjälp av våra olika ansiktsbehandlingar, kombinationsbehandlingar och operationer som ansiktslyft.

Åldrandet är en successiv process som pågår under hela livet. Huden åldras , genom att elasticiteten i huden avtar med åldern och beroende av hur huden blivit utsatt för sol. Underhudsfettet minskar med stigande ålder och ansikte och hals faller ned. Beroende på var i livet man befinner sig krävs dock olika behandlingar.

Alla vuxna kan förbättra sin huds utseende och kvalitet med Medicinska hudvårdsprodukter, som såväl reparerar huden som förebygger mot ålderstecken.

Senare i livet kan förlorad volym behöva ersättas , vilket kan ske med sk fillers eller med patientens eget fett.

Om åldrandet fortskridit kan även ett ansiktslyft krävas för att backa tiden och se yngre ut.

Conturmetoden är Conturklinikens eget koncept för helhetsbedömning av ålderstecken och som ofta leder till olika individuellt anpassade kombinationsbehandlingar, beroende var man befinner sig på ålderstrappan.

Vi kan göra en personlig bedömning och se vad vi kan göra för att uppnå din önskan om att se yngre ut i ansiktet vid en konsultation. Välkommen att boka en konsultation!

Hur lång tid bör det gå mellan en operation och fraktionerad laserbehandling av ansiktet?

Snabbvy Läs mer

Jag opererade övre ögonlocken förra onsdagen hos er och undrar nu hur länge jag måste vänta innan man kan göra en fraktionerad laserbehandling i hela ansiktet?

När det gäller fraktionerad laserbehandling av huden i ansiktet, så kan en behandling i princip göras när som helst i relation till den operation du genomgått här på kliniken, eftersom inga hudområden i ansiktet som kan behandlas med laser är berörda av de ingrepp du utfört.

När det gäller laserbehandling i ansiktet i syfte att förbättra huden, så arbetar vi efter ett koncept med att huden förbereds med ett så kallat medicinskt hudvårdsprogram några veckor innan behandlingen utförs. Det ger ett bättre resultat och en snabbare läkning.

Viktigt att tänka på innan och efter en laserbehandling är att huden inte får vara solbränd vid behandlingstillfället och ej heller exponeras för sol under efterkommande veckorna, då detta kan leda till överpigmentering. Den är visserligen övergående och kan behandlas, men bör undvikas genom rätt förberedelse och eftervård.

Dessutom är det viktigt att vårda den nya huden på ett optimalt sätt, och där rekommenderar vi ett underhållsprogram med samma hudkrämer. Insättande av hudvårdsprogrammet görs av vår specialistsjuksköterska Carina.

Hur länge varar effekten av en Botox-behandling?

Snabbvy Läs mer

Hur länge varar effekten av en Botox-behandling?

Effekten av behandlingen börjar efter 1–3 dagar. Full effekt har man efter ca 2 veckor. Blockeringen av nervsignalen till muskeln varar ungefär 3–5 månader (lite individuellt). Under den tiden vilar muskeln samtidigt som man förhoppningsvis avvänjer sig med den mimiska rörelsen som är orsak till rynkan, vilket leder till att effekten kan hålla längre. Behandlingen behöver upprepas, men ska inte ske tidigare än 3 månader efter senaste behandlingen.

Hur ofta ska man göra fillers i läpparna?

Snabbvy Läs mer

Hur ofta ska man göra fillers i läpparna?

Det finns ingen regel som säger hur ofta man skall göra fillers, men ofta krävs ett par behandlingar för att lägga en bra grund. Efter det brukar det räcka att underhålla var 4:e till 8:e månad. Att injicera oftare rekommenderas inte.

 

Hur påverkar Hayflicks limit och laser peels huden på kort och lång sikt?

Snabbvy Läs mer

Är det så att om man gör en laser peel på kort sikt, så försvinner rynkor, men att man på lång sikt påskyndat celldelningen?
Undran gäller även användningen av Obagis produkter och de aktiva ingredienserna där som sägs påskynda celldelningen.

Såväl laserpeeling, kemisk peeling samt Obagiprodukter syftar till en stimulering av nybildningar av kollagen och elastin som ger en föryngrande effekt av huden avseende lyster och elasticitet.

Den kliniska erfarenheten (20 år) visar att patienterna som genomgått en laserpeeling har en bättre hud och åldras utifrån den nya situationen. Vi har inte sett någon typ av accelererat åldrande hos dessa patienter!

Obagiprodukterna är en kontinuerlig behandling som inledningsvis förbättrar huden och långsiktigt bidrar till att huden är friskare och sundare. Åldrandet kan inte stoppas, men huden precis som tänder behöver en daglig skötsel.

Hur ser man ut efter en behandling med Botox?

Snabbvy Läs mer

Hur ser man ut efter en behandling med Botox?

Då det är en injektionsbehandling kan en liten stickblödning uppstå, även lite rodnad som brukar gå över ganska snabbt. Normalt syns det inget efter en botoxbehandling.

Hur ser man ut efter en IPL-behandling?

Snabbvy Läs mer

Hur ser man ut efter en IPL-behandling?

Man får en rodnad i huden efter behandlingen, hur mycket beror på hur mycket kärl man har. Rodnaden lägger sig ganska snabbt. En del blir lite svullna, framförallt om man har mycket kärl på kinderna. Det kan ta ett par dagar innan svullnaden helt försvunnit.

Hur stor risk är det att Botoxen sprider sig och ”förlamar” andra delar av kroppen?

Snabbvy Läs mer

Hur stor risk är det att Botoxen sprider sig och ”förlamar” andra delar av kroppen?

Läkemedlet injiceras specifikt i de muskler som är orsaken till rynkan/rynkorna. Då blockeras nervsignalen till just den muskeln i ansiktet. Man ska undvika att gå på t.ex massage och ansiktsbehandling de närmaste dagarna efter behandling för att undvika att läkemedlet inte sprids till omkringliggande muskler. Man ska även undvika träning de närmaste 24 timmarna. Botoxen sprids inte i kroppen!

Hur tar jag bäst bort tatueringar runt bröstvårtor?

Snabbvy Läs mer

Jag har två tatueringar runt mina bröstvårtor, ca 2×2 cm. Jag har testat att behandla dem med yag laser, men det känns som att det tar för lång tid och resultatet är inte vad jag förväntat mig. Min fråga är nu om det finns något annat sätt, t.ex att skära bort huden och ersätta med annan hud från kroppen? Tacksam för svar.

Att skära bort är svårt i detta område, likaså ersätta med annan hud, går ej.

Vad det gäller Yag laser finns det lite olika apparater och olika prestanda som påverkar hur många behandlingar som krävs. Vi har så kallad ”Golden standard” d.v.s en av de effektivaste apparaterna som finns, men även med denna kan det krävas många behandlingar.

Hur tar man bort rosacea med laser på näsa och kind?

Snabbvy Läs mer

Har tar man bort rosacea med laser på näsa och kind?

Rosacea är så kallad vuxenacne, som behandlas både med krämer och med IPL, vad gäller kärlbiten, vilket vi har god erfarenhet av.

I vilken ålder får man bäst effekt av en Ultherapy-behandling?

Snabbvy Läs mer

I vilken ålder får man bäst effekt av en Ultherapy-behandling?

Det är snarare hur ansiktet ser ut som avgör vilken effekt det blir, det kan variera från person till person och ålder till ålder.

Jag undrar om ni injicerar botox i käkmuskeln?

Snabbvy Läs mer

Jag har övervägt fettsugning av fettdepåerna i kinderna m.m tills jag faktiskt insåg att det är käkmuskeln som ger mig min ”fyrkantiga” ansiktsform. Vilket jag först trodde var hamsterpåsar. Om ni utför detta så undrar jag om det går att förminska muskeln ytterligare genom flera injektioner. Eller uppnår man det ”minsta läget” efter första behandlingen?

Jag är fullt medveten om att detta måste fyllas på var tredje/fjärde månad. Men är ändå intresserad av att veta om det går att minska ytterligare om man inte nått önskad minskning vid första injicering.

Ja, vi ger injektion av botox i käkmuskeln och mycket riktigt sitter effekten i 3–5 månader. Vid första behandlingstillfället ger man en så kallad standard-dos och ibland kan det behövas komplettering inom en vecka eftersom det är lite individuellt hur mycket varje patient behöver för att få god effekt. Sedan vet man vilken dos som passar just dig, vid behandlingstillfälle 2 osv.

Kan en ung person få bort nedåtriktade asymmetriska mungipor?

Snabbvy Läs mer

Jag är en ung tjej, men har trots det väldigt starkt nedåtriktade mungipor som även är asymmetriska och hänger olika långt ner på vardera sida. Så fort jag slappnar av i nedre delen av ansiktet/inte ler får jag ofta frågan ifall något är fel eller ifall jag är ledsen.

Om du är ung är det inte säkert att en operation är bästa lösningen, då det kan vara svårt att dölja snitten efter en operation. Däremot kan botox lösa ditt problem, kan kombineras med injektion av så kallade filler såsom Restylane eller Juvederm.

Kan jag få bort mina ”ice picks”?

Snabbvy Läs mer

Jag är en 23-åring som har acneärr i form utav ’icepicks’ på mestadels kinder samt tinningar och jag söker efter en behandling mot dessa. Har ni en rimlig behandling till ett bra pris som dessutom ger effekt på kort tid eller helst omedelbart?

Behandling av acneärr, i synnerhet ice pick, är svårt och det finns inget ”quick fix”. Lite beroende på hur det ser ut kan man lossa ärr i kombination med laserbehandling. Det ger förbättring men tar ej bort ärren helt, kan krävas upprepning av laserbehandlingen.

Tyvärr är acneärr svåra att behandla och svårt att uppnå högt ställda förväntningar att ärren skall försvinna.

Kan man behandla neddragna mungipor med fillers?

Snabbvy Läs mer

Jag är 41 år och har liksom flera i släkten alltid haft ”neddragna mungipor”, vilket så klart blivit mer markant med åren. Är nu trött på att återkommande höra av mina barn och kollegor att jag ser ”sur” eller ”arg” ut. Är Restylane något man skulle kunna prova?

Neddragna mungipor kan antingen åtgärdas med Restylane eller Juvederm som kan kombineras med botox, men även med en operation som heter munvinkelplastik. Mitt tips är att du kommer på en konsultation så kan jag berätta vad som är bäst samt för- och nackdelar med respektive behandling.

Kan man behandla påsar under ögonen med fillers?

Snabbvy Läs mer

Kan man behandla påsar under ögonen med fillers?

Det som upplevs som påsar under ögonen är oftast fett som fallit fram under ögat eller att det sjunket in under ögat pga att fett försvunnit. Fillers är inget alternativ för att åtgärda detta.

Bästa sätt är att antingen ta bort fettkudde, eller lägga till så att det blir slätare under ögonen. Kombinationen att både lägga in och reducera är vanlig. För att vi ska kunna hjälpa dig att hitta den behandling som ger dig bäst resultat är du välkommen att boka en konsultation.

Kan man få ärr att bli mindre?

Snabbvy Läs mer

Jag har ett ärr på bröstkorgen från ett armeringsjärn som stör mig (som är bredast 6×7 mm. När jag skadades var såret i princip lika stort.) Går det att skära bort och sy ihop igen till ett mindre synligt ärr?

Där ditt ärr är beläget, är ett känsligt område för ärrbildnining, så kallat keloider. Att skära bort ärret ger ett 3 gånger så långt snitt, med risk att det kan synas. Ett sätt kan vara att injicera kortison i ärret, som då blir plattare, men det kan fortfarande synas att det funnits ett ärr.

Behandling med kortison kan kräva 4–5 behandlingar, men det är ingen garanti för perfekt resultat.

Kan man få bort fettansamling vid munnen/kinden?

Snabbvy Läs mer

Jag har problem och stort missnöje av området kring min mun. Framförallt det som ser ut som fettansamling i form av två bullar vid munnen/kinden. Vad kan man/ni göra åt detta?

Det område du beskriver är inte helt lätt att åtgärda. Det finns inget lokalt ingrepp att rekommendera. En möjlighet kan vara att lyfta kinden, men det är ju en lite större operation.

En kombination av injektion med filler och botox kan ge en förbättring.

Kan man ta bort mörka ringar under ögonen med fillers?

Snabbvy Läs mer

Kan man ta bort mörka ringar under ögonen med fillers?

Mörka ringar under ögonen kan behandlas med fillers. Vi avråder dock bestämt att injicera fillers under ögonen, dels på grund av att det kan ge missfärgningar och likaså besvär med svullnad som kommer och går.

För att bli av med mörka ringar under ögonen rekommenderar vi istället att göra fettinjektion som ger ett permanent resultat.

Kan man ta bort skrynklig hud vid armbågarna och göra öronsnibbarna mer spänstiga?

Snabbvy Läs mer

Jag undrar om det är möjligt att få hjälp med att ta bort lite skrynklig hud vid armbågarna och om det finns något att fylla örsnibbarna med så att de åter blir lite mer spänstiga och inte tänjs ut när jag använder lite tyngre örhängen?

Att fylla örsnibbar går dels med så kallad filler, exempelvis Restylane eller Juvederm, som är kroppsidentiska substanser. Även eget fett kan användas och det kan krävas mer än en behandling, men sedan sitter det där. Fettinjektion är större ingrepp och min rekommendation är att börja med filler. Rynkor på armbågar är däremot svårare att lösa.

Kan ni hjälpa till med att ta bort ärr från acne på ryggen?

Snabbvy Läs mer

Kan ni hjälpa till med att ta bort ärr från acne på ryggen?

Ärr på ryggen och bröstet är svårt att behandla, men i ansiktet kan ärren förbättras.

Kan ni jämna till huden efter acneärr?

Snabbvy Läs mer

Jag vill bli av med mina ärr från acne. Ärret har en avvikande färg, det är upphöjt och dessutom något ojämnt jämfört med omgivningen. Jag upplever detta som besvärande då det sitter på nästippen som är väldigt exponerad.

Upphöjda ärr brukar gå bra att få jämna med hudytan med laserbehandling. Reservation för pigmenteringen som kan återkomma.

Kan Ultherapy strama upp min hals- och käklinje?

Snabbvy Läs mer

Jag undrar om ultherapy skulle kunna vara något för mig? Har en önskan om att strama upp hals- och käklinjen. Upplever slapp hud under hakan. Har gått upp och ner i vikt i samband med graviditet. Jag har tre barn och är nu 44 år.

PS: Är inte intresserad av invasiva metoder.

Ultherapy kan förbättra din käklinje, men kirurgi är bästa alternativ. Dock kan man göra mer än en ultherpy-behandling och få bra resultat.

För att ge ett definitivt svar måste du dock komma på en konsultation, då kan jag också visa bilder på patienter som gjort mer än en behandling, som inte heller ville göra något invasivt.

Kan Ultherapy ta bort påsarna på kinderna?

Snabbvy Läs mer

Jag är en 35-årig man som har en fråga kring Ultherapy. Går det att använda detta till att strama upp huden och minska lite av fettansamlingarna kring kinderna (”malar fat pads” på engelska). Jag har förstått att Ultherapy främst används för hals och käke m.m, men dessa är jag nöjd med och önskar inte göra något åt.

Tyvärr, jag tror inte att vi kan få bort dina malarbags med Ultherapy.

Tar ni bort synliga blodkärl/kärlspindlar på barn?

Snabbvy Läs mer

Jag undrar om ni tar bort synliga blodkärl/kärlspindlar på barn? Min dotter är 6 år och fick för ett par år sedan en på varje kind?
Vad kostar det, samt hur lång väntetid är det i så fall?

Det är bättre att vänta, de försvinner ibland spontant med åldern.

Vad är den ungefärliga kostnaden med att ta bort en venös sjö på läppen?

Snabbvy Läs mer

Jag skulle vilja ha hjälp med att få bort en venös sjö på läppen. Har varit hos hudläkare och fått konstaterat att det är en venös sjö. Ungefärligt pris?

Kan behandlas med laser: Kostnad ca 1 800 kr/behandling och det kan eventuellt krävas 2–3 behandlingar med 3 månaders mellanrum.

Vad är det för skillnad på Ultherapy och Thermage?

Snabbvy Läs mer

Jag ser att ni har Ultherapy som behandling och skulle vilja veta vad skillnaden är (nackdelar/fördelar) mellan ultherapy och thermage. Jag är bland annat ute efter något som stramar upp huden samt ger en tydligare käklinje.

Ultherapy behandlingen ger en uppvärmning av två distinkta lager, ett på 3 och ett på 4.5 mms djup , som sedan leder till en uppstramning av vävnaden. Påverkar inte fettet negativt.

Thermage ger en generell uppvärmning i vävnaden och därmed kan underhudsfettet påverkas negativt och i värsta fall minska.

Vad är IPL?

Snabbvy Läs mer

Vad är IPL?

Det är ett intensivt pulserande ljus som söker sig till färg. Som t.ex färgen i kärlen och vissa pigment.

Vad är skillnaden mellan filler och botox?

Snabbvy Läs mer

Vad är skillnaden mellan filler och botox?

Botox är ett läkemedel som är muskelavslappnande. Det blockerar nervimpulsen till muskeln som ger uppkomst till så kallade mimiska/dynamiska rynkor.

Fillers är en Hyaluronsyra som injiceras för att återskapa volym, förstärka form och kontur, mjuka upp, släta ut rynkor och statiska veck.

Vad är skillnaden mellan IPL-laser jämfört med KTP-laser?

Snabbvy Läs mer

Jag har brustna blodkärl i ansiktet. Vad är det för skillnad på IPL-laser jämfört med KTP-laser, som en del kliniker använder?

KTP-laser är en äldre variant av laser som idag inte anses vara förstahandsval vid behandling av kärl.
IPL är nyare teknik av sk intensivt pulsat ljus – en vidareutveckling av lasertekniken.

Vad är Tear Trough?

Snabbvy Läs mer

Vad är Tear Trough?

Tear Trough kallas den fördjupning under ögonen som ger en mörk skugga med hålighet och som gör att man ser trött och sliten ut. Tear Trough kan behandlas med injektion av kroppseget fett som ger ett långvarigt resultat och gör att man ser mycket piggare ut.

Är du intresserad av att göra en Tear Trough behandling? Boka tid eller Kontakta oss!

Vad bör man tänka på inför och efter behandling med IPL?

Snabbvy Läs mer

Vad bör man tänka på inför och efter behandling med IPL?

Man ska inte sola 4 veckor innan eller 4 veckor efter behandlingen. Ej heller använda ”brun utan sol”.

Man ska ej göra behandling om man använder vissa mediciner, som gör att man blir ljuskänslig.

Efter behandlingen ska man ej bada bastu de närmaste 48 timmarna och inte eller duscha/bada för varmt.

Vilken metod är bäst för att behandla inflammatorisk hyperpigmentering?

Snabbvy Läs mer

Jag har en fråga angående post inflammatorisk hyperpigmentering. Kan man verkligen behandla detta med fraxel laser? Vilket är den bästa behandlingsmetoden egentligen?

Jag tycker det bästa är att använda en kräm som bleker, vi har det i vårt medicinska hudvårdsprogram. Hyperpigmentering försvinner ofta av sig själv, men det kan ta tid.

Kemisk peeling kan vara ett alternativ.

Fraxel laser är inte rätt behandling för pigmentering överhuvudtaget.