Frågor och svar

Vad är skillnaden på droppformade implantat och runda?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
väljer storlek på bröstimplantat inför bröstoperation

Jag är en 21-årig tjej som är väldigt petite. Jag är 153 cm lång och min byst är en ungefärlig A-kupa i storlek. Jag har bestämt mig för att skaffa mig bröstimplantat. Nu har jag för första gången hört talas om droppformade implantat, och att dessa skulle passa min lilla kropp bättre och ge ett mer naturligt resultat. Är detta något som finns i Sverige och vad är skillnaden på resultatet gentemot runda implantat? Är det något mer man ska tänka på när man överväger denna typ av implantat?

Svar:

Om man inte har något häng och önskar en kraftig fyllnad uppåt, då rekommenderas runda implantat. Om man vill att brösten skall se mer naturliga ut, så rekommenderar vi på Conturkliniken anatomiska eller droppformade implantat. Även droppformade implantat finns med mer fyllning uppåt. Man bör välja välkända implantat t.ex Mentors eller Motiva. Vid en personlig konsultation som kan vara uppåt 60 minuter så kan man i lugn och ro prova ut ett lämpligt implantat. Viktigast är formen sedan storleken och sist ärrens utseende. Du har alla chanser att få ett mycket lyckat operationsresultat.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Boka en konsultation

  Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

  Boka tid online

  Vill du veta mer om bröstkirurgi?

  Läs mer om behandlingar, se priser eller titta på före- och efterbilder.

  Läs mer om bröstkirurgi