Frågor och svar

När kan jag träna efter en bröstoperation?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
bröstoperation tjej

Jag är en träningsgalen tjej och har beslutat mig för att göra en bröstförstoring då jag alltid haft lite komplex för mina bröst och tycker att de även blivit mindre under åren. Min fråga är helt enkelt när jag kan börja träna igen efter en bröstoperation?

Svar:

Den första tiden efter en bröstoperation är det vanligt att brösten upplevs ömma och känsliga. Det är viktigt att ta hand om sina ärr och se till att röra sig i första hand på ett sådant sätt som känns bra, och som inte gör ont. Som exempel brukar det ta 4–6 veckor innan det känns helt bra att ligga på sidan eller på mage när man sover.

Man ska avstå från att lyfta tungt de första veckorna efter bröstoperationen, men oftast kan man utan problem återgå till ett fysiskt lättare arbete redan efter 1-2 veckor. Huden läker dock förhållandevis snabbt efter en bröstoperation. Efter högst 6 veckor brukar huden ha hunnit anpassa sig till den nya volymen, och då är det helt ok att börja träna igen på samma sätt som man gjort innan bröstoperationen.

Är du tveksam på vad som blir bäst för just dig och dina träningsvanor? Vi på Conturkliniken svarar gärna på dina frågor! 

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Boka en konsultation

  Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

  Boka tid online

  Vill du veta mer om bröstkirurgi?

  Läs mer om behandlingar, se priser eller titta på före- och efterbilder.

  Läs mer om bröstkirurgi