Frågor och svar

Kommer mina bröst se större ut i och med att implantaten sjunker ned?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
Bröstförminskning hos kvinna

Jag genomförde ett bröstlyft och skaffade bröstimplantat för bara några dagar sedan. Jag tycker att resultatet överlag har varit toppen. Mina bröstvårtor är nu där de ska vara och jag har inte längre hängiga bröst. Mina bröst ser dock inte riktigt lika stora ut som jag hade hoppats på. Kommer mina bröst se större ut i och med att implantaten sjunker ned, eller skulle jag ha kört på en större storlek?

Svar:

Brösten ändras mycket efter ett bröstlyft och införandet av implantat. Det vanliga är att brösten är svullna den första månaden och sitter högt upp. Bröstet sjunker sedan. Det kommer inte att öka i storlek så om du tycker att det är för litet så skulle du valt ett större implantat. Samtidigt skall du vara glad att du fått så fina bröst utan häng, så storleken kanske inte betyder så mycket. Viktigast är formen, sedan storleken, sedan ärrens utseende. Låt det gå åtminstone ett år innan du eventuellt opererar om dig. Livet är ju inte bara bröst och man ändrar sig ofta över tid med vad som är viktigt i livet.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Boka en konsultation

  Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

  Boka tid online

  Vill du veta mer om bröstkirurgi?

  Läs mer om behandlingar, se priser eller titta på före- och efterbilder.

  Läs mer om bröstkirurgi