Frågor och svar

Hur riktiga kommer brösten att se ut efter en bröstrekonstruktion?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
bröstoperation

När man genomgår en bröstrekonstruktion, hur riktiga kommer brösten att se ut efteråt? Kommer det att se väldigt onaturligt ut? Vad beror resultatet på?

Svar:

Det är en mycket komplicerad fråga, därför att den är så mångfasetterad. Om man gör operationen i samband med canceroperationen kan kirurgen ibland spara bröstvårtan vilket ger ett mer naturligt slutresultat. Om du redan är opererad med borttagande av bröstet så måste ett nytt bröst skapas ofta med hjälp av en s.k. expanderprotes som är som en ballong och som successivt fylls på med vätska, en saltlösning. Den måste sedan bytas ut mot ett permanent implantat och ofta måste man för symmetrin skull även operera det friska bröstet, och ofta göra någon form av lyft eller bröstförminskning. Det är således flera operationer man måste genomgå och helt naturligt kan bröstet aldrig bli. Väldig få vågar t.ex. visa sig nakna på offentliga badinriktningar. Samtidigt att inte ha något bröst kan vara ett ännu större trauma. Brösten kommer således att se ganska naturliga ut, men ej perfekta.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Boka en konsultation

  Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

  Boka tid online

  Vill du veta mer om bröstkirurgi?

  Läs mer om behandlingar, se priser eller titta på före- och efterbilder.

  Läs mer om bröstkirurgi