Frågor och svar

Hur ofta ska man byta bröstimplantat?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
bröstimplantat

Hur ofta ska man byta bröstimplantat?

Svar:

På Conturkliniken använder vi oss enbart av de ledande fabrikat av bröstimplantat som finns på marknaden idag – fabrikaten Mentor och Motiva. Sådana typer av s.k geléhallon-implantat har förutsättningar för att fungera länge i kroppen. Den vanligast anledningen till implantatbyte är att kroppen och brösten har ändrat form efter tex graviditet/amning eller vikt upp/nedgång vilket gör att det implantat man initialt valde inte passar lika bra längre.

Det viktigaste är att själv känna efter hur brösten och inläggen känns. Upplever man exempelvis förändringar eller att det ena bröstet känns hårdare än det andra eller svullnar upp, så bör man konsultera sin läkare eller klinik. Det är också viktigt att man går på de mammografikontroller som man under livet blir kallad till, man ska bara komma ihåg att meddela att man har bröstimplantat så vet dom hur man ska göra.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Boka en konsultation

  Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

  Boka tid online

  Vill du veta mer om bröstkirurgi?

  Läs mer om behandlingar, se priser eller titta på före- och efterbilder.

  Läs mer om bröstkirurgi