Frågor och svar

Hur länge håller bröstimplantat?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
väljer storlek på bröstimplantat inför bröstoperation

Hur länge håller bröstimplantat? Jag har haft mina i 13 år nu, och nyligen har jag upptäckt ett utslag under det ena bröstet. En doktor berättade för mig att jag behöver byta implantaten var tionde år medan en annan har sagt att man aldrig behöver byta ut dem. Kan ni reda ut detta åt mig?

Svar:

Bröstimplantat håller olika länge beroende på vad du har för implantat. Koksaltimplantat behöver som regel bytas ut efter 5–15 år beroende på att vätska, koksalt, läckt ut eller att de gått sönder. S.k. geléhallon-implantat, Cohesive Gel på fackspråk, behöver sannolikt ej bytas ut. Det föreligger 20 års erfarenhet av dem och de påverkas ej med tiden. Ingen vet dock hur det är om 40 år. Rent praktiskt är det så att om brösten känns bra då är sannolikt implantaten hela och behöver inte bytas ut. Vid besvär t.ex ett hårt bröst, är situationen annorlunda och tillståndet måste diskuteras med ansvarig klinik och läkare.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Boka en konsultation

  Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

  Boka tid online

  Vill du veta mer om bröstkirurgi?

  Läs mer om behandlingar, se priser eller titta på före- och efterbilder.

  Läs mer om bröstkirurgi