Frågor och svar

Finns det någon tumregel eller tips för att välja storlek på bröstimplantat så att det ser naturligt ut?

interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden
väljer storlek på bröstimplantat inför bröstoperation

Jag har varit sugen på bröstimplantat ett bra tag nu, men jag är lite orolig att en bröstförstoring kommer att ger mig ett väldigt ”bystigt utseende” (mina vänner kallar det för utvikningslooken), så jag försöker nu lista ut vilken storlek som skulle passa mig bäst så att jag kan undvika detta. Finns det någon tumregel eller tips för att välja storlek på bröstimplantat så att det ser naturligt ut? Vad finns det för storlekar att välja på?

Svar:

Du behöver inte vara orolig för att dina bröst skall se för bystiga ut. Det finns anatomiska eller droppformade implantat som de även kallas för som gör att brösten ser naturliga ut. Runda implantat ger ett mer bystigt utseende med mer fyllnad uppåt. Det finns storlekar från 100 cc till 500 cc så det går alltid att hitta en lämplig storlek. Det enklaste sättet är att tänka i kupstorlekar Har Du t.ex. 75 A och önskar 75 C då är cirka 300 cc kanske en bra storlek. Detta måste utprovas individuellt i samband med läkarkonsultations besöket. Vill du göra en bröstförstoring så gör det. Tveka inte. Med rätt implantat typ och storlek så kommer du bli jättenöjd.

  Vill du veta mer?

  Kontakta oss på telefon: 08 – 503 858 00 eller via e-post nedan.

  Boka en konsultation

  Här kan du boka tid för en konsultation hos läkare eller sköterska. Du kan också boka tid för injektionsbehandling och återbesök hos sköterska.

  Boka tid online

  Vill du veta mer om bröstkirurgi?

  Läs mer om behandlingar, se priser eller titta på före- och efterbilder.

  Läs mer om bröstkirurgi