Frågor och svar

Botox

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Botox

Är botox permanent – hur länge håller botox?

Snabbvy Läs mer

Är botox permanent – hur länge håller botox?

Botox är inte permanent och effekterna av en behandling försvinner successivt med tiden. Resultatet av en botoxbehandling brukar vanligtvis hålla ungefär 3–4 månader, men ibland ända upp till 12 månader. Det varierar alltid hos olika personer hur länge effekten hos botox varar.

Här kan du se resultat från tidigare kunder som gjort botoxbehandlingar hos oss på Conturkliniken.

 

Hur ofta behöver jag göra botoxbehandling eftersom den inte är permanent?

Hur ofta du väljer att göra en botoxbehandling är naturligtvis upp till dig som kund. Eftersom en botoxbehandling inte ger ett permanent resultat behöver du göra om behandlingen om du vill ha kvar effekten. Hur ofta behandling behöver göras är individuellt och även ett personligt val. Du får dock inte göra behandling med botox oftare än var tredje månad. Med tiden behöver behandlingar vanligtvis göras mer sällan och det brukar gå längre och längre  tid mellan behandlingarna.

Här kan du läsa mer om vad du behöver tänka på efter en behandling.

Stannar botox kvar i kroppen?

Själva medlet botox (botulinumtoxin) stannar kvar under huden ungefär ett dygn – sedan försvinner det. Botox har en muskelavslappnande effekt, bryts ned snabbt i kroppen och är alltså ingenting som stannar kvar eller är permanent. Effekten däremot är mer långvarig. Vanligtvis håller effekten i sig 3–4 månader men ibland upp till ett helt år.

Botox är heller ingenting som sprider sig i kroppen och påverkar andra delar än de som områden som injicerats. Du kan läsa mer om det här.

 

Varför får jag inte göra botoxbehandlingar för ofta?

Om botoxbehandlingar görs för ofta finns en risk att man utvecklar immunitet mot läkemedlet. Detta gör att det till slut kan bli svårt att få korrekt effekt av botox. Hur länge botox håller varierar, men vanligtvis gäller 3–4 månader, vilket gör att det heller inte behöver injiceras oftare än så.

 

Vill du kontakta oss eller boka en konsultation?

Har du frågor och vill kontakta oss, eller kanske vill du boka konsultation för en botoxbehandling? Det kan du göra här!

Här kan du också läsa mer om botox, vilka olika typer av behandlingar som finns och vilka fördelar dessa kan ha.

Ser jag effekt av botox direkt och vad behöver jag tänka på efter botoxbehandling?

Snabbvy Läs mer

Ser jag effekt av botox direkt och vad behöver jag tänka på efter botoxbehandling?

Direkt efter en botoxbehandling syns inga resultat. Effekten av att injicera botox börjar synas först 3–5 dagar efter behandlingen. Full effekt får du efter ungefär 2 veckor. Hur resultatet blir direkt efter och om det finns risk för rodnad och blåmärken kan du läsa mer om här.

Om du vill se resultat och effekter av botoxbehandling kan du klicka här för att se före- och efterbilder på tidigare kunder hos Conturkliniken.

Att tänka på efter botoxbehandlingen

Efter en botoxbehandling finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. Detta för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

Efter din behandling ska du undvika att

  • röra eller massera området under de närmaste 6 timmarna efter behandling
  • utföra peeling eller ansiktsmassage under det närmaste dygnet
  • träna under 48 timmar (svett kan orsaka svullnad)
  • använda smink under samma dag efter behandlingen
  • basta under det närmsta dygnet
  • ligga ned under de tre första timmarna efter din behandling
  • dricka större mängder alkohol det närmsta dygnet.

 

Här kan du också läsa vad tidigare kunder har sagt efter att ha gjort botoxbehandlingar hos oss.

Har du frågor? Varmt välkommen att kontakta oss!

Hur ser jag ut efter en botoxbehandling?

Snabbvy Läs mer

Hur ser jag ut efter en botoxbehandling?

Botox (botulinumtoxin) används både mot rynkor och mot svettningar. Resultatet är alltid individuellt och blir efter de förutsättningar just du har. Hur stor mängd botox som använts påverkar naturligtvis också.

Här kan du se före- och efterbilder från tidigare kunder på Conturkliniken.

Det är inte ovanligt men helt ofarligt att följande uppstår efter en botoxbehandling

  • viss svullnad
  • viss rodnad
  • blåmärken.

Kan jag bli svullen och få rodnad efter botoxbehandling?

När du har gjort en botoxbehandling kan området för behandlingen ibland bli lite rött och rodnat. Detta försvinner vanligtvis inom en timme och är helt normalt. Eftersom behandlingen är en injektionsbehandling med nål kan ibland även en liten stickblödning uppstå. Detta läker snabbt, vanligtvis inom en timme, och normalt sett syns det ingenting efter en botoxbehandling. Du kan också bli lite svullen i området, vilket är helt ofarligt och normalt.

Om du är intresserad av att läsa mer om botox kan du klicka här.

 

Kan jag få blåmärken efter botoxbehandling?

Vanligtvis får du inga blåmärken efter behandlingen, men ibland kan det hända att man har lite otur. Ett blåmärke är en liten blödning i huden – det är inget farligt om blåmärken uppstår efter behandlingen och dessa försvinner normalt igen inom några veckor. Det kan ibland hjälpa att kyla ned området för att undvika blåmärken.

 

Vill du kontakta oss eller se priser för botoxbehandlingar?

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor eller om du vill boka en konsultation.

Är du nyfiken på våra priser för olika typer av botoxbehandlingar hittar du det här.

Hur går ögonbrynslyft med botox till

Snabbvy Läs mer

Har du märkt att dina ögonbryn börjar påverkas av tyngdlagen? Har du för vana att dra upp ögonbrynen, vilket lett till rynkor i pannan? Eller har du kanske en stark ansiktsmimik som nu börjar sätta sina spår.

Det går att fräscha upp ögonen med botox!

Det är vanligt att man uppfattar sitt utseende som tröttare när pannan är rynkig. Det verkar dessutom föråldrande. Med botox går det att lyfta ögonbrynen några millimeter.

Har dina ögonbryn sjunkit ner mycket är du i stället mer hjälpt av ett kirurgiskt ingrepp som ögonbrynslyft. Vad som passar bäst för dig beror ofta på din ålder och dina förväntningar. För dig som inte är intresserad av kirurgi i ansiktet är botox ett bra alternativ.

Så går ögonbrynslyft med botox till

Det första vi gör är en konsultation med dig där vi tillsammans går igenom vad du väntar dig och var vi kan erbjuda. Efter att vi kommit överens om rätt behandlingsmetod förklarar vi proceduren för dig och informerar dig om allt du behöver veta – och svarar på alla dina frågor naturligtvis.

Ett ögonbrynslyft med botox utför vi genom injektion i specifika punkter precis under ögonbrynet. Botox har en muskelavslappnande effekt, som gör att musklerna i pannan slappnar av, och rynkorna slätas ut. Resultatet ser man inom 14 dagar efter behandlingen och håller i sig i cirka fyra månader.

Vissa tror att de får önskat resultat genom att lyfta enbart ögonbrynens yttre del, men man kan få ett lyft även genom att fokusera på de mer centrala delarna.

Om du har mycket hängande hud under ögonbrynen får du ett bättre resultat med kirurgiska ingrepp, som pannlyft

Hur går ögonbrynslyft med botox till

förberedelse inför pannlyft på äldre kvinna

Kan en ung person få bort nedåtriktade asymmetriska mungipor?

Snabbvy Läs mer

Jag är en ung tjej, men har trots det väldigt starkt nedåtriktade mungipor som även är asymmetriska och hänger olika långt ner på vardera sida. Så fort jag slappnar av i nedre delen av ansiktet/inte ler får jag ofta frågan ifall något är fel eller ifall jag är ledsen.

Om du är ung är det inte säkert att en operation är bästa lösningen, då det kan vara svårt att dölja snitten efter en operation. Däremot kan botox lösa ditt problem, kan kombineras med injektion av så kallade filler såsom Restylane eller Juvederm.

ändra munvinkel med munvinkelskirurgi

Jag undrar om ni injicerar botox i käkmuskeln?

Snabbvy Läs mer

Jag har övervägt fettsugning av fettdepåerna i kinderna m.m tills jag faktiskt insåg att det är käkmuskeln som ger mig min ”fyrkantiga” ansiktsform. Vilket jag först trodde var hamsterpåsar. Om ni utför detta så undrar jag om det går att förminska muskeln ytterligare genom flera injektioner. Eller uppnår man det ”minsta läget” efter första behandlingen?

Jag är fullt medveten om att detta måste fyllas på var tredje/fjärde månad. Men är ändå intresserad av att veta om det går att minska ytterligare om man inte nått önskad minskning vid första injicering.

Ja, vi ger injektion av botox i käkmuskeln och mycket riktigt sitter effekten i 3–5 månader. Vid första behandlingstillfället ger man en så kallad standard-dos och ibland kan det behövas komplettering inom en vecka eftersom det är lite individuellt hur mycket varje patient behöver för att få god effekt. Sedan vet man vilken dos som passar just dig, vid behandlingstillfälle 2 osv.

fillers i läpparna på tjej

Hur stor risk är det att Botoxen sprider sig och ”förlamar” andra delar av kroppen?

Snabbvy Läs mer

Hur stor risk är det att Botoxen sprider sig och ”förlamar” andra delar av kroppen?

Läkemedlet injiceras specifikt i de muskler som är orsaken till rynkan/rynkorna. Då blockeras nervsignalen till just den muskeln i ansiktet. Man ska undvika att gå på t.ex massage och ansiktsbehandling de närmaste dagarna efter behandling för att undvika att läkemedlet inte sprids till omkringliggande muskler. Man ska även undvika träning de närmaste 24 timmarna. Botoxen sprids inte i kroppen!

äldre man får fillerbehandling

Hur ser man ut efter en behandling med Botox?

Snabbvy Läs mer

Hur ser man ut efter en behandling med Botox?

Då det är en injektionsbehandling kan en liten stickblödning uppstå, även lite rodnad som brukar gå över ganska snabbt. Normalt syns det inget efter en botoxbehandling.

behandling med fillers i ansiktet

Hur länge varar effekten av en Botox-behandling?

Snabbvy Läs mer

Hur länge varar effekten av en Botox-behandling?

Effekten av behandlingen börjar efter 1–3 dagar. Full effekt har man efter ca 2 veckor. Blockeringen av nervsignalen till muskeln varar ungefär 3–5 månader (lite individuellt). Under den tiden vilar muskeln samtidigt som man förhoppningsvis avvänjer sig med den mimiska rörelsen som är orsak till rynkan, vilket leder till att effekten kan hålla längre. Behandlingen behöver upprepas, men ska inte ske tidigare än 3 månader efter senaste behandlingen.

behandling med fillers i ansiktet

Kan man få bort fettansamling vid munnen/kinden?

Snabbvy Läs mer

Jag har problem och stort missnöje av området kring min mun. Framförallt det som ser ut som fettansamling i form av två bullar vid munnen/kinden. Vad kan man/ni göra åt detta?

Det område du beskriver är inte helt lätt att åtgärda. Det finns inget lokalt ingrepp att rekommendera. En möjlighet kan vara att lyfta kinden, men det är ju en lite större operation.

En kombination av injektion med filler och botox kan ge en förbättring.

förberedelse inför hakplastik