Frågor och svar

Ansiktslyft

Boka ditt besök direkt online
interiör på conturkliniken med medarbetare i bakgrunden

Här finner du alla frågor och svar angående Ansiktslyft

Vad är facelift?

Snabbvy Läs mer

Facelift är samma ingrepp som på svenska ibland kallas för ansiktslyft. Det utförs med en ofta väldigt god effekt för att minska förekomsten av rynkor och slapp, lös hud i ansiktet. Den genomsnittliga patienten är:

  • Mellan 45 och 60 år
  • Man eller kvinna
  • Trött på sitt rynkiga ansikte

Operationen utförs i lokalbedövning, ofta i kombination med lugnande medicin eller narkos.

Kirurgen lägger tunna, tunna snitt så att huden kan sträckas ut, överskott tas bort och snitten sys sedan ihop. Själva operationen tar bara ett par timmar. Det brukar ta ungefär två veckor innan patienten kan gå tillbaka till arbetet.

Därför behövs facelift

Med åren minskar hudens elasticitet samtidigt som lagret av underhudsfett blir tunnare. Det leder till att ansiktet blir rynkigt, vilket många besväras av då det får dem att se äldre och tröttare ut. Idag finns många metoder för rynkreducering. Men det mest effektiva är facelift – vid slapp hud och stor förekomst av rynkor.

Hur länge håller resultatet av facelift?

Hur länge resultatet håller beror på dina förutsättningar. Vid ditt första möte med oss på Conturkliniken går vi tillsammans med dig igenom dina förväntningar och vad vi kan uppnå. Slutresultatet av ingreppet syns efter ungefär 3 – 6 månader. I och med att man stramar år huden på kirurgisk väg kan man vänta sig ett bestående resultat. Om man jämför med vissa andra metoder för att reducera rynkor så är facelift det med mest bestående resultat. Man kan säga att man genom ansiktslyftet flyttar ansiktshuden några år tillbaka i tiden. Titta på vårt galleri med bilder före och efter facelift!

Vad är facelift?

Hur går ögonbrynslyft med botox till

Snabbvy Läs mer

Har du märkt att dina ögonbryn börjar påverkas av tyngdlagen? Har du för vana att dra upp ögonbrynen, vilket lett till rynkor i pannan? Eller har du kanske en stark ansiktsmimik som nu börjar sätta sina spår.

Det går att fräscha upp ögonen med botox!

Det är vanligt att man uppfattar sitt utseende som tröttare när pannan är rynkig. Det verkar dessutom föråldrande. Med botox går det att lyfta ögonbrynen några millimeter.

Har dina ögonbryn sjunkit ner mycket är du i stället mer hjälpt av ett kirurgiskt ingrepp som ögonbrynslyft. Vad som passar bäst för dig beror ofta på din ålder och dina förväntningar. För dig som inte är intresserad av kirurgi i ansiktet är botox ett bra alternativ.

Så går ögonbrynslyft med botox till

Det första vi gör är en konsultation med dig där vi tillsammans går igenom vad du väntar dig och var vi kan erbjuda. Efter att vi kommit överens om rätt behandlingsmetod förklarar vi proceduren för dig och informerar dig om allt du behöver veta – och svarar på alla dina frågor naturligtvis.

Ett ögonbrynslyft med botox utför vi genom injektion i specifika punkter precis under ögonbrynet. Botox har en muskelavslappnande effekt, som gör att musklerna i pannan slappnar av, och rynkorna slätas ut. Resultatet ser man inom 14 dagar efter behandlingen och håller i sig i cirka fyra månader.

Vissa tror att de får önskat resultat genom att lyfta enbart ögonbrynens yttre del, men man kan få ett lyft även genom att fokusera på de mer centrala delarna.

Om du har mycket hängande hud under ögonbrynen får du ett bättre resultat med kirurgiska ingrepp, som pannlyft

Hur går ögonbrynslyft med botox till

förberedelse inför pannlyft på äldre kvinna

Kan man få bort fettansamling vid munnen/kinden?

Snabbvy Läs mer

Jag har problem och stort missnöje av området kring min mun. Framförallt det som ser ut som fettansamling i form av två bullar vid munnen/kinden. Vad kan man/ni göra åt detta?

Det område du beskriver är inte helt lätt att åtgärda. Det finns inget lokalt ingrepp att rekommendera. En möjlighet kan vara att lyfta kinden, men det är ju en lite större operation.

En kombination av injektion med filler och botox kan ge en förbättring.

förberedelse inför hakplastik

Finns det någon åldersgräns för att genomföra ett shortscar lyft?

Snabbvy Läs mer

Efter att jag gått ner i vikt för ett par år sedan har jag lämnats med ett överskott av hud i ansiktet. Jag är väldigt intresserad av ett shortscar lyft. Jag planerar att boka en konsultation i början av 2016, men vill veta i förskott ifall det finns något krav på hur gammal man måste vara för operationen. Jag är 21 år. Är det obligatoriskt att vara äldre eller kan jag vara en kandidat för shortscar ansiktslyft?

Jag tycker att det är för tidigt att göra ett lyft i den åldern. Ärren har en tendens att bli mer synliga när man är yngre.

tjej blir undersökt av kirurg innan behandling