fråga våra kirurger

Har du en fråga till våra kirurger?

För oss är varje patient unik! Välkommen att ställa frågor till våra kirurger som är experter med dokumenterade specialkompetenser inom respektive behandlingsområde. Conturkliniken® har utfört plastikkirurgi & estetiska behandlingar sedan 1995 och har över 15000 nöjda kunder. Vi erbjuder behandlingar med fokus på att ge dig som kund ett tryggt, unikt och kvalitativt omhändertagande.

För andra frågor och svar, klicka här

Ring oss Boka konsultation Besök eller Telefon

Steg för steg

Hem | Estetiska behandlingar | Hudvård | Steg för steg

Medicinsk hudvård: Steg för steg

1. Konsultation och planering

För att kunna skräddarsy ett program för just din hudtyp börjar vi på Conturkliniken i Stockholm alltid med en personlig konsultation. Du träffar vår specialist sjusköterska som gör en noggrann analys och du får samtidigt möjlighet att ställa alla frågor du har. Du får möjlighet att se foto på patienter som vi behandlat med medicinsk hudvård och kan själv ta ställning till resultatet.

2. Förberedelser

Det krävs inga förberedelser, men motivation.

3. Tiden under behandlingen

Huden nybildas under en sex veckors cykel. Som regel behöver du behandlas under 12-18 veckor för att uppnå maximalt resultat. De första sex veckorna sätter produkterna fart på cellförnyelsen och det översta hudlagret ersätts med ett nytt jämnare friskare cellager. Under nästa sex veckors cykel både syns och känns förbättringen. Hudens färg blir jämnare och klarare. Rynkor och porer minskar huden känns spänstigare och har en bättre fuktighetsnivå. De sista sex veckorna är huden motståndskraftig och cellerna är stimulerade på djupet. Efter denna inledande behandling övergår man till ett underhållsprogram för att bibehålla resultatet.

4. Risker/Bieffekter

Det finns inga risker med att använda ett medicinskt hudvårdsprogram om du noggrant följer instruktionerna. Kontakta oss gärna på Conturkliniken i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig.

Våra hudvårdsprogram

På Conturkliniken i Stockholm har vi valt att arbeta med vad vi anser de bästa medicinska hudvårdsprogrammen: ZO Skin Health, Obagi Nu-Derm och Vi-Derm. Genom att kombinera dem hittar vi alltid en unik lösning som passar varje person och dess hudtyp.

Våra hudvårdsprogram stimulerar kollagentillväxten. Hudvårdsbehandlingen gör att fina linjer och rynkor reduceras, huden blir mjukare, blodcirkulationen stimuleras, elasticiteten förbättras samt att stora porer påverkas till det bättre. Huden får en jämnare färg och blir mer motståndskraftig. Givetvis kan ett hudvårdsprogram inte alltid lösa alla problem. Hudvårdsprogrammen används ofta i kombination med IPL, kemisk peeling eller laserpeeling för att uppnå ett optimalt resultat.

ZO Skin Health, Obagi Nu-Derm och Vi-Derm är hudvårdsprogram med produkter som innehåller C-vitamin, A-vitamin, fruktsyror och pigmentreglerande krämer. Principen är att peela bort gammal hud och bygga upp ny friskare hud. Hudvårdsprogrammen korrigerar pigmentstörningar, stimulerar cirkulationen och hjälper till att bygga nytt kollagen. Samtliga hudvårdsprogram bygger på samma principer. Det är problemets art eller graden av besvär som avgör vilket hudvårdsprogram som är lämpligast.

Kontakta oss
Ring oss på telefon 08-503 858 00 eller maila oss så får du svar inom 24 timmar.