Boka ditt besök online
Rosacea 2018-02-13T08:21:20+00:00

Vi är experter på behandling av rosacea

Rosacea är en hudåkomma som oftast är koncentrerad till ansiktets centrala delar, såsom panna, kinder och haka. Rosacea får Du oftast i vuxen ålder. Det är en kronisk inflammatorisk sjukdom som kan behandlas.

Rosacea är vanligast hos vuxna med en diffus rodnad och ytliga blodkärl. Även knottror och varblåsor kan förekomma.

Rosacea kan ”komma och gå” med perioder av besvär och helt besvärsfria perioder. Ibland uppstår ögonbesvär i samband med rosacea. Då är det extra viktigt att behandla rosacean eftersom problemen kan orsaka synnedsättning.

Ta bort missprydande synliga blodkärl med laser hos Conturkliniken i Stockholm.

Överväger du en laser / IPL-behandling mot missprydande blodkärl? Nedan kan du läsa hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Eftersom varje patient är unik kan vi inte ge dig alla svar här. Det är därför vi alltid börjar med en personlig konsultation.

Varför får du rosacea?

Det vet man inte.

Den är INTE smittsam.

Vissa tycker att det blir sämre av sol, värme, kyla, blåst, starka kryddor, heta drycker, alkohol, stress eller kemikalier på huden. 

Hur behandlar vi rosacea?

Viktigt är att Du får en individuell genomgång eftersom det varierar vad som utlöser eller förvärrar.

Samtliga blir dock klart förbättrade av ett individuellt anpassat medicinskt hudvårdsprogram. Ibland sätts det in receptbelagda läkemedel som t ex antibiotika. Behandlingen brukar ske under en längre period. Att kombinera behandlingen med laserbehandling för att ta bort ytliga blodkärl eller rodnader som läkemedlen inte hjälper mot ger en mycket god effekt och ”spåren” av rosacean suddas ut.

Du har regelbundna återbesök till kliniken, för att följa upp att vi uppnår det resultat vi har förväntat oss.

Undvik kortisonkrämer eftersom de kan förvärra rosacea.

Rosacea behandlas effektivt med laser och IPL. 

En laser / IPL-behandling kan hjälpa dig mot missprydande blodkärl

Vi på Conturkliniken i Stockholm tar enkelt, snabbt och säkert bort dina missprydande blodkärl som är en stor del av besvären vid rosacea. Modern laser/IPL-behandling ger ett mycket gott resultat. Behandlingen fungerar bäst på ytliga missprydande blodkärl i ansiktet, där du dessutom får en strukturförbättring av huden. Det krävs ofta mer än en behandling och den kan göras med 3veckors mellanrum. Behandlingen kräver ingen förberedelse eller konvalescens men en lätt värmekänsla och svullnad som sitter i ett dygn kan uppstå

För att förbygga att nya kärl uppstår är det viktigt med ett medicinskt hudvårdsprogram som följs upp med jämna mellanrum.

Här kan du boka konsultation för att ta bort missprydande kärl direkt online!