fråga våra kirurger

Har du en fråga till våra kirurger?

För oss är varje patient unik! Välkommen att ställa frågor till våra kirurger som är experter med dokumenterade specialkompetenser inom respektive behandlingsområde. Conturkliniken® har utfört plastikkirurgi & estetiska behandlingar sedan 1995 och har över 15000 nöjda kunder. Vi erbjuder behandlingar med fokus på att ge dig som kund ett tryggt, unikt och kvalitativt omhändertagande.

För andra frågor och svar, klicka här

Ring oss Boka ditt besök online

Ta bort pigmentfläckar

Hem | Estetiska behandlingar | Laserbehandling | Ta bort pigmentfläckar

Här kan du boka konsultation för att behandla pigmentfläckar direkt online!

Ta bort missprydande pigmentfläckar hos Conturkliniken i Stockholm

På Conturkliniken tar vi bort pigmentfläckar med hjälp av laser.

Många har idag problem med bruna fläckar på huden – pigmenterade hud / pigmentfläckar. Dessa kan uppstå av olika orsaker bland annat på grund av solskador och melasma. Melasma (även känd som ”Kloasma faciei” eller mask av graviditeten när den förekommer hos gravida) är en ljusbrun eller mörk missfärgning av huden. Även om det kan drabba alla, är melasma särskilt vanligt hos kvinnor, särskilt gravida kvinnor och de som använder p-piller eller hormonersättnings-mediciner.

Ofta ser man även melasma hos yngre och medelåders kvinnor utan att några av dessa faktorer finns med. Resultatet blir att man ser ”fläckig” eller smutsig ut. När det gäller pigmentfläckar av ålder och sol, lentigofläckar, behandlas dessa bäst med laserbehandling.

Melasma behandling hos Conturkliniken i Stockholm.

Viktigt är att skilja dessa förändringar från naevi dvs pigmenterade födelsemärke. Dessa måste alltid tas bort kirurgiskt ock skickas till analys.

Om du besväras av pigmentfläckar kommer följande information att ge dig en bild av hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Men eftersom varje patient är unik kan vi inte ge dig alla svaren här. Det är därför som vi alltid börjar med en personlig konsultation.

Ett hudvårdsprogram och eller laserbehandling kommer att hjälpa dig

Behandlingsmetoder

Det finns flera metoder för att ta bort pigment. Pigmenterad hud behandlas oftast mest framgångsrikt med hudpreparat(se medicinsk hudvård). Lentigo fläckar behandlas bäst med laserterapi. Med tiden dyker det upp nya fläckar så det bästa sättet att efter en laserbehandling förebygga återfall är att använda med en kombination av medicinska hudkrämer (se medicinsk hudvård).

Laserbehandling

Q-switchad laser Denna laser ger ett mycket bra resultat. Laserstrålen slår sönder pigmentförändringarna, som till en början vitnar och efter några timmar mörknar och blir skrovliga. Efter en till två veckor är huden läkt och ser lite ljusare ut men efter en kort tid får den samma färg som den övriga huden.

Det kan krävas 1-3 behandlingar och hur många behandlingar går det aldrig att säga innan .

Koldioxidlaser

I vissa fall använder vi oss av koldioxidlasern och på så sätt värmer bort det yttersta hudskiktet. Då uppstår ett sårområde som vätskar några dagar innan det läker. Vår läkare har arbetat med laserteknik i mer än 15 år så vilken laserbehandling han väljer beror på typen av pigmenfläck. Idag använder vi sk fractionerad ultrapulslaser vilket ger en kort läkningsperiod. Läs mer om laserepeeling

Här kan du boka konsultation för att behandla pigmentfläckar direkt online!

Bonuskortet!

Vi vill belöna våra återkommande kunder med ett bonuskort, läs mer om vad det innebär här.

Bonuskort för icke kirurgiska behandlingar