fråga våra kirurger

Har du en fråga till våra kirurger?

För oss är varje patient unik! Välkommen att ställa frågor till våra kirurger som är experter med dokumenterade specialkompetenser inom respektive behandlingsområde. Conturkliniken® har utfört plastikkirurgi & estetiska behandlingar sedan 1995 och har över 15000 nöjda kunder. Vi erbjuder behandlingar med fokus på att ge dig som kund ett tryggt, unikt och kvalitativt omhändertagande.

För andra frågor och svar, klicka här

Ring oss Boka konsultation Besök eller Telefon

Steg för steg

Så här går det till vid laserpeeling

1. Konsultation och planering

När du kommer till oss för första gången får du en noggrann konsultation med klinikens läkare. Du får veta vilka möjligheter och begränsningar som finns i just ditt fall och vilken behandling som är mest lämplig för att motsvara dina förväntningar. På konsultationen kan du ställa alla frågor, lufta eventuella farhågor och stämma av dina förväntningar. Vid konsultationen får du också se bilder på resultat av liknande ingrepp som är gjorda här på Conturkliniken i Stockholm. Inför en del av våra behandlingar kan vi även visa datorsimulerade illustrationer av det förmodade behandlingsresultatet. Om du bestämmer dig för en behandling planerar vi den gemensamt och lägger samtidigt upp en plan för hur och i vilken ordning dina ålderstecken ska behandlas och hur resultatet ska underhållas. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt.

2. Förberedelser

Du kommer att få specifika instruktioner om hur du ska förbereda dig inför laserpeelingen – vad du ska äta och dricka, regler för rökning, användning av vitaminer, mediciner och andra preparat. Dagen före behandlingen har vi telefonkontakt för en slutgiltig genomgång av vad som skall ske på behandlingsdagen.

3. Själva ingreppet

När det är dags för behandling kommer du att få en kort narkos. Vis av mer än femton års erfarenhet vet vi att det är det mest skonsamma för dig som patient Efter ett par timmar på vår uppvakningsavdelning mår du så bra att du kan åka hem. Efter behandlingen kännas huden varm och utseendet kan likna en djup solbränna. Små punktformiga blödningar kan uppstå Under de närmaste dagarna bör du följa en mild rengörings- och återfuktande behandling samt undvika direkt exponering av solljus. Vi skickar med skriftlig information och fuktbevarande kräm och du har möjlighet till täta återbesök för skötselråd.

4. Tiden efter

Du bör vara ledig den närmaste veckan efter behandlingen. Efter en vecka är huden läkt med en kvarvarande lätt rodnad som du kan sminka över. Under hela konvalescenstiden har vi tät kontakt så du får de råd du behöver för ett gott resultat och en så kort konvalescens som möjligt.

5. Risker och bieffekter

När en operation genomförs av en kvalificerad kirurg med avancerad laser är ingreppet inte förenat med stora risker. Däremot är det viktigt att komma ihåg läkeprocessen är olika för alla. Man kan få så kallad pigmentförskjutning eller avpigmentering i huden. Det är mycket viktigt att du följer råden du får på kliniken. Rökare har sämre läkningsförmåga och drabbas oftare av komplikationer. Vi brukar därför rekommendera att du ska vara rökfri under minst 2 veckor innan och 2 veckor efter operationen.

Du är varmt välkommen att kontakta oss på Conturkliniken i Stockholm för en personlig konsultation, så berättar vi mer i detalj om hur processen går till hos oss och även prata mer om hur vi kan hjälpa just dig.