fråga våra kirurger

Har du en fråga till våra kirurger?

För oss är varje patient unik! Välkommen att ställa frågor till våra kirurger som är experter med dokumenterade specialkompetenser inom respektive behandlingsområde. Conturkliniken® har utfört plastikkirurgi & estetiska behandlingar sedan 1995 och har över 15000 nöjda kunder. Vi erbjuder behandlingar med fokus på att ge dig som kund ett tryggt, unikt och kvalitativt omhändertagande.

För andra frågor och svar, klicka här

Ring oss Boka ditt besök online

Laserbehandling

Hem | Estetiska behandlingar | Laserbehandling

Laserbehandling är en viktig del inom estetisk kirurgi

Laserbehandling är idag väletablerat såväl inom den traditionella medicinen som den estetiska kirurgin. Kunskapen om laserns möjligheter och begränsningar är dock varierande bland kollegor, hudterapeuter och patienter. Med god kunskap om tekniken kan goda resultat uppnås med laserbehandling. Conturklinikens läkare har sedan 1989 arbetat med och utvecklat behandlingar med såväl laser som IPL-tekniken inom estetisk kirurgi.
Om laserbehandling och vad laser används till inom skönhetsbehandlingar hos Conturkliniken.

Vad är IPL (Intensivt Pulsat Ljus)?

Under sista åren har man utifrån laserteknologin utvecklat apparater med så kallad ljusteknik. Intensiv ljusenergi filtreras och skapar olika våglängder som kan användas för behandling. På så sätt får man fler funktioner i samma apparat och kan använda den till flera typer av behandlingar.

Vad är en laser?

Laser används ofta som ett samlingsnamn på olika sorters lasrar. Det är i praktiken viktigt att använda rätt sorts laser vid varje specifik behandling för att uppnå optimalt resultat.

Laser är en förkortning av engelskans Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation (Ljusförstärkning genom stimulerad emission av strålning). Enkelt förklarat är det ett ljus med en speciell våglängd där energin kan varieras beroende på vad som ska behandlas. Olika laserbehandlingar kräver olika lasertyper med olika våglängd på ljuset.

Laserns uppkomst

Redan år 1916 skrev Albert Einstein om att atomer kan samverka med ljus. Ändå fick vi vänta till 50-talet innan de första praktiska försöken gjordes.

Laserns föregångare kallades för Maser, där m stod för mikrovågor. En forskare vid namn Gordon Gould intresserade sig av utvecklingen av Masern. Han var besatt av idén att utveckla en apparat som skulle avge ljus istället för mikrovågor. Gould är den som först myntat ordet laser.

Vad kan vi åtgärda med laserbehandling?

  • Ögonlocksplastik med föryngring av hela ögonregionen
  • Vi använder laser istället för skalpell. Det innebär mindre värk, svullnad och blödning – och kortare konvalescens.
  • Rynkor runt ögonen behandlas i sin helhet för att föryngra huden. Coherent Encore Ultrapulslaser. Total FXlaser /deepfx+activefx
  • Fina linjer och rynkor.
  • Generellt åldrad hud.

Fina linjer och rynkor är en oundviklig del av åldrandet eftersom huden med tiden blir torrare och mindre elastisk. De flesta människor börjar utveckla fina linjer och rynkor vid en ålder av 30 eller 35, men överexponering av solen kan snabba på åldrandet. Solexponering främjar bildandet av djupa rynkor och fåror samt förändringar i pigmenten och hudens struktur.

Pigmentförändringar, fräknar, solfläckar, åldersfläckar och födelsemärken

Nästan alla har en pigmentförändring av något slag. Dessa områden på huden innehåller särskilt höga koncentrationer av melanin och uppstår då det skapas ett överskott av pigment, vanligen på grund av solning, åldrande eller medfödda faktorer.

Pigmentförändringar varierar kraftigt i storlek, form och djup och kan uppstå på synliga ställen på kroppen (t.ex. ansikte, nacke eller armar). Pigmentförändringarna är oftast ett kosmetiskt snarare än ett medicinskt problem. Vissa födelsemärken eller ”solfläckar” kan dock vara ett tecken på cancer och bör tas bort kirurgiskt och skickas på analys. Vissa hudförändringar får absolut inte tas bort med laser utan ska opereras bort och skickas till analys.

Coherent Encore Ultrapulslaser. Total FXlaser / deepfx + active fx IPL och  Syneron Emax

Ärr brännskador

Ärr finns kvar på vår hud efter brännskador, trauman, akne och kirurgiska ingrepp. De är en del av kroppens naturliga läkningsprocess. Normalt stimulerar kroppen kollagenproduktionen på ett organiserat sätt för att reparera skadan. Ärr skapas när denna läkningsprocess är för överväldigande, kollagenet skapas på ett oorganiserat sätt vilket leder till att tjock ärrvävnad uppstår.

Coherent Encore Ultrapulslaser. Total FXlaser /deepfx+activefx

Ytliga missprydande blodkärl

I princip kan de flesta hudproblem med röd färg behandlas – förändringar som ytliga blodkärl, kärlmissbildningar, röd näsa och eldsmärken. Diffus rodnad utan synliga blodkärl är däremot svårt att behandla med IPL

Tatueringsborttagning

Tatueringar kan tas bort med hjälp av laser. För att få bort en tatuering krävs flera behandlingar. Hur många behandlingar som behövs avgörs av storleken på tatueringen och vilka färger som använts. Vissa färger är svårare att få bort än andra. Grönt är den färg som är svårast att få bort helt och hållet, det kan krävas fler behandlingar än övriga färger. Det finns tyvärr inga garantier för att tatueringen försvinner helt och hållet oavsett färg som använts.

Bonuskortet!

Vi vill belöna våra återkommande kunder med ett bonuskort, läs mer om vad det innebär här.

Bonuskort för icke kirurgiska behandlingar