Tatueringsborttagning

Ta bort din tatuering hos Conturkliniken i Stockholm

Boka konsultation för tatueringsborttagning
borttagning av tatuering med laser

Det är väldigt många som kommer till oss på Conturkliniken i Stockholm för att ta bort sin tatuering. Och våra patienter är nöjda med resultatet.

Överväger du att påbörja behandling för att ta bort din tatuering?

Här nedan kan du läsa om hur vi på Conturkliniken i Stockholm arbetar, hur processen går till och vilka resultat du kan förvänta dig. Eftersom du är unik kan vi inte ge dig alla svaren här. Därför börjar vi alltid med en personlig konsultation inför borttagning av tatuering.

Boka personlig konsultation

Speciallaser hjälper dig att ta bort tatuering

På Conturkliniken i Stockholm använder vi oss av en speciallaser för borttagning av tatuering, en så kallad Q-switchad YAG-laser. För att få bort en tatuering krävs flera behandlingar. Hur många behandlingar som behövs avgörs av storleken på tatueringen och vilka färger som använts i tatueringen.

Så fungerar det

Med laserbehandling kan vi ta bort en oönskad tatuering. Yag-lasern bygger på att laserljuset kommer med en hög hastighet att de färgpigment som använts vid tatueringen helt enkelt slås sönder och dessa tas sedan om hand av vita blodkroppar.

Det krävs flera behandlingar för borttagning av tatuering. Lämpligt intervall mellan behandlingarna är 8 veckor. Att ta bort tatuering med flera färger är oftast inget problem. Den gröna färgen kan dock vara svår att få bort.

En del tatueringar försvinner helt efter laserbehandling. Ibland syns pigmentrester eller en ljus relief efter borttagning av tatuering.

Det man brukar kalla kosmetiska tatueringar, dvs läpplinjer och ögonbryn, har med den gamla tekniken varit svåra att få bort eftersom man kan ha använt färgpigment som ändrar färg under behandlingen. Med den allt mer utvecklade lasertekniken och den nya laser som vi på Conturkliniken i Stockholm har, är det numera enklare.

Så kallade asfalttatueringar, dvs när asfalt kapslat in sig i huden vid skador tas bort utan större problem.

tar bort tatuering med laser